Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetUzun aradan sonra herkese tekrardan Merhabalar
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Uzun aradan sonra herkese tekrardan Merhabalar  (Okunma Sayısı 3555 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 27, 2024, 16:28:22 ÖS »

Herkese Merhaba arkadaşlar. teknoloji ve internete uzun bir ara vermek zorunda kaldım. eskiden kısmiydi ama artık tamamen insanoğlundan uzakta yaşıyorum tamamen doğa ile iç içe ve 50km yakınımda insan yaşamıyor. öldürüp gömseler kimse fark etmez korku filmi gibi genç yaşta yapabileceğimin en iyisi oldu diyebilirim. tek sorunum elektrik ve internetti. ancak o işide çok uzun sürsede halletmeyi başardım. şükür evden her şeyimi halledebiliyorum artık.

arkadaşlar bana fan lazım belki sizlerde vardır diye sormak istedim.
detaylıca aradığım özellikler;
1-) 2.el olması.
2-) öncelik 9cm. en kötü ihtimal 12cm'de olabilir.
3-) 4000rpm veya daha hızlı olabilir.
4-) 12volt
elinde olan varsa 15 adet lazım.
internette bir kaç yerde 2.el buldum ancak konuşması yazması güven vermedi. birde adetli satıyormuş. dedim 15 adet alacağım. minimum satışı 100 ve üstüymüş. 2.el satıyorsun neden bu kadar sıkıntı çıkarıyorsun zaten 15 adet alacağım. 100 taneyi ne yapayım dedim. ama yanaşmadı satmaya. bende anlamadım. bir şeyler dönüyor ama bulaşmayayım dedim. bende evdeki sistemimi oturttuktan sonra siz değerli insanlara sorayım dedim. belki elinde olan varsa 3 ahmetten 5 mehmetten alırız 15 taneyi tamamlarız bir şekilde diye düşündüm.
Sağlıcakla kalın

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
sad_face05
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2024, 22:30:50 ÖS »

internette bir kaç yerde 2.el buldum ancak konuşması yazması güven vermedi. birde adetli satıyormuş. dedim 15 adet alacağım. minimum satışı 100 ve üstüymüş. 2.el satıyorsun neden bu kadar sıkıntı çıkarıyorsun zaten 15 adet alacağım. 100 taneyi ne yapayım dedim.
Büyük ihtimalle eski sunuculardan çıkma fanlar, adamlarda onbinlerce vardır. Eylülde memlekette olacağım ordan 2-3 tane 120mm fan çıkar, 92mm fanlar da var hepsini alabilirsiniz.

AV Famicom NESRGB, Super Famicom, NTSC NES, MegaDrive 2 60Hz, N64 Crystal Blue NTSC RGB, Wii, PS3, SONY PVM 20L2
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2024, 01:14:03 ÖÖ »

@sad_face05 öncelikle merhabalar. ben size özelden numaramı bırakayım. hatta mümkünse sizde bana numaranızı verirseniz çok memnun olurum. çünkü eylül'e kadar zaman var. bana eylülde şu tarihte mesaj atın dersiniz ben size hatırlatırım. sizin içinde bir sorun yoksa tabi. ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.

muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Temmuz 31, 2024, 22:06:10 ÖS »

merhaba odada büyük temizlik yapıyorum odam şu anda beyrute bomba düşmüş gibi çok karışık ve çok pis adeta çıkan çıkacak fanların hepsi senindir şimdiden güle güle kullan para lazım değil dostluk önemli heryşey gerçek sevgi ve dostluk içindir
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 01, 2024, 00:52:11 ÖÖ »

@muhendis merhabalar. özelden mesaj attım. ilgin ve alakan için gerçekten çok teşekkür ederim.
bugün çok enterasan bir şey oldu. söylemeden geçemeyeceğim. kasaya takılan prizden power'a giden kablonun ucu erimiş. zaten inceydi. uzun süredir almayı planlıyordum zaten. şehire indim ilk bilgisayarcıya girdim. sıfır kabloya (üstelik ince) 150 tl dedi. 2.el varmı dedim var dedi yine ince kablo 130 tl dedi. fiş verecekmisin dedim yok hayır dedi. resmen psikolojim bozuldu fiyatı duyunca. 3 sokak aşağıda bir bilgisayarcıya denk geldim. bankalardan kalma kalın power kablosu varmış 1 kutu. fiyat sordum 30 tl dedi. sıfır kalın kablo sordum 50 tl dedi. meğerse gittiğim yer diğer mahalle arasındaki bilgisayarcılara malzeme satan biriymiş. sıfır ve 2.el kalın kablo aldım geçtim. fişinide verdi. hemde ben istemeden. elimden geldiğince esnaf ile çalışırken nakit vermeye çalışıyorum. pos kesintisi olmadan para kazansın diye. bir şeyden kar edilir anlıyorum ve buna kesinlikle karşı değilim. yoksa kimse evine çocuğuna bakamaz. ama arkadaş 150 tl nedir. 30-50 tl'ye satanda kar yapıyor bu işten 150 tl'ye satanda. hayat gerçekten pahalı ama bana 150 tl diyen adam boş boş dükkanda otururken 50 tlye satan adamın dükkana giren çıkanın hatti hesabı yok. eğer bana 150 tlye satan 75 tl dese yine alacaktım zaten. zaten bir dahakine tüm power kablolarımı kendim çakacağım. elektronikçiden uçları alacağım kendim yapacağım. 3 lira 5 lira aramıyorum ama hayat şu sıralar çok acımasız. artık bir şeyler alırken beyin süzgecinden geçirerek almak zorunda kalıyoruz maalesef. bugünde böyle geçti. sinirlenmeyipte ne yapayım.

muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ağustos 01, 2024, 02:06:16 ÖÖ »

merhaba öncelikle geçmiş olsun bence canını sıkmaya psikolojini bozmaaya hiçmi hiç gerek yok allah kimseyi fırsatçların eline düşürmesin hiç sinirlenme forum ailesi olarak yardımcı oluruz kafana takma böyle şeylere @mtchannel sktret değmez!! Burdadada bir tane bilgisayarcı var hemde arkadaşım win 11 etemiz kurulum usb si yapsın die usb pen götürdüm şimdi uğraşamam hem biliomusun dedi ne dedim  300 lira servis ücreti alırım dedi eyw dedim sonra gelirim bidahada gitmem o elemana işim olmaz fırsatçı çakalllarla!
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 01, 2024, 11:36:42 ÖÖ »

@muhendis . dilersen sana;
1-) windows iso'su linki (win10-11 ne istersen) ve iso'yu usb'ye yazdırma videosu
2-) format nasıl atılır videosu
3-) driver nasıl kurulur videosu
4-) gerekli programlar linki
nasıl yapılır şeklinde güzel bir video / hemde gerekli programlar + hangi windows'u istiyorsan indirme linki ayarlayayım. şimdi bunları usbye atıp kargoyla göndersem ufak şey için 90-100 tl alacaklar. astarı yüzünden pahalı olacak. biraz daha teknolojik yolla yaparsak bedava hala ihtiyacın varsa yardımcı olabilirim. yada sadece bana win10-11 iso lazım diyorsan sadece onuda atabilirim. servis ücretide almam

muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ağustos 01, 2024, 11:42:33 ÖÖ »

1-) windows iso'su linki (win10-11 ne istersen) ve iso'yu usb'ye yazdırma videosu
nasıl yapılır şeklinde güzel bir video / hemde gerekli programlar + hangi windows'u istiyorsan indirme linki ayarlayayım. şimdi bunları usbye atıp kargoyla göndersem ufak şey için 90-100 tl alacaklar. astarı yüzünden pahalı olacak. biraz daha teknolojik yolla yaparsak bedava hala ihtiyacın varsa yardımcı olabilirim. yada sadece bana win10-11 iso lazım diyorsan sadece onuda atabilirim. servis ücretide almam
saol bir tane win 11 usbsi buldum ama bootable mı değilmi anlamadım benim esas çok üzüldüğüm şey rahmetli babamın resimlerini kaybetmek oldu mecburen temiz kurulum yaptım desktopa çok üzüldüm ama yapacak birşey yoktu açıkçası babamı çok özledim  rahmet olsun nurlarda yatsın babacığım vefat edeli 3 ay oluyor nerdeyse

ilgine çok teşekkür ederim video ve dosyaları benimle paylaşırsan çok sevinirim alakana şimdiden çok teşekkür ederim baki selamlar ve sevgilerimle
« Son Düzenleme: Ağustos 01, 2024, 11:44:35 ÖÖ Gönderen: muhendis » Logged
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 01, 2024, 13:10:10 ÖS »

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun abicim. resim konusuna gelirsek.
1-) masaüstündeki sistem olarak kullandığın disktemiydi resim vb.?
2-) eğer öyleyse o gün bugündür çok fazla yazma silme işlemi gerçekleştimi?
eğer durum böyleyse şayet resimler için çok geç kalmış olabiliriz. eğer şansınızı kurtarmak için denemek istiyorsanız artık o diski kullanmayı bırakın. kenara ayırın.
size gerekli programlar vereceğim linkte disk kurtarma programıda vereceğim. bu programında her program gibi sınırları var tabiki. ancak şimdiye kadar çok kişinin kişisel bilgilerini kurtarabildim. videoda detaylı anlatacağım. ancak şöyle bir durum var. şayet bu disk masaüstünde sistem diski olarak kullandığınız bir disk ise mutlaka önce farklı bir disk edinip ona sistem kurup sonrasında resim vb. kurtarılacak diski harici usb disk olarak takmamız gerekiyor. biraz meşakatli. sonra diski taratmaya başlatacağız. diskin büyüklüğüne vb. bazı detaylara göre uzun veya kısa sürebilir tarama. kesin diye bir şey yok. ancak denemektende zarar gelmez. en azından denemedim demezsiniz. eğer şayet video gönderdiğim halde yinede yapamam derseniz diski bana gönderin. elimden geleni yapmaya hazırım.
en önemli şey resim vb. babanıza ait bilgilerin eskiden konumu neredeydi. bunu bilirsek işimiz bir tık daha kolay olur. elimdeki bazı veri kurtarma programları video ile izleyerekte yapılabilir ancak bazıları diske direk erişim istiyor. harici aparatlar takarak. elimde bu cihazlar mevcut. ama dediğim gibi hayatta hiç bir şeyin garantisi yok. kesin geri gelir diye söz veririm sonra verdiğim lafın altında kalırım size karşı bir ümit vermiş olurum. ayıp ederim size karşı. benimde 800den fazla askerlik fotoğrafım 100lerce videolarım silinmişti hafıza kartından. geçmiş zaman tam hatırlamamakla beraber ortalama 500den fazlasını kurtardım diye hatırlıyorum. ama o dönemin teknolojisiyle yine iyi iş çıkarmıştı yazılımlar. şimdi aynı fırsatım olsaydı belki daha iyi sonuçlar elde ederdim.

download hızım çok yüksek ancak upload hızım düşük. interneti çanaktan alıyorum. sizin için gerekli dosyaları ayarladıktan sonra upload edeceğim. bu kısım biraz uzun sürecek. sonra özelden linkleri gönderirim abicim.

muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Ağustos 01, 2024, 19:27:56 ÖS »

teşekkür ederim ilgine çok kullanmadım harddiski ayırıp yeni bir yeni ssd bağlamaya çalışacagım evet masaustu sistem diski idi yardınlarınız için çok teşekkür ederim
sertacarslan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ağustos 02, 2024, 18:54:45 ÖS »

saol bir tane win 11 usbsi buldum ama bootable mı değilmi anlamadım benim esas çok üzüldüğüm şey rahmetli babamın resimlerini kaybetmek oldu mecburen temiz kurulum yaptım desktopa çok üzüldüm ama yapacak birşey yoktu açıkçası babamı çok özledim  rahmet olsun nurlarda yatsın babacığım vefat edeli 3 ay oluyor nerdeyse

ilgine çok teşekkür ederim video ve dosyaları benimle paylaşırsan çok sevinirim alakana şimdiden çok teşekkür ederim baki selamlar ve sevgilerimle

Mekanı cennet olsun. Allah sizlere de sabır versin. Ben babamı kaybedeli neredeyse 4 sene oldu ama halen çok özlüyorum. Çok nadir gelir, dün gece rüyama geldi ve özlemime özlem kattı rahmetli.

Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ağustos 02, 2024, 19:07:31 ÖS »

@sertacaslan amin çok teşekkür ederim sizinbde başınız sağolsun Allah sabırlar versin nurlarda uyusunb babanız ben en son babamı 2 hafta önce gördüm rüyamda bir koridorda yer yatagının üstünde yada divan üstünde ymey yiyordum kafasını aradan uzattı baba dedim yüzünde hüzün ve ağlamaklıydı birden koşlarak içeriye doğru koşmaya başladı baba dur gitme dedim dinlemedi sinirlendim sonra yatak odasına girdi içeriden kuş sesleri geliyordu orda babam yok oldu rahmet olsun babama nurlarda yatsın babacığım çok özledim belki o yüzden üzüldü yattığı yerde 19 mayıs 2024 te kaybettim nerdeyse 3 ay oluyor  ne olursa olsa çok özlüyorum ve çok arıyorum babamı
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ağustos 02, 2024, 20:23:32 ÖS »

@muhendis. abi özelden link attım indirebilirsin. takıldığın bir yer olursa yarından itibaren her akşam 21:00'dan sabah 05:00'a kadar ister ara ister whatsapp'tan yaz. canın nasıl istiyorsa. her daim boşta olacağım.

Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos 02, 2024, 21:10:55 ÖS »

Selamlar,

Biraz geç olacak ama, Windows 11 kurulum USB'si hazırlamak için kısacık bir rehber yazayım dedim...

1. Microsoft'un web sitesinden, Windows 11 ISO dosyasını indirin:

2. Rufus uygulamasını indirin ve çalıştırın.

3. Uygulamayı çalıştırdıktan sonra 1 no'lu bölümden USB sürücünüzü, 2 no'lu bölümden de indirdiğiniz Windows 11 ISO dosyasını seçin. 3 no'lu bölümdeki BAŞLAT'a tıklayın.

4. Açılan küçük pencerede bazı uyumluluk ayarları var. Bunları seçmek zorunda değilsiniz ancak Windows 11 desteklemeyen bir sisteme kurulum yapmak isterseniz, buradaki seçeneklerle kurulumu engelleyen kriterleri bypass edebilirsiniz.

İşte hepsi bu kadar kolay Kahkaha

Ekleme: Eğer elinizde geçerli bir Windows 11 anahtarı yoksa, kurulumdan sonra aktivasyon için şu sitedeki yönergeleri takip edebilirsiniz. Tamamen yasal ve kalıcı bir şekilde, bilgisayarınıza 3. parti şüpheli uygulamalar yüklemeden aktivasyon yapabiliyorsunuz.
« Son Düzenleme: Ağustos 02, 2024, 21:17:20 ÖS Gönderen: Najaz » Logged
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Ağustos 03, 2024, 06:31:48 ÖÖ »

@nazaj çok teşekkür ederim emeğine sağlık günaydınlar bu arda
@mtchannel günaydın dün kadıköye şafagın yanına gittim laptoplardaki ufak ksuurlar düzeltildi amigama rtc clock taktırdım epey yoruldum faha yeni uyandım san whatsppdan yazarım alakana ilgine paylaşımına çok ama çok teşekkür ederim
« Son Düzenleme: Ağustos 03, 2024, 06:36:29 ÖÖ Gönderen: muhendis » Logged
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: