Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetPal Amigayı CRT TV veya monitörle NTSC modunda kullanmak
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pal Amigayı CRT TV veya monitörle NTSC modunda kullanmak  (Okunma Sayısı 266 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Carian
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 14, 2024, 09:33:33 ÖÖ »

Merhabalar,

Pal Amigaları CRT monitörle (mesela 1084) kullanırken ekran titreşimini fark etmişsinizdir. Bu, gözlere rahatsızlık veren bir durumdur çoğu kullanıcı için. Ben bunu azaltmak veya ortadan kaldırmak için, işletim sistemli kullanılan cihazlarda (mesela OS3.2) ekran modunu PAL yerine NTSC seçerek hallettim. PAL 50Hz, NTSC 60Hz ekran tazeleme hızları kullanıyor. Fazladan 10 kare/sn görüntü titreşimini büyük oranda ortadan kaldırıyor. Ama ekran çözünürlüğü 320X256 dan 320X200 e düşürüyor.

Merak ettiğim şey, böyle bir kullanım tarzı uzun vadede Amigaya yada CRTye zarar verir mi?

Görüşlerinizi bekliyorum.
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2024, 09:40:13 ÖÖ »

Eğer kullandığınız CRT, NTSC renk sistemi destekliyorsa bir sorun olmaması lazım. Çözünürlüğün düşmesi normaldir, PAL çözünürlükleri NTSC'den bir tık daha yüksek olduğu için. Ancak benim bildiğim kadarı ile çoğu Amiga yazılımı PAL sistemlere göre hazırlanıyor, o yüzden NTSC Amiga'larda yazılım desteğiniz azalabilir diye biliyorum, ama bu son konuya pek hakim değilim, o yüzden diğer abilerin cevaplaması daha doğru olucaktır.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: