Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Şehir önerisi  (Okunma Sayısı 8189 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ssaylanc
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 12, 2024, 22:46:27 ÖS »

Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 20 yıldır İstanbul'dayım, ciddi anlamda sıkıldım. Trafik, kalabalık, toz ama öyle böyle değil her yer toz her yer inşaat...

Yaşaması keyifli şehir önerilerini alabilir miyim?
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 12, 2024, 23:03:23 ÖS »

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=14882.0

Mizahın yanında faydalı öneriler de çıkabilir içlerinden

C64 ve A500 gerisi teferruat
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 12, 2024, 23:41:26 ÖS »

Bu soruya öneri için daha fazla detay lazım.

Eş var mı çocuklar var mı
çocukların okul vs. var mı
iş var mı? gittiğin yerde aynı işi mi yapacaksın yoksa varolan işi her şehirde uzaktan zaten yapabiliyor musun?

bu bilgilere göre şekillenir öneri.

Yoksa illa gezmişsindir tatil yerlerini git herhangi birine (en az nüfuslu) yerleş geç.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Commandate
Üye

Ruhunu Dinle O kalbine Giden yolu Bulacaktır

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2024, 00:48:29 ÖÖ »

Bursa,İzmir artvin buraları çok güzel

Onurum Sadakatim dir
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2024, 01:42:29 ÖÖ »

akçay yada Çanakkale
fdikbas
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2024, 10:19:53 ÖÖ »

Türkiye'de yaşamak için en uygun; suç oranı düşük; iklimi güzel; hobi bahçeciliği yapılabilecek ve tercihen temiz akarsuları bulunan; insanları yardımsever; trafik sorunu olmayan; kira geçinme vb masrafların diğer illere göre daha düşük olduğu; gelişmiş ama sakin şehirlerini listeleyip seçim sebebini açıklar mısın?

ChatGPT:
1. Eskişehir
Suç Oranı: Düşük. Eskişehir güvenli bir şehir olarak bilinir.
İklim: Karasal iklime sahip, yazları sıcak ama çok bunaltıcı değil, kışları soğuk ancak uzun sürmez.
Hobi Bahçeciliği: Şehirde hobi bahçeleri yaygın ve özellikle şehir merkezinden uzak alanlarda küçük bahçeler kurmak mümkündür.
Temiz Su Kaynakları: Porsuk Çayı ve çevresi temizdir ve rekreasyonel alanlar sunar.
Yardımsever İnsanlar: Genellikle üniversite öğrencileri ve yerli halk arasında dostça ilişkiler bulunur.
Trafik: Türkiye genelinde trafik sorunları bulunan şehirlerden daha iyi durumda. Gelişmiş tramvay ağı sayesinde şehir içi ulaşım kolay.
Masraflar: İstanbul ve Ankara gibi şehirlere kıyasla kira ve yaşam maliyetleri daha düşük.
Gelişmişlik: Kültürel açıdan gelişmiş bir şehir. Üniversiteleri, müzeleri, sanatsal etkinlikleri ile sakin ama canlı bir yer.
2. Muğla (Köyceğiz, Dalyan Gibi İlçeleri)
Suç Oranı: Çok düşük. Özellikle küçük yerleşim yerlerinde suç oranı neredeyse yok denecek kadar az.
İklim: Akdeniz iklimine sahip, yılın büyük kısmında ılıman ve güneşli.
Hobi Bahçeciliği: İklimi uygun olduğu için bahçecilik, zeytin ve turunçgil yetiştiriciliği çok yaygındır.
Temiz Su Kaynakları: Köyceğiz Gölü, Dalyan Çayı gibi doğal su kaynaklarıyla ünlüdür.
Yardımsever İnsanlar: Köy yaşamı hâkim olduğu için insanlar birbirine karşı sıcak ve yardımseverdir.
Trafik: Yoğun trafik sorunu yok. Küçük ilçelerde yaşam daha sakin ve ulaşım kolaydır.
Masraflar: Büyük şehirlere kıyasla kira ve genel yaşam masrafları daha düşük olabilir.
Gelişmişlik: Doğal güzellikleri ve sakin yaşamı ile tanınan bir bölge. Huzurlu bir emeklilik veya doğa ile iç içe yaşamak isteyenler için uygun.
3. Aydın (Nazilli, Söke Gibi İlçeleri)
Suç Oranı: Güvenli bölgeler arasında yer alır.
İklim: Akdeniz iklimi, kışları ılıman, yazları sıcak ama denize yakın bölgelerde serinletici bir etki var.
Hobi Bahçeciliği: İklim ve toprak yapısı tarım için çok uygundur. Zeytin, incir gibi ürünler yetiştirilebilir.
Temiz Su Kaynakları: Büyük Menderes Nehri çevresi ve yaylalarıyla temiz su kaynakları bulmak mümkündür.
Yardımsever İnsanlar: Aydın halkı, özellikle kırsal kesimde oldukça misafirperverdir.
Trafik: Büyükşehirlerin aksine, Aydın’da trafik problemi yaşanmaz.
Masraflar: İzmir ve İstanbul gibi metropollere kıyasla kira ve yaşam maliyetleri daha uygundur.
Gelişmişlik: Aydın, tarım ve turizm açısından gelişmiş bir il olmakla birlikte, sakin yaşam tarzını korumaktadır.
4. Bolu
Suç Oranı: Güvenlik düzeyi yüksektir.
İklim: Karadeniz iklimi, bahçecilik için uygun; bol yağış alır, yazlar serin geçer.
Hobi Bahçeciliği: Tarım ve bahçecilik için çok elverişli topraklara sahip. Şehir merkezinden uzaklaştıkça, doğal alanlarda küçük çaplı tarım yapılabilir.
Temiz Su Kaynakları: Abant Gölü, Yedigöller gibi doğa harikaları ve temiz su kaynaklarıyla ünlüdür.
Yardımsever İnsanlar: Kırsal bölgelerde insanlar geleneksel yaşam tarzına sahiptir ve misafirperverdir.
Trafik: Şehir içinde trafik sorunu bulunmaz, sakin bir yerleşimdir.
Masraflar: Büyük şehirlere göre yaşam masrafları oldukça düşüktür.
Gelişmişlik: Doğa ve turizm ile ön plandadır. Sessiz, sakin ve huzurlu bir yaşam arayanlar için uygun.
5. Çanakkale
Suç Oranı: Türkiye'nin en güvenli şehirlerinden biri.
İklim: Akdeniz ve Karadeniz iklimlerinin kesişim noktasında, kışlar ılıman, yazlar serin.
Hobi Bahçeciliği: Kırsal bölgelerinde küçük ölçekli tarım ve bahçecilik için uygun alanlar bulunur.
Temiz Su Kaynakları: Çanakkale Boğazı ve denize kıyısı olan bölgeleriyle su kalitesi yüksektir.
Yardımsever İnsanlar: Halk genel olarak yardımsever ve sıcakkanlıdır.
Trafik: Şehirde ciddi bir trafik sorunu yoktur, ulaşım genelde rahat sağlanır.
Masraflar: İstanbul’a göre oldukça düşük kira ve yaşam masrafları vardır.
Gelişmişlik: Tarihi ve kültürel zenginliği ile gelişmiş, ancak yaşam temposu sakin bir şehirdir.
Bu şehirlerin her biri, huzurlu ve güvenli bir yaşam arayanlar için uygun seçenekler sunmaktadır.

Copilot:
1. Eskişehir
Suç Oranı: Düşük
İklim: Karasal iklim, yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlı.
Hobi Bahçeciliği: Şehirde birçok park ve yeşil alan mevcut.
Temiz Akarsular: Porsuk Çayı şehrin içinden geçiyor.
İnsanlar: Yardımsever ve öğrenci nüfusu yüksek.
Trafik: Yoğun değil, toplu taşıma gelişmiş.
Yaşam Maliyeti: Diğer büyük şehirlere göre daha düşük.
2. Muğla
İklim: Akdeniz iklimi, yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı.
Hobi Bahçeciliği: Bahçecilik için uygun geniş alanlar mevcut.
Temiz Akarsular: Dalaman Çayı ve diğer küçük akarsular.
İnsanlar: Misafirperver ve yardımsever.
Trafik: Yoğun değil, özellikle kırsal bölgelerde.
Yaşam Maliyeti: Turistik bölgeler dışında daha uygun.
3. Aydın
İklim: Akdeniz iklimi, yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı.
Hobi Bahçeciliği: Tarım ve bahçecilik için uygun.
Temiz Akarsular: Büyük Menderes Nehri.
İnsanlar: Sıcak kanlı ve yardımsever.
Trafik: Yoğun değil.
4. Trabzon
İklim: Karadeniz iklimi, yıl boyu yağışlı ve ılıman.
Temiz Akarsular: Karadeniz’e dökülen birçok dere ve nehir.
İnsanlar: Yardımsever ve misafirperver.
5. Denizli
İklim: Karasal iklim, yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlı.
Temiz Akarsular: Büyük Menderes Nehri.
İnsanlar: Yardımsever ve misafirperver.
Bu şehirler, yaşam kalitesi, güvenlik, iklim ve maliyet açısından oldukça avantajlıdır. Hangi şehirde yaşamak istediğinize karar verirken bu kriterleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Başka bir konuda yardımcı olabilir miyim?

Kendi görüşüm: İkisinde de  Eskişehir birinci geldiğine göre sanırım en uygun seçeneklerden birisi orası. Denizli'de yaşıyorum ve Copilotun Denizli ile ilgili görüşlerine katılmıyorum. İstanbul'la karşılaştırıldığında çok iyi ancak yaşam maliyeti yüksek. Ayrıca suç oranı düşük olarak belirtilen Aydın 2024 Türkiye birincisi, Denizli Türkiye ikincisi. Bununla birlikte sağlık, altyapı vb. hizmetlere daha iyi ve hızlı erişim açısından ilçe, kasaba köy vb yerler yerine şehirde yaşamayı tercih etmenizi öneririm...
bazak
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 13, 2024, 10:33:45 ÖÖ »

Marmaris...

Commodore 64/128 ve Amiga 600/1000/1200
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 13, 2024, 11:40:15 ÖÖ »

Yapay zeka bilgilerini sağlıklı olarak almadıktan sonra cevaplarına pek güvenilir mi soru işareti.
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 13, 2024, 16:14:42 ÖS »

TUIK verilerine göre suç oranı en yüksek il Aydın.

https://onedio.com/haber/tuik-suc-orani-en-yuksek-illeri-acikladi-adana-ilk-10-da-yok-1245281
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 13, 2024, 18:24:14 ÖS »

Sanki istanbul dışı büyük şehir olmayan heryer güzel. iş yerinde bir arkadaşımız eskişehire yerleşti.Eskişehirde iş imkanı bulunca hemen kaçtı.ailesini aldığı gibi gitti veda günü bile yapamadık. Çok yakın akrabamda ailesiyle birlikte eskişehire tahin yaptırmaya çalışıyor.Yine yakın bir akrabam , balıkesire yerleşti. kacan kacana .....   berbat bir trafik , bitmiş insan ilişkileri.hergün her ilçesinde olay bir şehir. sevilecek bir tarafı kalmamış istanbul

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
ssaylanc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 14, 2024, 10:25:58 ÖÖ »

Sanki istanbul dışı büyük şehir olmayan heryer güzel. iş yerinde bir arkadaşımız eskişehire yerleşti.Eskişehirde iş imkanı bulunca hemen kaçtı.ailesini aldığı gibi gitti veda günü bile yapamadık. Çok yakın akrabamda ailesiyle birlikte eskişehire tahin yaptırmaya çalışıyor.Yine yakın bir akrabam , balıkesire yerleşti. kacan kacana .....   berbat bir trafik , bitmiş insan ilişkileri.hergün her ilçesinde olay bir şehir. sevilecek bir tarafı kalmamış istanbul

