Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEskilerden "sözde" zenginlik göstergesi şeyler :)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Eskilerden "sözde" zenginlik göstergesi şeyler :)  (Okunma Sayısı 2246 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 29, 2024, 09:39:59 ÖÖ »

Televizyon aldık hem de renkli demeleri Kahkaha

Siz de aklınıza gelen şeyleri , anıları vs yazabilirsiniz

Genel sohbet tikini kaldiranlar düşünsün kacirdiklarini 
« Son Düzenleme: Ağustos 29, 2024, 09:47:01 ÖÖ Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 29, 2024, 10:05:38 ÖÖ »

Daha güzelini söyleyeyim.

Eskiden fakirlik göstergesi olup şimdi zenginlik göstergesi olan şey...

İşe yürüyerek gitmek Kahkaha

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 29, 2024, 10:28:37 ÖÖ »

80'li yılların ortaları... Babam Almanya'dan elektronik ürün getiren birinden Sony Trinitron renkli TV, Sony Betamax video ve yine Sony müzik seti almıştı.

Cihazlar eve getirildi, kuruldu. O akşam apartmandaki bütün komşular TV ve videoyu görmeye geldiler bize. İlk video kaset filmimizi cümbür cemaat izledik

Sonra babam baktı bu iş böyle olmayacak, bizim evden apartmandaki diğer dairelere kablo çekildi. Kendi kapalı TV sistemimizi kurduk yani. Akşamları komşulara haber veriyorduk; "Saat 9'da videodan film açacağız" diye. Komşular da kendi TV'lerinden bizden gelen yayını izliyorlardı. Bütün apartmana korsan film gösterimi yapıyorduk Kahkaha

Tabii birkaç yıl sonra video dediğimiz alet kolayca her eve girmeye başladı ve bizim Apartman TV de tarih oldu...
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 29, 2024, 12:27:59 ÖS »

Eskiden zenginler apartman dairelerinde fakirler bahçe içindeki evlerde otururdu, şimdi tersine döndü.

Eskiden alın teriyle az para kazanmak, mütevazi yaşamak, kanaat etmek ve üretmek yüceltilirdi. Şimdi zenginlik, israf ve tüketim yüceltiliyor. Pahalı cep telefonu sahibi olmak, pahalı markalar giymek toplumda önemseniyor.

Eski filmlerde, kötü karakterler, zengin, şişman ve lüks içinde yaşarken, fakirler de zayıf, yarı aç yarı tok yaşayan ama iyi insanlar olarak resmedilirdi. Artık fakirler obez, zenginler ise güzel görünmek adına yarı aç yarı toklar.

« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2024, 00:09:43 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

fth
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 29, 2024, 12:57:06 ÖS »

80 lerin başı ve 80 lerin ortalarına kadar İstanbul B.evler de hemen mahallenin sonunda Bir Beyazeşya TV satıcısı vardı.Vitrinde renkli tv ye bağladığı video da film kasetleri açardı biZde mahalleden 10 15 çocuk hafta sonları bahçede oturup saatlerce filmleri izlerdik. Yine 80 lerin ortalarında üst sokaktaki petrol zengini mahalle arkadaşımızın ailesi video almıştı kardeşi bağırdı sokağa doğru “ ejdo vido geldi vido “ diye.Ama yıllar sonra görüyoruz ki asıl zenginliğimiz o sokakta oynarken ,bahçede hep beraber video izlerkenki mutluluğumuzmuş.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 29, 2024, 14:02:51 ÖS »

Ben de bir itirafta bulunayım.  C64 için bizim eve oynamaya gelen arkadaslara birim derdim ben başlardım. Ondan sonra bir gün birisi birim deyince ben sıfırım dedim. İtiraz etti bilgisayar benim dedim terbiyesizliğin daniskasi bilgisayarı olmak da havalı bir şeydi maalesef

C64 ve A500 gerisi teferruat
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ağustos 29, 2024, 14:29:57 ÖS »

"asıl zenginliğimiz o sokakta oynarken ,bahçede hep beraber video izlerkenki mutluluğumuzmuş."

Bu tespite katılıyorum.
İmkanlar kısıtlı olsa da ufak şeylerden mutlu olup bunları sevdiklerimizle paylaştığımız zamanlar daha huzurlu ve mutluyduk.

Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ağustos 29, 2024, 14:33:59 ÖS »

Ben de bir itirafta bulunayım.  C64 için bizim eve oynamaya gelen arkadaslara birim derdim ben başlardım. Ondan sonra bir gün birisi birim deyince ben sıfırım dedim. İtiraz etti bilgisayar benim dedim terbiyesizliğin daniskasi bilgisayarı olmak da havalı bir şeydi maalesef

Forumdan çoğu kişi bu anların benzlerlerini yaşamıştır

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 29, 2024, 15:16:19 ÖS »

Uydu anteninizin olması..

Babam vericiyle civara yayın yapıyordu.
Zırt pırt telefon gelirdi. Şu kanalda şu var, orayı açın diye.
Tabi açmazdık. Biz ne izliyorsak o..
Hatta ben vericiye C64 bağlayıp, millete oyun bile izletmiştim o zamanlar Kahkaha

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 29, 2024, 17:37:30 ÖS »

Şuan kitap satın alabilmek bir zenginlik göstergesi olabilir. Bir roman olmuş 350TL. Başvuru kitapları 1000TL.
sertacarslan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ağustos 29, 2024, 18:12:48 ÖS »

Renault 9 Broadway, sonra Toyota Corolla

Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ağustos 31, 2024, 22:24:28 ÖS »

hey gidi 2000 model klimalı toyotam corolam hey kimbilir şimdi hurdadamnı kimler kullanıyor bilinmez sıfır almıştım zeytinburnundaki toyota bayinden vişne çürüğü rengi idi
 metalik aynı yılda satmıştım rahmetli eniştem içinde kalp krizi geçirip vefat edince aradan tam 24 yıl geçmiş seneler ne çabuk geiyor:(
« Son Düzenleme: Ağustos 31, 2024, 22:26:53 ÖS Gönderen: muhendis » Logged
guru68
Deneyimli

arıyor: SONY MSX

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Eylül 01, 2024, 02:31:03 ÖÖ »

Almanya'dan tatile gelip çakma Lacoste, Boss, Levi's, Chiemsee ve diğer markaları alıp geri dönüp hava atmak vardı 😁
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: