Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Atari 800XL 512 KB Ram Kart Projem  (Okunma Sayısı 16578 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Haziran 27, 2024, 08:36:47 ÖÖ »

Tebrik ediyorum.
Çok güzel bir proje oldu.
Gerber dosyalarını PCBWay.com üzerinden paylaşacak mısınız?

@fort_apocalypse abi kusura bakmayın, ancak fırsat bulabildim.

https://www.pcbway.com/project/shareproject/ATARI_800XL_512_KB_RAM_7978670b.html

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #46 : Haziran 27, 2024, 08:45:37 ÖÖ »

Tebrik ediyorum.

https://www.pcbway.com/project/shareproject/ATARI_800XL_512_KB_RAM_7978670b.html

Estağfurullah, kusur olur mu hiç.
Sizlerin sayesinde, şahane bir proje, bütün dünyadaki retrocularla buluşmuş oldu.
Elinize sağlık.

runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Haziran 27, 2024, 09:50:00 ÖÖ »

Tebrik ediyorum.

Estağfurullah, kusur olur mu hiç.
Sizlerin sayesinde, şahane bir proje, bütün dünyadaki retrocularla buluşmuş oldu.
Elinize sağlık.

Rica ederim abi, proje işinin piri sizsiniz.

Kartı kendisi yapmak isteyenler için ilave bilgi olarak: PCBway de RAM kartın üretimi pahalı oluyor, gerber dosyalarını PCBWay de download edilebilir yaptım. Dolayısı ile; gerber ile JLCPcb vb. herhangi bir firmada pcb basılabilir. Gene proje sayfasına koyduğum GAL_Program.zip içinde de GAL 22V10-25 nin jed dosyası var. Gerber ve jed kodu RAM kartın imalatı için yeterli.

İnşallah retro camiasına benim de bu sayede biraz katkım olur.
« Son Düzenleme: Haziran 27, 2024, 10:07:26 ÖÖ Gönderen: runal » Logged
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Temmuz 01, 2024, 20:35:40 ÖS »

Evet, Commando dan haberim var. Aslında çok oyun var atariage sitesinde ama teker teker arayıp bulmak lazım. En azından ben topluca yeni oyunların olduğu bir yer bulamadım. Bu yeni oyunlar homebrew oyun geliştiriciler hobi olarak yaptıklarından yarım bırakılan işlerde çok; mesela Shadow Of The Beast buldum. Bizim beast sadece ortalıkta koşturuyor karşına çıkan kimse yok, oyunun devamı gelmemiş. Bazı oyunlar VBXE diye bir ekran kartı ile çalışıyor, bu ekran kartı geçek bir ürün mü emulator için mi anlamadım bile(Sonradan öğrendim FPGA tabanlı ekran kartı ve lotharek onu da satıyor ) Atari Türkiye' de pek yaygınlaşmamış ama başka ülkelerde fanı çok.

RAM kart projesi için geçen hafta pcb siparişi verdim, Atarim @murtek ustanın atölyesinde üretilecek ram kartların testi için beklemede. İşin sonunda atariyi ondan alınca bulduklarımı hem ramkartla test eder hem de biyerlere topluca upload eder, linkini de paylaşırım kısmet olursa.

Bahsettiğim ağırlıklı olarak ilave RAM isteyen yeni oyunlardan oluşan beğendiğim birkaçı. İçinde Commando da var

* Yeni oyunlar-I.zip (941.08 KB - Yükleme: 35 kez.)
« Son Düzenleme: Temmuz 02, 2024, 07:38:52 ÖÖ Gönderen: runal » Logged
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Temmuz 01, 2024, 20:43:11 ÖS »

Devamı.

NOT: Test yazanlar geliştirme aşamasında olduğundan tamamlanmamıştır. Ext. RAM yazanlar ilave RAM ister standart Atari 800XL de çalışmaz.

* Yeni oyunlarII.zip (461.44 KB - Yükleme: 35 kez.)
« Son Düzenleme: Temmuz 01, 2024, 20:48:16 ÖS Gönderen: runal » Logged
Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: