Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MSX Sevgim  (Okunma Sayısı 27473 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 20, 2025, 16:20:45 ÖS »

MSX oyunları ile ilgili daha gerçekçi bir fikir edinmek için Youtube'de best MSX games ve sonra best MSX2 games yazmak yeterli.

Utanç verici MSX oyunları genellikle Z80 (aynı işlemci) sahibi olan Spectrum'dan 2-3 günde dönüştürülenler. (Aynı dertten Amstrad da mustaripti.)

Bu başlığın konusunun Commodore ile yarıştırmak olmadığını da ekleyeyim. Biz MSX'in neredeyse giriş versiyonu dışında ülkemizde hiç satılmadığı ve oyunların da bulunmadığı bir ortamda büyüdük. Üstelik Commodore'un dünyada en güçlü olduğu bir ülkede. Dolayısıyla MSX hakkındaki (bence) doğru olmayan tüm izlenimleri olgunlukla karşılıyorum. Daha önce belirttiğim gibi, ben de yakın zamana dek bu konuda  önyargılara sahiptim. Yine de en yaygın 8 bit bilgisayarları bir kaç başlık altında karşılaştıran bir mini tablo yaparak başka bir konu altında paylaşmayı planlıyorum, dolayısıyla lütfen burayı bununla kirletmeyelim.

*ASM'yi doğru yakaladınız. Ama 4 yanlış bir doğruyu (bence) götürdü
« Son Düzenleme: Mart 20, 2025, 17:14:03 ÖS Gönderen: dodogildo » Logged

dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mart 20, 2025, 17:13:19 ÖS »

MSX fiyatları bu yazıdan sonra yükselmeye başlamış

Galiba, evet. Özür dilerim!

Peki, MSX oyunlarını Amstrad'da çalıştırma işi ne oldu? O tarafta ilerleme kaydedebildin mi?

Ah, belki daha açık yazmalıydım. Oyun kartuşları değil, donanım kartuşları! Ama bunu şimdi cevaplamayayım ki gerilim devam etsin. Çünkü ayrı bir başlık hakediyor   

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mart 21, 2025, 07:01:14 ÖÖ »

Aşağıdaki linkte (DIY) MSX kartuş projesi mevcut.
MSX Spider Flash Cartridge

https://www.pcbway.com/project/shareproject/MSX_Spider_Flash_Cartridge_a75c6ae8.html

https://github.com/konkotgit/MSX-Spider-Flash-Cart

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: