Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetNeden NES Oyun Paketi Yapıyorum?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Neden NES Oyun Paketi Yapıyorum?  (Okunma Sayısı 272 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
NESDelisi
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 10, 2024, 10:44:11 ÖÖ »

Bugün sizlere neden bu paketi yapıyorum? adlı yazıyı yazıyorum.

[H=5]NES'e Olan Bağlılığım[/H]

NES dönemi ile büyüdüğümü belirterek başlıyorum bu içeriğe. O dönemdeki Türkiyede gerçek NES görmek imkansız diyebilirim ama NES klonları ile hayatıma zevk ve renk katmıştır. Sürekli oyun kolu ve kendini bozmaktan pek bizimkileri pek rahat bırakamasam da yine de oynadığım dönemi oldukça eğlenceliydi. O dönemi özlediğim ve o dönemlere kısmen biler olsa gitmek istediğim için bu paketi yapmak istiyorum.

O dönemi özlediğimi daha iyi anlatabilmek için, bir kaç örnekle tescil etmek istiyorum. NES dönemindeki tüm oyunları artık paket olarak indirmek iyi hissettirmiyor, oysa bilgisayarımda FCEUX adlı emülatör yüklü olmasına rağmen. Bunları indirmek ve paket halinde düzenlemek yetmiyor. Bu yüzden istediğim gibi içinden geçmek bile yeterli gelmiyor. Sanırım ben bunun kendisini ve oyunlarını canlı ortamda oynamayı özledim diyebilirim.
[H=5]Çok Zeki Firmalar(!)[/H]

Konami, SEGA, Bandai Namco vb. gibi firmalar ancak NES döneminden çöpe atsınlar. Bende onların oyunlarından ilham alarak oyunlar üreteceğim. Bu firmaların hepsi acayip deli oluyorum. Bu firmaların sahiplerine sinirliyim ve özellikle Konami denen firma. Konuşmayacağım bu şirketleri. Yine hep şans veriyorum ama maalesef hiç değişmeyeceklerine adım gibi eminim. Bunun dışında, eski bazı firmalar battı tabii onlara bir şey diyemiyorum.

Geleyim asıl sebebime, oyunlar oynamayı ve NES dönemi ile ilgilenmeyi çok seviyorum. Nostalgic House ismini aslında bu amaçla koydum diyebilirim. Son olarak, NES dönemine saygı göstererek ve günümüze uygundan çok, kendi zevkime uygun bir tat ile kendimce yorumlayarak bu oyunları yapıyorum.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: