Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Tornavida Önerisi  (Okunma Sayısı 346 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 07, 2024, 20:41:51 ÖS »

Hep retro cihazlar hakkında konuşuyoruz, biraz da bu cihazlar ile uğraşırken kullandığımız alet edevat hakkında konuşalım mı  

Geçenlerde Famicom'un içini açarken yaşadığım sıkıntılar sonucunda, düzgün bir tornavida seti almaya karar verdim. Kendime elektronik/retro cihaz işleri için kullanılabilinecek, manuel, cırcırlı diye tabir edilen, uygun fiyatlı bir tornavida seti arıyorum. Sizler cihazlarınızda neler kullanıyorsunuz? Hangi modelleri tavsiye edersiniz? Nelere dikkat edilmeli?
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 07, 2024, 21:06:30 ÖS »

Basit işler için çantamda bunu gezdiriyorum (xiaomi-mijia) . Altta da ucuz olanı var onu da evde kullanıyorum (House Pratik).

muhendis
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 07, 2024, 21:17:44 ÖS »

güzelmiş güle güle kullan
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 07, 2024, 21:30:06 ÖS »

Basit işler için çantamda bunu gezdiriyorum (xiaomi-mijia) . Altta da ucuz olanı var onu da evde kullanıyorum (House Pratik).

Tork olarak yeterli mi? Kalem benzeri olanlar hoş duruyor ama kullanışlılık konusunda bazı şüphelerim var, yetersiz geldiği vaziyetler oluyor mu?
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 07, 2024, 21:38:40 ÖS »

Tornavida uçları alaşım olarak "S2 çelik" olursa daha iyi olur.

Ama asıl önemli olan; tornavidaya doğru ucu takıp, vidaya doğru basınçla bastırarak kullanmak, yanlış uç kullanımı ve uygulanacak baskının az olması vidaya da tornavidaya da zarar verir.

* s2.jpg (84.07 KB, 790x526 - Görüntüleme: 124 kez.)
« Son Düzenleme: Ekim 07, 2024, 21:40:33 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 07, 2024, 21:39:34 ÖS »

Küçük elektronik eşyalarda veya konsollarda işe yarıyor. Ancak güç gerektiren durumlarda avucunuzun içinde tutup sıkmak sorun oluyor. O durumda da büyük saplı tornavida devreye giriyor.

fort_apocalypse'nin de bahsettiği gibi doğru ucu kullanmak her şeyden önemli.
« Son Düzenleme: Ekim 07, 2024, 21:41:11 ÖS Gönderen: pofpor » Logged

Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 07, 2024, 22:00:06 ÖS »

İnce işler için ben de @pofpor'un gösterdiği wiha seti kullanıyorum. Daha büyük vidalar içinse yine wiha'nın 8 uçlu, cırcırlı tornavidasını almıştım:

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: