Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetSokaklarımızın ve Evlerimizin Neşe kaynakları / Kedilerimiz ve Köpeklerimiz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sokaklarımızın ve Evlerimizin Neşe kaynakları / Kedilerimiz ve Köpeklerimiz  (Okunma Sayısı 959 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 28, 2024, 02:06:32 ÖÖ »

arkadaşlar biraz uzun olabilir yazdıklarım ama hakkınızı helal edin. artık patlama noktasına geldim. başıma 17 haziran 2024 tarihinde bir o kadar talihsiz bir o kadarda güzel bir olay geldi. insanlardaki vicdansızlığı 17 haziran 2024 tarihinden itibaren tekrar gözümle şahit olmaya başladım. 17 haziran günü annem balkondan bir ses geldiğini söyledi. bir baktım takribi 1-1.5 aylık yavru kedi. içimden ya nolur olmasın. annesi çıksın gelsin alsın diye yalvardım içimden. çünkü niye biliyormusunuz. (güncel fiyatlar değil) gençlik : 700 tl / karma x2 : 1400 tl / kuduz : 700 tl / parazit : 500 tl ... tabi ekstra bir hastalığı yoksa'ki var birazdan anlatacağım. diceksinizki şimdi bunlar büyük rakkamlar değil. doğru, değil. ama annem rektum kanseriydi yendik 2 senemizi aldı ama maddi anlamda hala toparlayamadık kendimizi. şimdide babam için pet çektiriyoruz. göğüs hastalıkları akciğerde lezyon var bakmamız lazım dedi. dua ediyoruz umarım kanser değildir diye. köpeğimizin bir o kadar masrafı var. elektrik / su / internet / market derken şişiyorda şişiyor. ben kesinlikle bir kedinin veya köpeğin masrafında değilim. ama sırtım 2 büklüm. ama şu anki son halimi söyleyeyim taşı sıkıyorum suyunu çıkarıyorum. zorundayım. o kedi bizim aileye verilmiş bir sınav gibi düşünüyorum. her yere yetmeye çalışıyorum. şimdi gelelim bu konunun ana nedenine.
17 haziran biliyorsunuz bayram günüydü. koca memlekette 24 saat açık bir yer varmış bulana kadar canım çıktı. tüm macera böyle başlıyor zaten. gittim kedimin 2 gözündede irin intihap doluydu. bildiğin bembeyaz gözlük takmış gibiydi. her yerinde pire vardı. dr.animal ile gözlerini sildiler. 3 tane ilaç yazıp 300 tl ödetip gönderdiler. fiyatın düşük olma sebebide sokak kedisi olduğu içinmiş. ev kedisi desem kim bilir ne geçireceklerdi. birde ağızlarıyla söylüyorlar. neyse. tedaviye başladım. ancak pire için hiç bir şey yapılmadı ve kedi tuvaletini yapmıyordu. çıldıracak duruma geldim. kediyi pireli pireli eve gönderdiler. neyse aldım gittim eve. sonra kedim tuvaletini yapmadığını ve karnının şiştiğini fark ettim. hemen aynı veterinere gittim bana dedikleri şey 200 tlye kum var elimizde dilersen al evde dene. eğer yapmazsa perşembeye kadar ölebilir dediler. bende dedimki kardeşim burda deneyelim varsa sorunu serum lağman vb. ne lazımsa yapalım. kediden zırnık anlamıyorum. o heyecanla sinirle google amcaya bile sormak aklıma gelmedi. inanın görseniz içiniz erirdi. param olmasına rağmen kediniz daha 300 gram hiç bir şey yapamam pireler kalacak perşembeye kadar yaşarsa yaşar dediler. eve gittim hemen traş makinesini aldım güzelce traşladım. kalan pireleri tek tek aldım cımbızla öldürdüm. tertemiz ettim kedimi. kedi besleyen arkadaşım geldi sağolsun kum almış bana. abi dedi bi leğene dökelim ayağını sürtelim hemen yapacak dedi. hakketen kedinin içi boşaldı resmen. kediye enerji geldi tuvaletini yaptıkça. o günden sonra anladımki çok para sıfır hizmet mantığı gidildiğini öğrendim. ilk veterinerden sonra 5 veteriner + 1 insan göz doktoru gezdik. neden bu kadar çok gezdin derseniz hemen söyleyeyim. çünkü arıyorsun telefon açmıyorlar dükkana gidiyorsun randevu al diyorlar. acil olmasa gelirmiyim deyince o zaman git başkasına diyorlar. 5 veterinerde 2 gözünü kör etmeyi başardı ve daha tedavi tamamlanmadığı halde bizim bu gözü almamız lazım dediler. gezdiğim veterinerler 5-8-12bin tl arası rakkamlar verdiler. muazzam bir şekilde ticaret döndü. tedaviye başlamadan önce yani damlalara başlamadan önce "dr.animal" ile temizledikten sonra gözlerinin yeşil olduğunu görebiliyordum ama üzerinde siyah ince bir tabaka vardı. tam kör değildi. ama el birliği ile kör ettiler kedimi. ne ben nede kedim haklarımızı helal etmiyorum. tek tek veterinerlerde yaşadıklarımı anlatsam roman olur. 5 veterinerinde sorumsuzuna geldim. ancak veterinerle çalışmayınca karşıdakini anlamak mümkün değil maalesef. ürünü satana kadar her şey iyi sattıktan sonra iş bitiyor. en son artık insan göz doktoruna gittik. bana artık çok geç kalındığını verilen göz damlalarının kortizonlu olduğunu ve daha yavru bir kediye bunların çok ağır geleceğini söyledi. ancak kesinlikle gözlerinin alınmaması gerektiğini en azından aydınlık karanlık ayırt edebildiğini söyledi muayene edip. ancak yapmam gereken tek şey gözlerde akıntı geldiğinde dr.animal ile temizlenecek günlük. onun dışında artık hiç bir ilaç kullanılmaması gerekiyor. artık komple ilaç kestik ve gözdeki tüm şişlikler indi. arkadaşlar kısacası anladığımı söyleyeyim size, sırf 3 kuruşluk ameliyat parası için kedim 2 gözündende oldu. şu anda yaptığım şeyi söyleyeyim size. belki sizlere garip gelebilir ama dua etmeye başladım. gözleri iyileşebilmesi için. tabiki inanç meselesi. bazı dualar buldum gözü iyileşebilmesi için. en azından 1 gözü bile açılsa kedimin bundan sonraki nasipse uzun hayatı için çok önem arz ediyor. kapkaranlık bir dünyada yaşamak çok zor. biliyorum çünkü engelli arkadaşlarım var. belki ALLAH kedimin haline acırda yardımcı olur. sizden ricam kedim için bir dua. ne biliyorsanız fark etmez. gözünün azda çokta olsa 1 gözüde olsa görebilmesi için. dünyada kötü doktorda var iyi doktorda. ALLAH herkesi iyisine deneyimlisine denk getirsin. 5 parmağın 5'i bir değil yanlış anlaşılmasın lütfen. Ben maalesef en vicdansızlarına denk gelmişim. şu anda kedimin son hali mükemmel durumda. yiyiyor içiyor oynuyor. özellikle köpeğim ile çok iyi anlaştı. alt alta üst üste oynuyorlar. resmen eğitiyor kedimi. evde köpek nereye kedi oraya. evin içinde sesle hareket ediyor kedim. ondan dolayı köpeği daha güvenilir buluyor ve o nereye gitse her yere birlikte gidiyorlar. şükür parazit / pire gibi sorunlarımız kalmadı. şu anda ortalama 2 aylık ve 1 kilo. 1.5 kilo olunca diğer aşılarını yaptıracağım. yazım çok uzun oldu biliyorum. ama hayat sınavlarla dolu ve ayakta durmak çok zor. hayata inat annem babam kedim ve köpeğimle her zaman dimdik duracağız inşallah.
Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim. içimi dökmek istedim.

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2024, 11:43:17 ÖÖ »

Dostum yazını okudum. Kedi için verdiğin emeklere teşekkür ederim. Sokak hayvanları insanın vicdanıdır.

Şunu belirtmek istiyorum belki benim bulunduğum belediyenin güzelliğidir. Bilemiyorum ama. Buranın hayvan barınağı sokak hayvanlarının sağlığı ile ilgileniyor. Mahallemizde baktığımız kedilerden birinin boynu soyulmuştu ama köpek yaptı ama insan ama kendi bir yere sürttü. Boynundaki tüylü deri tamamen soyulmuştu. Biz barınağı aradık geldiklerinde kediyi yakalayamadık 3 gün sonra ekipman ile geldiler tuzakladık kediyi yakaladık. Kediyi aldılar, götürdüler, ameliyat ettiler biraz iyi olunca getirdiler. Kedi şuan iyi durumda ve keyfi eski haline geldi.

Her belediye için uymuyordur muhtemelen ama sokak hayvanlarının sağlığı ile ilgilenip aldıkları yere bırakmak gibi bir yükümlülükleri var.
Ta ki şu çıkacak son yasaya kadar.
Muhalefet partileri yasayı uygulamayacaklarını belirtiyorlar. Ben kendi belediyeme bu konu ile ilgili güveniyorum.
« Son Düzenleme: Temmuz 28, 2024, 14:10:04 ÖS Gönderen: feuer » Logged
muhendis
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 30, 2024, 19:21:31 ÖS »

selam bende bir köpek sahibi olmak istiyorum ufak şirin bişi olsun bol bol mıncıklayım bana yeter varmı bana yardımcı olabilecek bir arkadaş ?
agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 30, 2024, 19:49:18 ÖS »

arkadaşlar biraz uzun olabilir yazdıklarım ama hakkınızı helal edin. artık patlama noktasına geldim. başıma 17 haziran 2024 tarihinde bir o kadar talihsiz bir o kadarda güzel bir olay geldi. insanlardaki vicdansızlığı 17 haziran 2024 tarihinden itibaren tekrar gözümle şahit olmaya başladım. 17 haziran günü annem balkondan bir ses geldiğini söyledi. bir baktım takribi 1-1.5 aylık yavru kedi. içimden ya nolur olmasın. annesi çıksın gelsin alsın diye yalvardım içimden. çünkü niye biliyormusunuz. (güncel fiyatlar değil) gençlik : 700 tl / karma x2 : 1400 tl / kuduz : 700 tl / parazit : 500 tl ... tabi ekstra bir hastalığı yoksa'ki var birazdan anlatacağım. diceksinizki şimdi bunlar büyük rakkamlar değil. doğru, değil. ama annem rektum kanseriydi yendik 2 senemizi aldı ama maddi anlamda hala toparlayamadık kendimizi. şimdide babam için pet çektiriyoruz. göğüs hastalıkları akciğerde lezyon var bakmamız lazım dedi. dua ediyoruz umarım kanser değildir diye. köpeğimizin bir o kadar masrafı var. elektrik / su / internet / market derken şişiyorda şişiyor. ben kesinlikle bir kedinin veya köpeğin masrafında değilim. ama sırtım 2 büklüm. ama şu anki son halimi söyleyeyim taşı sıkıyorum suyunu çıkarıyorum. zorundayım. o kedi bizim aileye verilmiş bir sınav gibi düşünüyorum. her yere yetmeye çalışıyorum. şimdi gelelim bu konunun ana nedenine.
17 haziran biliyorsunuz bayram günüydü. koca memlekette 24 saat açık bir yer varmış bulana kadar canım çıktı. tüm macera böyle başlıyor zaten. gittim kedimin 2 gözündede irin intihap doluydu. bildiğin bembeyaz gözlük takmış gibiydi. her yerinde pire vardı. dr.animal ile gözlerini sildiler. 3 tane ilaç yazıp 300 tl ödetip gönderdiler. fiyatın düşük olma sebebide sokak kedisi olduğu içinmiş. ev kedisi desem kim bilir ne geçireceklerdi. birde ağızlarıyla söylüyorlar. neyse. tedaviye başladım. ancak pire için hiç bir şey yapılmadı ve kedi tuvaletini yapmıyordu. çıldıracak duruma geldim. kediyi pireli pireli eve gönderdiler. neyse aldım gittim eve. sonra kedim tuvaletini yapmadığını ve karnının şiştiğini fark ettim. hemen aynı veterinere gittim bana dedikleri şey 200 tlye kum var elimizde dilersen al evde dene. eğer yapmazsa perşembeye kadar ölebilir dediler. bende dedimki kardeşim burda deneyelim varsa sorunu serum lağman vb. ne lazımsa yapalım. kediden zırnık anlamıyorum. o heyecanla sinirle google amcaya bile sormak aklıma gelmedi. inanın görseniz içiniz erirdi. param olmasına rağmen kediniz daha 300 gram hiç bir şey yapamam pireler kalacak perşembeye kadar yaşarsa yaşar dediler. eve gittim hemen traş makinesini aldım güzelce traşladım. kalan pireleri tek tek aldım cımbızla öldürdüm. tertemiz ettim kedimi. kedi besleyen arkadaşım geldi sağolsun kum almış bana. abi dedi bi leğene dökelim ayağını sürtelim hemen yapacak dedi. hakketen kedinin içi boşaldı resmen. kediye enerji geldi tuvaletini yaptıkça. o günden sonra anladımki çok para sıfır hizmet mantığı gidildiğini öğrendim. ilk veterinerden sonra 5 veteriner + 1 insan göz doktoru gezdik. neden bu kadar çok gezdin derseniz hemen söyleyeyim. çünkü arıyorsun telefon açmıyorlar dükkana gidiyorsun randevu al diyorlar. acil olmasa gelirmiyim deyince o zaman git başkasına diyorlar. 5 veterinerde 2 gözünü kör etmeyi başardı ve daha tedavi tamamlanmadığı halde bizim bu gözü almamız lazım dediler. gezdiğim veterinerler 5-8-12bin tl arası rakkamlar verdiler. muazzam bir şekilde ticaret döndü. tedaviye başlamadan önce yani damlalara başlamadan önce "dr.animal" ile temizledikten sonra gözlerinin yeşil olduğunu görebiliyordum ama üzerinde siyah ince bir tabaka vardı. tam kör değildi. ama el birliği ile kör ettiler kedimi. ne ben nede kedim haklarımızı helal etmiyorum. tek tek veterinerlerde yaşadıklarımı anlatsam roman olur. 5 veterinerinde sorumsuzuna geldim. ancak veterinerle çalışmayınca karşıdakini anlamak mümkün değil maalesef. ürünü satana kadar her şey iyi sattıktan sonra iş bitiyor. en son artık insan göz doktoruna gittik. bana artık çok geç kalındığını verilen göz damlalarının kortizonlu olduğunu ve daha yavru bir kediye bunların çok ağır geleceğini söyledi. ancak kesinlikle gözlerinin alınmaması gerektiğini en azından aydınlık karanlık ayırt edebildiğini söyledi muayene edip. ancak yapmam gereken tek şey gözlerde akıntı geldiğinde dr.animal ile temizlenecek günlük. onun dışında artık hiç bir ilaç kullanılmaması gerekiyor. artık komple ilaç kestik ve gözdeki tüm şişlikler indi. arkadaşlar kısacası anladığımı söyleyeyim size, sırf 3 kuruşluk ameliyat parası için kedim 2 gözündende oldu. şu anda yaptığım şeyi söyleyeyim size. belki sizlere garip gelebilir ama dua etmeye başladım. gözleri iyileşebilmesi için. tabiki inanç meselesi. bazı dualar buldum gözü iyileşebilmesi için. en azından 1 gözü bile açılsa kedimin bundan sonraki nasipse uzun hayatı için çok önem arz ediyor. kapkaranlık bir dünyada yaşamak çok zor. biliyorum çünkü engelli arkadaşlarım var. belki ALLAH kedimin haline acırda yardımcı olur. sizden ricam kedim için bir dua. ne biliyorsanız fark etmez. gözünün azda çokta olsa 1 gözüde olsa görebilmesi için. dünyada kötü doktorda var iyi doktorda. ALLAH herkesi iyisine deneyimlisine denk getirsin. 5 parmağın 5'i bir değil yanlış anlaşılmasın lütfen. Ben maalesef en vicdansızlarına denk gelmişim. şu anda kedimin son hali mükemmel durumda. yiyiyor içiyor oynuyor. özellikle köpeğim ile çok iyi anlaştı. alt alta üst üste oynuyorlar. resmen eğitiyor kedimi. evde köpek nereye kedi oraya. evin içinde sesle hareket ediyor kedim. ondan dolayı köpeği daha güvenilir buluyor ve o nereye gitse her yere birlikte gidiyorlar. şükür parazit / pire gibi sorunlarımız kalmadı. şu anda ortalama 2 aylık ve 1 kilo. 1.5 kilo olunca diğer aşılarını yaptıracağım. yazım çok uzun oldu biliyorum. ama hayat sınavlarla dolu ve ayakta durmak çok zor. hayata inat annem babam kedim ve köpeğimle her zaman dimdik duracağız inşallah.
Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim. içimi dökmek istedim.

Hem kedi dostunuza hem ailenize çok geçmiş olsun hocam. Ne iyi etmişsiniz, zor zamanınızda da olsa bir canın kefili olmuşsunuz.

Maalesef hastanelerde olduğu gibi kimi veterinerlerde durumu ticarete çevirmiş durumdalar. Nerede yaşıyorsunuz bilemiyorum ama İstanbul’da iseniz Kadıköy’de PetNature kliniğini öneririm. Veteriner Serkan Bey’in belki 20 senelik müşterisiyim. Hiç bir art niyetini görmedim. Hatta çoğu zaman operasyon gibi büyük bir durum yoksa muayene parası bile almaz. Kullandığı ilaçlar nispeten uygun fiyatlıdır. Teşhisleri doğrudur. Kedim 17 yaşında. Bu yaşına gelmesinde emeği çoktur. Tavsiye gözüm kapalı ederim.

Tekrar geçmiş olsun.

mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 01, 2024, 01:10:30 ÖÖ »

@agathon merhaba. maalesef dediğiniz gibi ticarethaneye döndürende var. tabiki 5 parmağın 5i bir değil. istanbulda değilim maalesef. ancak bir arkadaşımın yakın zamanda özel aracıyla gidecek gibi görülüyor. arkasına takılıp kedi göz hastanesi varmış. orada göze bir cihazla bakıp görüp göremediğini veya tedavi edilirse görebilecekmi anlıyorlarmış bakıp. PetNature kliniğini not defterime yazdım. mutlaka uğrayacağım onada. bugün tüm işlerimi hallettikten sonra annemle birlikte kedimize tasma takıp sırtıma koyup hiç gitmediğimiz açıkcası açık zamanına denk gelemediğimiz bir veteriner arkadaşa gittik. şansımıza açıkmış. Gözünde sorun var dedik gözü dışında bakmadığı yer kalmadı. buna dedi hemen bir full kan testi yapalım. onu bunu yapalım sıraladı. ee dedim gözü. ben dedi gözden anlamıyorum. arkadaş dedim kedimin fiziken hiç bir sorunu yok. mama yiyiyor, tuvaletini yapıyor vb... fiziksek sakatlığı yok kısacası. sadece aşıları eksik oda daha 1 kilo yeni oldu kedimiz. ortalama 2 aylık. kendini bir toplasın aşılarıda yaptıracağız. sen neye dayanarak bu kadar testi istiyorsun. bana bir açıklama borçlusunuz dedim. bana dediği şey ya virüs taşıyorsa ya kuduzsa. he dedim kuduz tüm aile kuduz oldu. köpürdük evde takılıyoruz sokaklarada bulaştırmaya çalışıyoruz dedim. sen dalgamı geçiyorsun dedim. benden 5bin tl para istedi kan testi için. zorunlumuyum yaptırmak için veya bir gerekçeniz varmı dediğimde size kalmış dedi. yaw yemin ederim az kaldı kafayı kırmaya. gerçekten bu mesleği hakkıyla yapanın elini öperim. ama sorunu olmayan  bir canlıya sırf para almak için böyle şeyler yapılması vicdansızlıktır. maddi durumumu söylediğim halde illa yapacak. kardeş diyorum param yok şu anda yaparsan kedimi rehim bırakmak zorunda kalacağım diyorum bana tamam diyor getirince parayı alırsın kediyi diyor. hakketen bazı insanlar gözlerini öyle bir karartmışki yazıklar olsun. yüce RABBİM hepimizin önüne her anlamda hayırlı insan çıkarsın. çocukluğumdan bu yana evde köpek bakıyoruz. şükür aşı dışında veterinere yolumuz düşmedi hiç. düşmesinide istemiyorum. soyguncuların eline düşmek istemiyorum. kendimi maddi manevi anlamda toparlayınca vicdanı olan 1.görevi canlıyı yaşatmak 2.görevi ticaret olan bir veteriner bulacağım kendime.

@muhendis merhaba. bence önce çevrende sağlam güvenilir gerçekten hayvansever bir veteriner olduğundan emin ol. sonrasında dilediğini sahiplenebilirsin. bak ben sürünüyorum. kedimin gözleri heder oldu. tüm damlaları bıraktık. şifacı birinin farklı bir ilacına başladık hayırlısı olsun bizim için. önümüzde 10 gün ilaç 5 gün dinlenme sonra son 10 gün ilaç var. sonrasında artık ya göz düzelecek yada aynı kalacak. artık son umudum diyebilirim. istanbul'a gitme şansımda olursaki olacak gibi belli değil ama direk göz hastanesine götüreceğim şifacı birinin ilacını test etmeden önce.

@feuer merhaba. sana kısa ve öz diyeyim. bizim belediye dillere destan desem yeridir. gerçi artık orada yaşamıyorum ama. sen anladın onu. bundan 7 yıl önce işyerimin kamerasına bir görüntü takıldı. ben sabah 6da dükkanı açtım. önünü süpürürken birden belediyeye ait araç ve hiç sevmediğim hayvan sevmeyen bir ekip gözümün önünde köpekleri uyutacak silah ile vurup köpekleri aracın arkasında fırlatıp attı. hop ne yapıyorsunuz demeye kalmadan herşey 1 dakika içinde oldu ve bitti. sonra dış kameralarımı kontrol ettim ve evet yakaladım. hemde ayna gibi. önce kaymakamlığa gittim durumu anlattım. görüntüleri gösterdim. belediyeye ileteceğim çalışanlar hakkında gereken yapılacak dendi. ilk çarşamba günü görüşülmüş. ve hazır olun şaka gibi bir şey oldu. köpeklere eziyet eden fırlatıp arabaya atan şahıs belediyeye zabıta yapıldı. her yere görüntüleri yaydım ve beni şikayet ettiler. görüntülerin içindeki kişilere haber vermeden yayınladığım için ceza aldım. 5 yıl suç işlememe cezası. ama videoda yapılan eziyetin maalesef cezası verilmedi. hatta mahkemede konusu bile açılmadı. avukat tıkını bile çıkaramadı çünkü konuşturtmadılar. mahkeme tek taraflı görüldü resmen. gitmediğim kapı kalmadı. hiç kimse bu olay için kılını kıpırdatmadı. ben şu anda bazı şeyleri bekliyorum tekrardan mahkeme açmak için. zor susuyorum. belki tahmin ediyorsunuzdur. zamanı gelince tekrardan bu konuyu dile getireceğim hemde çok büyük bir şekilde. ama maalesef şu anda veya geçmiş zamanda bunu büyütmeye çalışsaydım muhtemel benide yok ederlerdi. bir arabanın arkasına atar kim vurduya giderdim. korktuğum için değil ama bana bağımlı olan çok kişi var. bana bir şey olursa arkamdakiler yıkılır. şu zamana kadar çok hazmedemediğim olaylar yaşadım. sırf ailem için susmak zorunda kaldım. ama günü yakındır sorulacak tüm hesaplar inşallah.
« Son Düzenleme: Ağustos 01, 2024, 01:28:17 ÖÖ Gönderen: mtchannel » Logged

muhendis
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 01, 2024, 02:10:17 ÖÖ »

@mtchannel selam Benim oturdugum mahallede 2 adet klinik var şişlinin göbeginde istanbulda   otuyorum tek amacım cici ufak bir köpek yavrusunu sahiplenmek ve babalık etmek şöle yumak yumak bişi olsun çok istiyorum tam mıncırlamalık suyu maması ve yeri evde hazır ha bide çok bağırmasın apartman dairesi burası yeter bana tavsiyen için teşekkür ederim ayrıca ufaklık içişn üzüldüm gözleri inşallah düselir geçmş olsun şimdiden sevgiler
« Son Düzenleme: Ağustos 01, 2024, 02:13:23 ÖÖ Gönderen: muhendis » Logged
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 01, 2024, 21:50:31 ÖS »

@feuer merhaba. sana kısa ve öz diyeyim. bizim belediye dillere destan desem yeridir. gerçi artık orada yaşamıyorum ama. sen anladın onu. bundan 7 yıl önce işyerimin kamerasına bir görüntü takıldı. ben sabah 6da dükkanı açtım. önünü süpürürken birden belediyeye ait araç ve hiç sevmediğim hayvan sevmeyen bir ekip gözümün önünde köpekleri uyutacak silah ile vurup köpekleri aracın arkasında fırlatıp attı. hop ne yapıyorsunuz demeye kalmadan herşey 1 dakika içinde oldu ve bitti. sonra dış kameralarımı kontrol ettim ve evet yakaladım. hemde ayna gibi. önce kaymakamlığa gittim durumu anlattım. görüntüleri gösterdim. belediyeye ileteceğim çalışanlar hakkında gereken yapılacak dendi. ilk çarşamba günü görüşülmüş. ve hazır olun şaka gibi bir şey oldu. köpeklere eziyet eden fırlatıp arabaya atan şahıs belediyeye zabıta yapıldı. her yere görüntüleri yaydım ve beni şikayet ettiler. görüntülerin içindeki kişilere haber vermeden yayınladığım için ceza aldım. 5 yıl suç işlememe cezası. ama videoda yapılan eziyetin maalesef cezası verilmedi. hatta mahkemede konusu bile açılmadı. avukat tıkını bile çıkaramadı çünkü konuşturtmadılar. mahkeme tek taraflı görüldü resmen. gitmediğim kapı kalmadı. hiç kimse bu olay için kılını kıpırdatmadı. ben şu anda bazı şeyleri bekliyorum tekrardan mahkeme açmak için. zor susuyorum. belki tahmin ediyorsunuzdur. zamanı gelince tekrardan bu konuyu dile getireceğim hemde çok büyük bir şekilde. ama maalesef şu anda veya geçmiş zamanda bunu büyütmeye çalışsaydım muhtemel benide yok ederlerdi. bir arabanın arkasına atar kim vurduya giderdim. korktuğum için değil ama bana bağımlı olan çok kişi var. bana bir şey olursa arkamdakiler yıkılır. şu zamana kadar çok hazmedemediğim olaylar yaşadım. sırf ailem için susmak zorunda kaldım. ama günü yakındır sorulacak tüm hesaplar inşallah.

Dostum ne yazık ki insan canının kıymeti olmadığı gibi hayvan canının da kıymeti yok. Hayvansever derneklerle iletişime geçtiniz mi bilmiyorum. Belki videoyu görmüşümdür ama bu tarz videoları da izlememeye çalışıyorum. Umarım bazı şeyler değişir ve sana yapılan haksızlığın ve köpeklerin hesabı verilir.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 02, 2024, 12:32:20 ÖS »

@feuer. aynen dediğin gibi insan hayvan hatta doğanın bile kıymeti kalmamışki. insan insana değer vermediği sürece bir insanın diğer hayvan bitki doğa vb. şeylere değer vermesini bekleyemeyiz maalesef. dernekten bahsedince sinirlerim bozuldu. geçmiş zamanda iş yerimin olduğu günlerde derneğe zorunlu kayıtlı olacaksın baskısı yüzünden kayıt oldum. ancak ne bir faydasını gördüm nede bir hayrını. sadece para alacakları zaman sms gelirdi. kaba tabir kullanıyorum özür dilerim hayvana hayvan demek istemiyorum ancak genel ismi bu maalesef. yaklaşık 1.5 hafta öncesinde çok enterasan bir olay geldi başıma hala anlam veremiyorum. bulunduğum bölgede kedimin gözlerini temizlemek için "dr.animal" spreyini arıyorum her yerde. normalde çay ile temizliyorum ama dr.animal daha temiz yapıyor gözleri. çay iz bırakıyor. neyse. evime en yakın 5-6 veterinere gittim. 6sıda internette 175 tl olan dr.animal'e bir tanesi 500-350-300 tl vb. fiyatlar çektiler. ama altına düşmediler. inanın 250 tl dese alacam. şu anda kendi sayfasında bile 200 tl benim aldığım. illaki birde bunların geliş fiyatları var. bunlar son kullanıcı fiyatı. yani alanda satanda kazanıyor hemde fazlasıyla. neyse 6. veterinere gittim artık sigortalarım atmaya başladı. dedim son olacağı nedir? 350 tl'den 250 tl'ye indi. dedim'ki sayın hocam internette fiyatı bu bari 200 tlye verde kedimde yolunu bulsun. ben buna devamlı muhtacım almak zorundayım. ha internette bu fiyatsa tamam hemen bakayım yardımcı olmaya çalışayım dedi. sonra internette 175 tl olduğunu görünce tamam 200 tl'den yardımcı olayım dedi. normalde almazdım ancak aciliyet vardı aldım çıktım. şimdi sizin dediğinize geleceğim. derneği aradım. durumu size anlattığım gibi anlattım. bana dediği şeyi söyleyeyim size. siz hekime gidiyorsunuz ne derse odur dedi. dedimki kusura bakmayında sattıkları ürünlerin çoğu internettede mevcut. fiyatlar belli. hekimden alırken fiş yok fatura yok. fiyat yüksek gram inmiyorlar. tavır yapıyorlar birde. alırsan al almazsan alma gibi. hele birde sınırlı bir bütçenizin olduğunu öğrenince adam yerine saymıyorlar maalesef. siz olsanız dedim sırf hekim diye kazık yemeyi göze alırmısınız? bana dediği şey. beyfendi gelin şikayet dilekçesi dolduralım o kadar istiyorsanız dedi. yoksa bizim müdahale edebileceğimiz bir durum değil dedi. tüm bilgileriniz gizli kalacak dedi. dedim kalsın hanımefendi biz bu laflara tokuz. 2 gün sonra adresimize kadar whatsapp gruplarında ifşa olacağız bunu sizde kendi adınızdan emin olduğunuz kadar eminsiniz. benim bir ailem var. bu işin içinde olan göz yuman hayvanların hayatı ile oynayan 3'e alıp 100'e satan herkesi şimdilik ALLAH'a havale ediyorum. ancak bu işin ucunu şimdilik bırakmış gibi görün dedim. sonrasında elimdeki video vb. deliller ile gerekeni yapacağım dedim. sonrasında artık anladımki hayvanlar bu dünyada maalesef yalnızmış. ne dernek ne veteriner. sevgi önce parayla ölçülüyormuş. ne kadar paranız varsa o ölçüde sevgi gösteriliyor maalesef. tabiki her zaman dediğim gibi 5 parmağın 5i bir değil. ALLAH hepimize vicdanlı insanlar çıkarsın karşımıza. yoksa bu gidişin sonu hayırlı gözükmüyor. ben istermiyim şikayet etmek ekmekle oynamak vb. şeyler yapmak. istemiyorum. şu devirde şikayet etmek için bile bütçenizin iyi olması lazım. haklı olsanız bile hakkınızı savunacak birilerinin yanınızda olabilmesi için para gerekiyor. ne hallere düştük. 34 yaşında bir bireyim ancak artık çok yoruldum. gücüm kuvvetim kalmadı bu insanların bu şekilde davranmasından. ondan dolayı kendimi insanlardan dışlayarak yaşamaya karar verdim. çünkü kabul ediyorum geri kafalıyım. ayak uyduramıyorum insanlara. bana bazı şeyler yanlış geliyor. söylediğim zaman suçlu oluyorum. en güzeli kimsenin etlisine sütlüsüne karışmamak ama ben karışmıyorum ama insanlar bana karışmaya başladı. ondan dolayı klavye en iyi dostum oldu diyebilirim.

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 02, 2024, 16:41:35 ÖS »

Sadece veterinerler değil, pek çok esnaf da benzer fahiş fiyat uygulaması yapıyor. Dürüst ve uygun fiyatlı esnaflar bulmak gerekiyor. Onlar da çok nadir denk geliyor.
Mevcut ekonomik ortam ve diğer bazı nedenlerle toplum yapısında sıkıntılar var.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 02, 2024, 18:49:01 ÖS »

aynen. haklısınız. umarım bir gün her şey şeffaf ve dürüstlük içinde yol alır. çünkü bu işin sonu artık kötü yerlere gidiyor. ben sustum ahmet sustu mehmet sustu delinin biri çıkacak gerekeni yapacak sonunda. olan deli diye ifade ettiğimiz ama artık burasına gelmiş birine olacak. haberleri bile izlemek istemiyorum artık. kendi başıma ömrüm yettiği kadar yaşayacağım. yarın ne getirecek belirsiz.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: