şaka gibi. bende ilk iphone aldığımda elimden düştü. alışmadık şeyde don durmazmış hesabı
refleksle senin gibi tekme attım duvara sinek gibi yapıştı
garanti sıfırı ile değiştirmişti o dönemde. değiştiği gibi sattım. samsung a20 aldım geçtim. rahatım hala kullanıyorum
şimdi senin durumunda ben olsam şöyle yapardım.
01-) mümkünse harici kutunun içinden çıkar diski direk sata kablosu ile anakarta direk tak. disk mekanikse yatay olarak dümdüz durduğundan emin ol
02-) diskin önceki sağlık durumunu biliyorsan iyi (bad sektör vb.) eğer bilmiyorsan göreceğin herşeye hazırlıklı ol
çünkü karşılaştırma yapamayacaksın eski bilgiler olmadığı için. en basiti hdd sentinel yükle sağlık performans bak (güvenilir olup olmadığı tartışılır)
03-) eğer tatmin edici sonuçlar yoksa (disk hakkında türkçe bilgi verir zaten) herşeyi bir şekilde farklı diske yedeklemeye başla. çünkü orada sonuçlar kötü çıkarsa birde kalkıp farklı hdd tarama programları ile taratırsan çıkmayacak bad sektör çıkacağı tutar. eğer durum iyi gözüküyorsa kaldığın yerden devam et. kafa atma sesi yoksa tabi. diğer mesajlara bakarak söyleyeyim artık bence çok fazla tarama yapmayın. mekanik diskler kız gibi alıngan olur. bad atıverir vallaha
04-) disk çalışırken 500mb veya 1gblık bir dosyayı hddye kopyalarken kulağında diski dinle. kafa atma veya sanki disk elektriği kesip tekrar veriyormuş gibi farklı sesler geliyormu dinle. aslında demek istediğim şey test sonucu iyi gözükebilir ama seside dinleyerek 2.bir onay vermiş olursun diske.
açıkcası ben film arşivi diskimi defalarca düşürmüştüm. gözden sakıyınca böyle oluyor. hiç bir şey olmamıştı. kabloda kırık varmış kısadevre oldu bozuldu
şaka gibi. seninkinede bir şey olacağını tahmin etmiyorum. tabi tekmede yemiş göz ardı edilemez