Sadece İstanbul özgü bir durumu bu yoksa genel insan davranışları mı değişti? Yaz sezonunu marmara bölgesinde farklı bir şehirde geçiriyorum, çok bir fark göremedim. Özellikle pandemiden sonra biraz daha bireyselleşip bencilleştik mi yoksa bana mı öyle geliyor….
buraksoner34
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 17, 2024, 00:17:42 ÖÖ »

yaklaşık 10 yıl önce istanbul kadıköy'ün kalabalığından ani kararla Muğla Fethiye'ye taşındım.Keşke daha önce gelseymişim diyorum.Fakat şunları hesaba katın.buralar küçük yerler.gelir durumu veya yapacağınız iş çok önemli.kiralar oldukça yüksek.ekonomik krizin etkilerini en çok küçük yerler hissediyor.çünkü yapacağınız işte yaşayan insan sayısı istanbuldan az olduğundan alıcı veyaa müşteri bulma durumu düşüyor.ve giderleri en az istanbul kadar kira vs..buraları az çok bilirim..ekonomik durum iyiyse Göcek harika tam emekli yeri.Datça'da sakindir.Ama çok sakin olmasın hareketli yer derseniz Fethiye'yi öneririm.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Eylül 17, 2024, 11:53:16 ÖÖ »

İşim gereği farklı şehirlerde bulundum.

İstanbul maalesef bitti. İçinde yaşayanlara çok fazla imkanlar sunan ama yoğunluktan hiç birinden faydalanamadığın bir şehir. Trafik, park sorunu, kahvaltı için dahi beklenen uzun sıralar, fahiş fiyatlar çok yoruyor. Eğer çocuk varsa daha da zor. 5 sene önce taşındım ve hiç aramadım.

Öncesinde 3 sene Bolu'daydım. En iyiler arasında ismi geçtiği için yazıyorum. Hiç önermiyorum. Yapacak hiç bir şey, her hangi bir etkinliği olmayan bir şehir. Hafta sonu mangaldan başka yapılacak bir şey ok. Ben hafta sonları Ankara veya İstanbul'a giderdim. Bu yakıt fiyatlarıyla şimdi o da yapılmaz.

Lüleburgaz'a 5 sene önce ilk taşındığımda çok hoşuma gitmişti. Ancak göç dalgasıyla beraber hızla bozuluyor. Her gün daha kötüye gidiyor. Kiralar da İstanbul seviyesine geldi.

Şu an yurt dışındayım. Biz basit şeyleri kendi kendimize problem haline getiriyormuşuz yeni yeni farkına varıyorum. Medeniyet, kimsenin seni dolandırmaya veya hakkını gasp etmeye çalışmamasının getirdiği huzur ve rahatlık, güvenlik hissi ülkemin hiç bir yerinde yok maalesef. Her geçen gün de daha kötüye gidiyor.

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 17, 2024, 13:16:11 ÖS »

Bilmiyorum sizce hangi yıl olur ama bence İstanbul en güzel 1990'lardaydı. 2000 sonrası bitti

C64 ve A500 gerisi teferruat
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Eylül 17, 2024, 15:36:00 ÖS »

istanbul gibi yerde yaşıyorsan , her an kazıklanmaya veya başına bir işler açılması muhtemeldir.Gittikçe dahada çekilmez bir yer halini alıyor. en iyisi arada bir istanbula gelip gitmek. günü birlik senede bir hafta bilmedin iki hafta gelip kacacaksın. fazlası herşeyile zarar. bu yaz batıda bir yere gittim. sesizlik var.Trafik yok.insanlar güleryüzlü , saygılı.Sonrada türkiye dışına çıktım. İçimde bir rahatlık ve  huzur buldum. benimde kacasım var. neresi olabilir diye bende bakıyorum...

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: