Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıPAL Televizyonda Nasıl NTSC RF Cihaz Kullanılır?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PAL Televizyonda Nasıl NTSC RF Cihaz Kullanılır?  (Okunma Sayısı 2225 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 05, 2024, 17:10:04 ÖS »

Yeni gümrük kuralları uygulamaya geçilmeden hemen önce bir adet Nintendo Famicom aldım, ürün uygulamadan sadece bir gün önce gümrükten geçti, PTT ile uzunca bir süre debelendikten sonra sonunda elime ulaştı. Lakin cihazı anten ile televizyonuma taktığımda görüntü alamadım, sonrasında öğrendim ki, televizyon Multisystem olsa bile anten üzerinden NTSC desteklemiyor olabiliyormuş. Bunun sonuncunda cihazımı Windows 98 PC üzerindeki TV kartına taktım lakin yine de görüntü alamadım, bu cihazdan nasıl görüntü alabilirim? Nasıl test edebilirim?
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2024, 17:20:13 ÖS »

Famicomdan NTSC-J desteği olan bir TV ya da rf modulator dışında sağlıklı görüntü ve ses almak pek mümkün değil. Bu konuda gerekli bilgileri YavuzG aşağıdaki başlıkta vermişti. Uygun TV'niz yoksa tek yapılacak (olsa bile yapılması makul olan) Video modudur...

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=13291.msg155962#msg155962

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2024, 21:08:06 ÖS »

Aynı sorunu bende yaşamıştım hiç bir şekilde görüntü alamadım, görüntü alınsa dahi net olmayacaktır,  en güzeli uygun paraçları alıp av mod yapmak, ben öyle yaptım.

ssaylanc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2024, 21:55:08 ÖS »

https://nintendosegajapan.com/2015/10/22/how-to-play-ntsc-j-rf-only-consoles-on-pal-televisions/  İşini görebilir
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 05, 2024, 22:46:12 ÖS »

Öncelikle Ntsc/j famicom, ntsc/u  nes ler ile aynı frekansta çalışmıyor diye hatırlıyorum. Yani standart bir ntsc  nes  pal tv’de siyah beyaz görüntü verirken,  ntsc/j famicom,  pal veya ntsc/u tv de hiç bir kanalda görüntülenemiyor. Bir eleman önce ntsc nes ile kanalı bulup görüntüyü aldıktan sonra famicom u bağlamıştı. Famicom rf modülatör üzerindeki bir pot ile hassas ayar yaparak, ntsc nes ile aynı frekansa getirip görüntüyü almıştı.

Ben ntsc snesimi şöyle kullanıyordum;

Bir Multisystem sony betamax vcr vardı ve rf  çıkış ile televizyona bağlı ve kanalı belliydi. Snesi de yine rf ile vcr üzerindeki rf girişe bağlıyordum.  Kanal arama işini tv değil, vcr yapıyordu ve ntsc snes sinyalini pal tv ye renkli olarak gönderiyordu.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 06, 2024, 01:10:37 ÖÖ »

Aynı sorunu bende yaşamıştım hiç bir şekilde görüntü alamadım, görüntü alınsa dahi net olmayacaktır,  en güzeli uygun paraçları alıp av mod yapmak, ben öyle yaptım.
Yaptığınız mod yavuzG'nin gösterdiği mod'un aynısı mı, yoksa farklı bir mod mu kullandınız?

Öncelikle Ntsc/j famicom, ntsc/u  nes ler ile aynı frekansta çalışmıyor diye hatırlıyorum. Yani standart bir ntsc  nes  pal tv’de siyah beyaz görüntü verirken,  ntsc/j famicom,  pal veya ntsc/u tv de hiç bir kanalda görüntülenemiyor. Bir eleman önce ntsc nes ile kanalı bulup görüntüyü aldıktan sonra famicom u bağlamıştı. Famicom rf modülatör üzerindeki bir pot ile hassas ayar yaparak, ntsc nes ile aynı frekansa getirip görüntüyü almıştı.

Ben ntsc snesimi şöyle kullanıyordum;

Bir Multisystem sony betamax vcr vardı ve rf  çıkış ile televizyona bağlı ve kanalı belliydi. Snesi de yine rf ile vcr üzerindeki rf girişe bağlıyordum.  Kanal arama işini tv değil, vcr yapıyordu ve ntsc snes sinyalini pal tv ye renkli olarak gönderiyordu.

Yukarda Serdar Abi'nin yolladığı linkte bahsedilen yöntem. Bu fikir benimde aklıma geldi ama NTSC RF'ten PAL bir görüntü vericek bir VCR veya aparat bulmak pahalı olmasa bile zor olucaktır, bulsam bile maalesef VCR için yeterli alanım yok .
Composite mod tek çare gibi gözüküyor, onlar içinde ise konsol'un kasasına zarar vermeden yapması en kolay ve en temiz olanı bu gibi gözüküyor:
https://backofficeshow.com/shop/famicom-psu-av-replacement-board
Lakin yeni gümrük uygulamaları nedeni ile erişmem pek mümkün gözükmemekte
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 06, 2024, 13:11:16 ÖS »

Yavuz üstadın yöntemi gayet temiz ve kolay. Forumdaki ilgili konuya da bakarsanız halledebilirsiniz. Kendim için zamanında hazırladığım görseli de ekledim.

* Easy_Famicom_Av_Mod.jpg (344.19 KB, 794x702 - Görüntüleme: 83 kez.)

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 11, 2024, 00:51:48 ÖÖ »

Aynı sorunu bende yaşamıştım hiç bir şekilde görüntü alamadım, görüntü alınsa dahi net olmayacaktır,  en güzeli uygun paraçları alıp av mod yapmak, ben öyle yaptım.
Yaptığınız mod yavuzG'nin gösterdiği mod'un aynısı mı, yoksa farklı bir mod mu kullandınız?

Ben yabancı bir youtube videosuna bakarak yapmıştım ama yavuzg hocamızın modu ile aynı.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: