Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PS1 9002 Tamiri  (Okunma Sayısı 3996 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cicikus nazmi
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 15, 2024, 16:33:02 ÖS »

Abilerim ve arkadaşlar 4-5 yıldır kendim modlayip kullandığım ps1im bozuldu.
En başından anlatıyorum köy evinde gran turismo 1 oynarken bekleme ekraninda biraz uzun kaldi siyah ekranda, bende herhalde lazer okuyamadi durdurdu diye kapağı acip kapadim. Cd dönüyor ama bişey olduğu yok siyah ekranda duruyor. Reset attım ve aletin tamamen vefat ettiğini gördüm. Düğmeye basiyorum, güç ışığı yaniyor tvye sinyal de gidiyor input geldiğini algiliyor ama siyah ekran ses vs. yok. Lazerde güç var bu arada cdyi döndürüyor ama alet boot edemediği için devam etmiyor tabi sadece 1x hızda boş boş dönüyor sonsuza kadar.
Yaptigim şeyler:
1) psu değiştirmek, voltaj degerleri uyan başka bir psu ile denedim malesef sonuç değişmedi. 9002nin psunun da voltajlari yerindeydi bu arada sıkıntı yok.
2) devre uzerindeki sigortaları kontrol ettim, anakartta kisa devre aradim, yanik bozuk komponent de bulamadim. Anakartin heryerinde olmasi gerektiği gibi voltaj dolaniyor şüpheli bi durum göremedim.
3) bios bozulmuş olmasina karşi cihaz açıkken bios pinlerindeki voltajlari kontrol ettim not edip başka bir ps1 ile karsilastirdim ve gücü kesip pinlerdeki ohmajlari kontrol ettim yine olması gerektiği gibiydi.
4)anakarttaki entegrelerin üzerlerine baski yapıp aç kapa yaptım soğuk lehim olması ihtimaline karşı. Biosu, rgb encoderı ve birkaç entegreyi de reflow ettim sonuç değişmedi.
5) tvye composite kablosunu baglayip diger ucunu anakartta kompozit sinyalin geçtiği video filtre kondansatörlerine dokundurdum. Görüntü kablosunu normal bağlanmışım gibi tepki verdi. (bunun işe yaramayacağını zaten biliyordum çünkü cihaz hiç boot etmiyor boot edip de görüntü vermese zaten ses alirdik hatta lazer okuyup oyunu açmasından anlardim)
6) cihazin ilk bozulduğu gün tüm kondansatörlerini değiştirmiştim diye hatırlıyorum.

Bende fikirler tükendi. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bu arada köydeki evde şüphelendiğim bi durum vardi. Mesela ps1 prize bağlı kapali halde iken metal shielda elimi degdirdigimde elimi titreştiriyor hafif bi voltaj olduğunu hissettim multimetre ile 2 probu da shielda dokundurdugumda direkt 30 35v gosterip sonra degişken değerler gösteriyordu 10v ile 30 arası değişiyordu sürekli. Bu sadece ps1de değil tüm cihazlarda oluyor. Köydeki evin elektriğinde kaçak akım olduğunu düşünüyorum. Kaçak akimdan bozulursa bir ps1 ilk olarak hangi kısmı bozulmus olabilir acaba.

* 20240715_161659.jpg (761.43 KB, 1152x1536 - Görüntüleme: 63 kez.)
« Son Düzenleme: Temmuz 16, 2024, 00:27:51 ÖÖ Gönderen: cicikus nazmi » Logged
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2024, 21:36:33 ÖS »

Benzer sorunla karşılaştığım bir ps1 var ara ara bu sorunu verip düzeliyor, çipten kaynaklandığını düşünüyourum, sizin de cihazınızda çip varsa kaldırın bir de öyle deneyin belki sorun çözülür.

cicikus nazmi
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2024, 09:17:46 ÖÖ »

Benzer sorunla karşılaştığım bir ps1 var ara ara bu sorunu verip düzeliyor, çipten kaynaklandığını düşünüyourum, sizin de cihazınızda çip varsa kaldırın bir de öyle deneyin belki sorun çözülür.
ustundeki modchipi ariza meydana geldiği gün söktüm zaten hocam birşey değişmedi, ben sorunun indan kaynaklandığını sanmıyorum çünkü en az 4 yıl önce takmıştım modchipi sorunsuz calisti arduino nano ile kiriyorum ben ps1leri ve 3 farklı cihazda da var arduino
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2024, 12:37:15 ÖS »

Olmuyorsa o zaman pekte kafa yormaya gerek yok, ps1 bolca bulunabilir ve nispeten ucuz bir cihaz, yeni bir tane alın gitsin.

cicikus nazmi
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 17, 2024, 20:57:02 ÖS »

Oynamalık ps1im var hocam ps1 fat- slim tüm revizyonlar var bende o bakımdan sıkıntı yok. Tamir etmek benim amacım zaten ps1 konusunda daha da bilgilenmek elektronikte bilgilenmek o yüzden pes etmek yok  ben 5502 model ps1 imi tam 5 ayda tamir ettim. Kopya koruma sistemi ile ilgili bi problemi vardı altından girdim üstünden çıktım yaptım onu Kahkaha şimdi manevi olarak bağlı olduğum bi konsol oldu. Bunu da yapmamız lazım.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: