Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelHatboyu caddesi üzerindeki Bakırköy Bilgisayar'ı ve Kemal beyi hatırlayan varmı?
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hatboyu caddesi üzerindeki Bakırköy Bilgisayar'ı ve Kemal beyi hatırlayan varmı?  (Okunma Sayısı 6058 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
RetroOneGamer
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 07, 2024, 15:48:48 ÖS »

Merhaba,

90'lı yıllarından başından ortalarına kadar Commodore 64 oyunlarım çoğunlukla bu bilgisayarcıdan çektirirdim. Dükkanın işletmecisi ise Kemal isminde kısa boylu güler yüzlü bir ağabeyimizdi. Commodore 64 datasette'imin ve joystick'imin tamirini de kendisi yapmıştı. Yeri Bakırköy Hat boyu caddesi üzerinde bulunan küçük bir dükkandı. 85'li yılların ortalarından 90'lı yılların sonlarına kadar uzun süre faaliyet göstersede nihayetinde kapanmıştı. Bazı işlerim nedeniyle dün Bakırköy'deydim ve eski günlerin hatırına dükkanın önünden geçtiğimde oradaki bir kaç esnafa Bakırköy Bilgisayarı ve Kemal abiyi hatırlayıp hatırlamadıklarını sordum ancak kendisini hatırlamadıklarını söylediler. Aranızda Bakırköy Bilgisayarın sahibi Kemal abiyi hatırlayan ve şu an nerede ne yaptığını bilen var mı? Eski günlerin hatırına kendisine ulaşmak ve eski günleri yad etmek isterim.
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 07, 2024, 16:04:19 ÖS »

Hatırlarım kendisini, fiyatları pahalı olmasına rağmen sırf muhabbet için ugrardım.

egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2024, 02:01:51 ÖÖ »

Bakırköy'de Amstrad kaseti satan tek dükkan olduğu için benim de çocukken defalarca gittiğim bir yerdi. Bir de dükkanda genelde siyah uzun saçlı genç bir hanımefendi olurdu.

O civarda o zamandan bugüne kalan iki dükkan var; Hacı Bozan ve köşedeki pideci. Bilse bilse onlar bilirler Şaka bir yana forumdan tanıdık birileri çıkarsa hiç şaşırmam. Yıllar içinde burada ne bilgisayarcılar bulundu; aralarından gelip foruma yazanlar bile oldu.
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2024, 02:55:21 ÖÖ »

Burası, içinde maketçi abinin dükkanı olan pasajın girişindeki bilgisayarcı mıydı? Duvarında "pidelerimiz elle yenirse lezzetli olur" yazan pideciye komşu olan? (Sizin Amstrad Dergisi sadece orada satılırdı.)

Ben 10 yıl kadar önce yolum düşünce o bilgisayarcıyı değil de, bende daha çok iz bırakan maketçiyi sormuştum ama pasajda kimse hatırlamıyordu. Pide yiyip dönmüştüm. Nihayetinde, Bakırköy'de sonsuz sayıda bilgisayarcı vardı. Ama tüm İstanbul'da o kalibrede bir kaç maketçi zor bulurdunuz...

utezer
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 09, 2024, 03:25:08 ÖÖ »

valla ismini hatirlamiyorum ama burada bir oyun ceken yer vardi
ben oyunlari orada cektirirdim 

evet pasajin icindeki maket satan yer vardi ve gercekten cok kaliteliydi
alip yaptim ve sonrasinda fuze baglayip ucurdugumcok ucak maketi olmustur  Kahkaha
bilgi: vitrindeki yapilmis maket ve diamoralar o abinin kardesi tarafindan yapilmistir

sonralarinda pc ile tanisikligimiz basladiginda ayni pasajin alt katinda starcomp ugur abi vardi

biraz zorlarsak isim olarak olmasada sima olarak tanisik cok cikabilir

* Screenshot 2024-07-09 030947-1.png (475.37 KB, 799x388 - Görüntüleme: 103 kez.)

* Screenshot 2024-07-09 030947-1.png (475.37 KB, 799x388 - Görüntüleme: 69 kez.)

utezer
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 09, 2024, 03:58:26 ÖÖ »

gece gece hafizada 30 sene oncesini tariyorum starcomp yan pasajin altiydi
2012 den, 2017 ye kadar yine bakirkoy lu olmustum buro sayesinde ama hic ne pasajlara girdim, ne etrafi gezmedim 
eski mahallemede gidememistim

leventp
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 11, 2024, 01:25:37 ÖÖ »

Yahu bu konu her sene açılıyor, hepsinde de Kemal beyden güler yüzlü falan diye bahsediliyor. Şaşırıp kalıyorum açıkçası. Benim bildiğim Kemal bey bir karış suratla iş yapan, herkesi tersleyen vs. bir tipti. Bakırköydeki tüm bilgisayarcılarla samimiyetim, muhabbetim olmasına rağmen, negatif enerjiyle dolu Bakırköy Bilgisayar ile en ufak ilişki kuramazdım. Şimdi nasıl güler yüzlü, süper muhabbetçi oldu o dükkan anlamadım. Arıza bendeymiş demek ki. 
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2024, 09:11:23 ÖÖ »

Benim torpilim, yeğeni arkadaşımdı oradan güler yüzlü

Tespit doğrudur, çoluk çocuktan bıkmış hali vardı.

Yahu bu konu her sene açılıyor, hepsinde de Kemal beyden güler yüzlü falan diye bahsediliyor. Şaşırıp kalıyorum açıkçası. Benim bildiğim Kemal bey bir karış suratla iş yapan, herkesi tersleyen vs. bir tipti. Bakırköydeki tüm bilgisayarcılarla samimiyetim, muhabbetim olmasına rağmen, negatif enerjiyle dolu Bakırköy Bilgisayar ile en ufak ilişki kuramazdım. Şimdi nasıl güler yüzlü, süper muhabbetçi oldu o dükkan anlamadım. Arıza bendeymiş demek ki. 

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Temmuz 11, 2024, 11:02:25 ÖÖ »

... Bakırköy'de sonsuz sayıda bilgisayarcı vardı. ...

O günleri hatırladım, gülümsettiniz beni.
Gerçekten, her sokakta, her pasajda, ortalama iki tane bilgisayarcı vardı.
Hatta, iki sene kadar, ben bile bir bilgisayarcı dükkanı açmıştım. (ACME Bilgisayar)

Enteresan dönemlerdi, güzel zamanlardı...

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 11, 2024, 11:08:31 ÖÖ »

Ben karşının komodorcusuyum maalesef .Bakırköy'e bir kere oyun çektirmeye gitmiştim galiba hayal meyal merdivenle çıkılıyordu artık neresi bilmiyorum
« Son Düzenleme: Temmuz 11, 2024, 12:20:22 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
leventp
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Temmuz 12, 2024, 22:05:57 ÖS »

Benim torpilim, yeğeni arkadaşımdı oradan güler yüzlü

Tespit doğrudur, çoluk çocuktan bıkmış hali vardı.

Neyse, bir kişinin benim gibi hatırlamasına sevindim, ben hayal kurmuyormuşum demek ki.

Aslında bu bahaneyle, Bakırköy esnafının genel olarak ne kadar suratsız ve şımarık olduğunu düşündüm biraz. Bu dizide anılan, az ilerideki pideci mesela. Alp Karadeniz Pidecisi. Lanet, aksi bir esnaftır, pide mi yiyorsun dayak mı yiyorsun anlamazsın. Daha bir sürü örnek sayabilirim.

Bilişim konusuna dönersek, Bilmer gibi bazı yerlerin biz çocuk çocuğu hafiften dolandırması da ayrı mesele. Tamire verilen cihazların haftalarca bekletilip "yapıldı" diye müşteriye aynen geri verilmesi vs. vs. Sky'ın her zaman snob tavırları, Amiga'mız olmadığı için Sorbim'de gördüğümüz "fakir" muamelesi. Hepsini bizzat yaşadım, rivayetleri anlatmıyorum. Aralarında en iyisi, bir dönem Bakırköy'de faaliyet gösteren UFO idi. En rahat ettiğim yerdi.  

Geçenlerde burada da yazmıştım sanıyorum, Biltek üretimi Amiga kartlarını kurcaladım biraz. Leşin leşi üretim kalitesi, bariz sağdan soldan toplama, çıkma parçalarla yapılan üretim. Ama fiyatlar hepsinde zirveydi, kıçı kırık Reset Button için ne para ödemiştim.

Evet, Bakırköy'de her sokakta bilgisayarcı vardı, ama bilginin de B'si yoktu. O dükkanlar ekseriyetle bir takım çakallar tarafından işletilen, biz çoluk çocuğu "öpme" derdinde yerlerdi. O esnafın hiçbiri PC çağına geçemedi, açık parfümcü falan oldular. Bilmer lens satıyordu en son gördüğümde.
« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2024, 22:15:15 ÖS Gönderen: leventp » Logged
leventp
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Temmuz 12, 2024, 22:11:19 ÖS »

Hatalı mesaj
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 12, 2024, 23:35:09 ÖS »

Genel olarak 80-90'lardaki "bilgisayarcı" esnafının çok da harika insanlar olduğunu söylemek iddialı olur. Hepsi değilse de bir çoğu, kendilerinden daha zeki ve eğitimli kolej çocuklarından mürekkep müşterilerini aptal yerine koyan, sabırsız, hadsiz ve kaba tiplerdi (normal bir ortamda 200 metre yanınıza yaklaştırmayacağınız insanlardı). Müşteri kitlesi olan çocuklar sadece işlerini görüp bir an önce eve dönmek için bu kabalıkları sineye çeker ve aptalı oynarlardı. Neticede bu "abilerin" tek yaptıkları başkalarının emeğini kopyalayıp satmaktı.
Günümüzde de birbirine özenerek (artık dönemin modası her ne ise) copy-paste dükkan açan kaba saba esnaftan zerre farkları olduğunu sanmıyorum.
İstisnalar elbette vardı. Geçmişe nostalji duyarak bu tiplemelere olduğundan fazla değer vermek insan beyninin belki de evrimden gelen bir zaafı. Bunu da anlıyor ve saygı duyuyorum.
« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2024, 23:55:39 ÖS Gönderen: dodogildo » Logged

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Temmuz 13, 2024, 00:02:08 ÖÖ »

Bilgisayarcı dediğimiz insanların yüzde 90'ı bilgisayar konusunda müşterileri kadar bile bilgi sahibi değillerdi, bu işte para olduğu için dükkan açmış kişilerdi.
Müşterilerin sorularını cevaplayacak, bilgisayar konusunda sohbet edecek bilgileri olmadığı için soğuk ve suratsız davranarak bu eksikliklerini, gizliyorlardı.

O dönem bazılarını şahsen tanıma imkanım oldu, aralarında SKY bilgisayar Üzeyir Bey Yıldız Teknik mezunu yüksek elektronik mühendisiydi, Biltek sahibi Cem Bey Elektronik Öğretmenydi. Diğer bilgisayarcılar içinde onlar kadar bilgilisini pek tanımadım, çoğunlukla bu işten biraz anlayan genç elemanları çalıştırarak günü kurtarıyorlardı.

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Temmuz 13, 2024, 12:30:47 ÖS »

İlgili bilgisayarcı

https://m.youtube.com/watch?v=QvYvQM-Zhbw

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: