@agathon merhaba. maalesef dediğiniz gibi ticarethaneye döndürende var. tabiki 5 parmağın 5i bir değil. istanbulda değilim maalesef. ancak bir arkadaşımın yakın zamanda özel aracıyla gidecek gibi görülüyor. arkasına takılıp kedi göz hastanesi varmış. orada göze bir cihazla bakıp görüp göremediğini veya tedavi edilirse görebilecekmi anlıyorlarmış bakıp. PetNature kliniğini not defterime yazdım. mutlaka uğrayacağım onada. bugün tüm işlerimi hallettikten sonra annemle birlikte kedimize tasma takıp sırtıma koyup hiç gitmediğimiz açıkcası açık zamanına denk gelemediğimiz bir veteriner arkadaşa gittik. şansımıza açıkmış. Gözünde sorun var dedik gözü dışında bakmadığı yer kalmadı. buna dedi hemen bir full kan testi yapalım. onu bunu yapalım sıraladı. ee dedim gözü. ben dedi gözden anlamıyorum. arkadaş dedim kedimin fiziken hiç bir sorunu yok. mama yiyiyor, tuvaletini yapıyor vb... fiziksek sakatlığı yok kısacası. sadece aşıları eksik oda daha 1 kilo yeni oldu kedimiz. ortalama 2 aylık. kendini bir toplasın aşılarıda yaptıracağız. sen neye dayanarak bu kadar testi istiyorsun. bana bir açıklama borçlusunuz dedim. bana dediği şey ya virüs taşıyorsa ya kuduzsa. he dedim kuduz tüm aile kuduz oldu. köpürdük evde takılıyoruz sokaklarada bulaştırmaya çalışıyoruz dedim. sen dalgamı geçiyorsun dedim. benden 5bin tl para istedi kan testi için. zorunlumuyum yaptırmak için veya bir gerekçeniz varmı dediğimde size kalmış dedi. yaw yemin ederim az kaldı kafayı kırmaya. gerçekten bu mesleği hakkıyla yapanın elini öperim. ama sorunu olmayan bir canlıya sırf para almak için böyle şeyler yapılması vicdansızlıktır. maddi durumumu söylediğim halde illa yapacak. kardeş diyorum param yok şu anda yaparsan kedimi rehim bırakmak zorunda kalacağım diyorum bana tamam diyor getirince parayı alırsın kediyi diyor. hakketen bazı insanlar gözlerini öyle bir karartmışki yazıklar olsun. yüce RABBİM hepimizin önüne her anlamda hayırlı insan çıkarsın. çocukluğumdan bu yana evde köpek bakıyoruz. şükür aşı dışında veterinere yolumuz düşmedi hiç. düşmesinide istemiyorum. soyguncuların eline düşmek istemiyorum. kendimi maddi manevi anlamda toparlayınca vicdanı olan 1.görevi canlıyı yaşatmak 2.görevi ticaret olan bir veteriner bulacağım kendime.
@muhendis merhaba. bence önce çevrende sağlam güvenilir gerçekten hayvansever bir veteriner olduğundan emin ol. sonrasında dilediğini sahiplenebilirsin. bak ben sürünüyorum. kedimin gözleri heder oldu. tüm damlaları bıraktık. şifacı birinin farklı bir ilacına başladık

hayırlısı olsun bizim için. önümüzde 10 gün ilaç 5 gün dinlenme sonra son 10 gün ilaç var. sonrasında artık ya göz düzelecek yada aynı kalacak. artık son umudum diyebilirim. istanbul'a gitme şansımda olursaki olacak gibi belli değil ama direk göz hastanesine götüreceğim şifacı birinin ilacını test etmeden önce.
@feuer merhaba. sana kısa ve öz diyeyim. bizim belediye dillere destan desem yeridir. gerçi artık orada yaşamıyorum ama. sen anladın onu.

bundan 7 yıl önce işyerimin kamerasına bir görüntü takıldı. ben sabah 6da dükkanı açtım. önünü süpürürken birden belediyeye ait araç ve hiç sevmediğim hayvan sevmeyen bir ekip gözümün önünde köpekleri uyutacak silah ile vurup köpekleri aracın arkasında fırlatıp attı. hop ne yapıyorsunuz demeye kalmadan herşey 1 dakika içinde oldu ve bitti. sonra dış kameralarımı kontrol ettim ve evet yakaladım. hemde ayna gibi. önce kaymakamlığa gittim durumu anlattım. görüntüleri gösterdim. belediyeye ileteceğim çalışanlar hakkında gereken yapılacak dendi. ilk çarşamba günü görüşülmüş. ve hazır olun şaka gibi bir şey oldu. köpeklere eziyet eden fırlatıp arabaya atan şahıs belediyeye zabıta yapıldı. her yere görüntüleri yaydım ve beni şikayet ettiler. görüntülerin içindeki kişilere haber vermeden yayınladığım için ceza aldım. 5 yıl suç işlememe cezası. ama videoda yapılan eziyetin maalesef cezası verilmedi. hatta mahkemede konusu bile açılmadı. avukat tıkını bile çıkaramadı çünkü konuşturtmadılar. mahkeme tek taraflı görüldü resmen. gitmediğim kapı kalmadı. hiç kimse bu olay için kılını kıpırdatmadı. ben şu anda bazı şeyleri bekliyorum tekrardan mahkeme açmak için. zor susuyorum. belki tahmin ediyorsunuzdur. zamanı gelince tekrardan bu konuyu dile getireceğim hemde çok büyük bir şekilde. ama maalesef şu anda veya geçmiş zamanda bunu büyütmeye çalışsaydım muhtemel benide yok ederlerdi. bir arabanın arkasına atar kim vurduya giderdim. korktuğum için değil ama bana bağımlı olan çok kişi var. bana bir şey olursa arkamdakiler yıkılır. şu zamana kadar çok hazmedemediğim olaylar yaşadım. sırf ailem için susmak zorunda kaldım. ama günü yakındır sorulacak tüm hesaplar inşallah.