Bu kanalların denk gelen sinyali ise 1. kanal için 91.25 Mhz 2. kanal için ise 97.25 MHz. Bu değerlere 4.5Mhz eklediğimizde de ses sinyallerini buluyoruz (1.kanal için 95.75Mhz 2.kanal için 101.75Mhz)
Bu frekanslara PAL TV'lerde ulaşamıyoruz.
Amerikalılar bir tık daha şanslı. Çünkü onlarda kanallar 99'a kadar gidiyor ve bu 2 frekans onlarda 95. ve 96. kanala denk geliyor (kablotv destekli televizyonlarda)
Amerikada bu kanallar en sonda ve ve bu frekansları kimse kullanmıyor, çünkü FM radyo sinyalleriyle karışıp parazit yapıyor. (kablotv sistemi tamamen izole olsa da yine de bu oluyormuş)
Peki nedir çözümü?
Sık Başvurulan Yöntemler;
1-) Japon bir VCR (Video kaset oynatıcı) buluyorsunuz. Famicom'u buna bağlıyorsunuz. Japon VCR 1. kanaldan sinyali alıyor. Composite'den de size çıkış veriyor.
Ama Japon VCR bulmak zor. Elimden çok vcr geçti ve hiç birinde başarılı olamadım.
2-) RF'den RCA'ya dönüştürücü kullanmak.
Orijinalliği ve sinyali bozuyor diye tercih etmedim hiç.
3-) Japon TV (9" sony tvlerin hemen hepsi)
Burada (VCR için de geçerli) made in japan yazan bir sony trinitron iş görmüyor. Zira zamanında tvlerin hepsi japonyada üretiliyordu ama burada önemli olan hangi pazar için üretildiği. Avrupa için üretilen TV iş görmüyor doğal olarak. Made in Japan olup Japonya için üretilmiş bir TV lazım. (Ararsanız ipucu vereyim genelde bunlar 100V oluyor. Ama Amerika ürünleri de 100V veya 110V olabiliyor. japonya için üretilmiş olması önemli. 9" tekne TV'leri var SONY KV9 serisi. Bunlar sanırım destekliyor ama bulması güç.
Veya nadiren bulunan 4 system birden çalıştıran tvler var eski. Şansınıza

4-) AV Mod (Composite veya RGB) yaptırabilirsiniz.
Orijinallik diyorum es geçiyorum yine

5-) Bu kısım bizi çok etkilemiyor ama yine de bahsedeyim. Amerikada bir eleman, Famicom içindeki RF modülünün üzerindeki potla oynayarak 95.kanaldan yayın yapan famicomu 6.kanala çekiyor. RF modülleri her famicomda aynı değil. Bazılarında çift bazıların tek pot var. Elime şu ana kadar 3 tane famicom geçti hepsinde denedim hiç birisinde sonuç alamadım. Yine de ilgilenmek isteyene link bırakıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=RVyFEMg0Kpg6-) Eski Ahşap Sony TV bulmak.
Yani bunu birisi önerdi ama sadece tahmin yürüttü. Arkadaşımda vardı. Ona da görüntü alamadım. TV mi bozuktu yoksa o sinyali alamadı mı bilemedim.
7-) Benim yöntemim

Üstteki yöntemlerden en ilgilendiğim native japon bir TV'ydi ama onu asla bulamadım. Benim de aklıma şu geldi. Piyasada çokça rastladığımız taşınabilir TV'ler acaba bu işi görür mü dedim?
Zaten bunların alayı Japon mahsülü, ama yine avrupada satılanlar sadece PAL destekliyor.