Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetRetro Ürünlerin Fiyatları Hakkında Görüş Fikir Tartışma başlığı
Sayfa: 1 ... 4 5 [6]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Retro Ürünlerin Fiyatları Hakkında Görüş Fikir Tartışma başlığı  (Okunma Sayısı 60945 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #75 : Ekim 18, 2023, 12:19:08 ÖS »

Tekrar hoş geldiniz o zaman. 6-7 senedir yoktunuz sanırım forumda .2008 üyesine göre evet çok zaman geçmiş bizim nesil iyidir ya
« Son Düzenleme: Ekim 18, 2023, 12:20:50 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #76 : Ekim 18, 2023, 12:59:45 ÖS »

@kuzgun

Tekrar hoşgeldin.
Monoton olduğunu söylediğin yaşantına renk olsun diye takipte kalman çok önemli. Keyifli zamanlar geçirmeni dilerim.

emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #77 : Ekim 18, 2023, 14:43:24 ÖS »

Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır aranızda yoktum. Hayat ... Bu postun açıldığı tarihten günümüze fiyat ve ürünlerde çeşitlilik, dövize endeksli artışlar, baya bir şeyler olmuş. Bir sid chip dahi yaklaşık 40-90$ aralığında. Fiyatta yanlışım olabilir, kusura bakılmasın. Lafı uzatmayayım, bir kaç vakit evvel Çanakkale'de bir eczanedeydim, bazı gençler dikkatimi çekti, ellerinde telefon... hatta telefonuyla yek vücut olmuş durumdaki bir gence, Commodere adını duydun mu hiç? diye bir soru yönelttim, o sırada bekleyen başka bir müşteri, ki sonradan eski bir elektronikçi olduğunu öğrendim, "depomu boşaltıyorum, ilgilenirsen senlik bir şeyler var elimde" diyerek beni mekanına davet etti. Neticede artık bir C128 kasam oldu. O an oldukça tuhaf bir mutluluk yaşadım. Camları gazete kağıtlarıyla kaplanmış, karanlık ve tozlu, bir o kadar da yığınlar arasından çıkarılan benim için yeni bir obje... Çok ilginç bir duygu ve keyifli bir deneyimdi. Eminim pek çoğunuz benzerlerini yaşamışsınızdır. Özetle bir klavyeye ihtiyacım var. Cihazı deneme fırsatım dahi olmadı. Şu aralar belki benim için, yeni bir motivasyon olacak,  açıkçası ihtiyacım da var buna. Bilemiyorum... Bir danışayım dedim sizlere. Fikrinizi almak isterim. Uğraşmaya, denemeye, cihaza zaman ayırmaya değer mi? Monoton yaşantımda, en azından biraz nostaljik müzik dinleyeceğim bir cihazı, iş yerimde kullanmak arzusundayım. Monitörüm, MMC64 kartuşum ve sid dosyalarım mevcut. Çanakkale'den sevgi ve selamlar. Not: Post yanlış yerdeyse kusura bakılmasın, değiştirilmesinde ya da silinmesinde sakınca yok elbet.

Merhaba klavyeyi bulman zor olabilir. Depoya tekrar bakın. Bence Commodore'un 8bit olarak en iyi cihazı c128 veya c128D'dir.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB

READY.
SYS(64767): EMARTI
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #78 : Ekim 18, 2023, 19:12:49 ÖS »

Gerçekten benimde hayallerimi süsleyen, harika bir makine bulmuşsunuz; ama evet c128 a1000 a2000vb. makinelerin klavyeleri gerçekten nadir ve yurtdışından getirmek de bazen makinenin kendisinden daha fazla tutabiliyor. Ama sanırsam bu tarz bir çözümde kullanılabilir.
https://www.polyplay.xyz/AT-128-Keyboard-Adapter-for-Commodore-128D
« Son Düzenleme: Ekim 19, 2023, 10:16:40 ÖÖ Gönderen: Foxbat » Logged
kuzgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #79 : Ekim 19, 2023, 09:43:13 ÖÖ »

İlginize çok teşekkürler. Adaptörü bulmak için çabalayacağım.
Let
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #80 : Ekim 21, 2023, 23:52:21 ÖS »

Geçen 900tl ye snes adaptörü görmem, bendeki bozuk olanı tamir etmeme vesile oldu
Mad_Wolf
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #81 : Ekim 22, 2023, 11:53:12 ÖÖ »

Evet şuan ikinci el piyasası inanılmaz.
Yani 5 para etmez anakartlara 3k para istiyorlar
Sayfa: 1 ... 4 5 [6]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: