Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYurtdışından postayla alış-veriş ve gönderinin geri yollanması tehlikesi
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yurtdışından postayla alış-veriş ve gönderinin geri yollanması tehlikesi  (Okunma Sayısı 1285 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ssaylanc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Kasım 28, 2024, 08:26:41 ÖÖ »

Güzel bir analiz, tabi verilere de bakmak lazım.

https://www.sbb.gov.tr/cari-denge/ siteden inceliyorum:
<2024 yılı Temmuz ayı yıllıklandırılmış ihracat değeri yüzde 3,4 oranında artarak 261,5 milyar dolar, ithalat değeri ise yüzde 8 azalarak 343,9 milyar dolar seviyesinde gözlenmiştir.<

343,9 Milyar dolar içinde bireysel satınalmaların payı nedir göremiyorum (araştırsam belki bulabilirdim), çok yüksek olduğunu da düşünmüyorum. Zaten $150 limiti vardı, bireysel alımlar bu limitin altında olacağı için toplamda 343,9 Milyar $ binde biri belki de milyonda biri oranında kalmıştır. Endüstriyel ithalat bu kalemin ana parçası, üretilen herşeyini büyük kısmı ithal.

Büyük balık yanında bizim gibi küçük balıklarda gidiyor böyle kararlar alınınca. Maalesef bunun çözümü yok arkadaşlar, bu gibi kararlar alındıktan sonra kağıt üzerinde ithalat azaldıkça karar bozulmayacaktır, sonrasında gelenlerde aynen devam ettirir.

Tüm ülkelerde olan lobicilik bizde de işliyor bence, üretici bastırıyor kendi menfaatine göre karar aldırıyor. Olan bize oluyor...
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Kasım 28, 2024, 08:36:15 ÖÖ »

Konunun cari açık ile uzaktan yakından alakası yok, zira bireysel ithalat toplam cari açık içerisinde hiçbir anlam ifade etmeyen bir kalem.

Konu tamamen, 100%, yurtiçindeki tüccar esnafını korumak için alınmış lobici bir karar.  Lumpen Türkiye ekonomisinin cep telefonu kılıfçılarını korumak için geldiği noktadır.  Tüy dikmenin alasıdır..

Ama Türkiye'ye müstehak.

Ancak böyle bir ülkede devlet kaçak gelir ve kaçak vergi yüzünden asgari gelir vergisi gibi bir önlem almak sureti ile mücadele etmek zorunda kaldığı esnafı kendisini seçen halkın menfaatinden korumak için yurtdışı rekabeti önleyici vergi koyup ondan sonra çoğunluk oyu ile seçilebilir.

Bence az bile yapmışlar, kökten yasaklasınlar herkes rahat etse.
« Son Düzenleme: Kasım 28, 2024, 08:43:44 ÖÖ Gönderen: appiah4 » Logged

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
muhendis
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Kasım 28, 2024, 13:05:27 ÖS »

o zaman ben hiç ebayda ürünlerimi koymayayım en iyisi geri gönderilme tehlikesi varsa neye yaradı satmamki bir ümid orda satarım diye düşünmüştüm
Oğuzhan
Uzman

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Kasım 28, 2024, 19:21:04 ÖS »

o zaman ben hiç ebayda ürünlerimi koymayayım en iyisi geri gönderilme tehlikesi varsa neye yaradı satmamki bir ümid orda satarım diye düşünmüştüm

Konu bizim ebayden sattıklarımızın geri dönmesi değil. Aldıklarımızın bize sorulmadan aldığımız ülkeye iade edilmesi.

Yani siz satışa devam edebilirsiniz o kısımda bir sorun yok.

Amiga 500/500+/1200
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88/SB-55/MT300s
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 20"/9"
Sega SMS1-2/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GB Color/GBA SP
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Kasım 28, 2024, 20:48:25 ÖS »

Bu dünyayı döndüren güç ticarettir, paradır.
İnternet, ticaretin en verimli habitatıdır.
Bence, corona salgınının gerçek amacı; online ticaretin yaygınlaşması içindi.
Online ticarete kısıtlamalar getiren siyasi yöneticiler yeldeğirmenleriyle savaşan Don Kişot'tan farksızdır, çağ dışıdır.
Akan suyun önünü hiçbir baraj ilelebet tutamaz.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Kasım 28, 2024, 20:56:14 ÖS »

Devlet yurtdışından alınan ürünlerden vergi tahsil etmek istese, gümrük vergisini zaten %60'a çıkartmış... 300 Euro'ya limiti çıkarırsın... (örnekte 180 Eur vergi alır) Para sayma makinası elde ettiğin geliri saymaya yetişemez...

Ama Devlet ne yaptı? Kargo dahil 30 Eur diyerek... 10-15 Eur'luk ürün al, 10-15'de kargosuna ver... 18 Eur vergini alaym dedi...

Kısaca devletin derdi vergi almak değil... Devletin sorunu cari açık da değil. Posta ile alış veriş şu anda hatırlamıyorum ama en yoğun olduğu zaman bile devlet için çekirdek parası.

30Euro'ya indirildiği zaman markalar birliği başkanı Twiggy terliklerinin sahibi Erdoğan'la görüşmüştü. Bu çinliler bizim vatandaşı rahatça sağmamıza engel oluyor. Vatandaşı sadece biz sağalım demişti...Sonuç: O dönem limit 150 Eur'dan 30 Eur'a inmişti. Şimdide tüy diktiler... Dalga geçiyorlar desek yeridir.

Bazılarınız sistemi anlamamış olabilir... Genel olarak bir kaç müteahit, bir kaç telekom firması, bir kaç hastane sahibi, bir kaç enerji sektörü sahibi, madenci vs. gibi belli lobiler oluşturdular. Ülkede 80 milyon sağılacak insan var. Bunları istediklerine sağdırıyorlar. İktisatta durmadan satılan, sürümü olan mallara cashcows (sağmal inek) denir. Bizler birer ürünüz. İktidarda istediğine sağdırıyor... Telefon faturaları uçuk, internet ağır ve pahalı isyan ediyorsun. Markete zabıta yollayan devlet oralı bile olmuyor neden? Neden Evde kullanmadığın yedek telefonun kaydını bile silecekler? vs. vs..

Kısacası eğer standart yeme, içme, barınma (şüpheli) karşılamak yeterliyse yetişkin bir sağmal inek olarak mutlu yaşarsın... Ama diğer çayırlarda da otlıyayım, her yerin otunu yemem, bazı otlar daha lezzetli diye düşünüyorsan burası seni zorlar...

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Kasım 28, 2024, 21:20:37 ÖS »

Süt veren bir inek varsa o sütün talibi çok olur.
Türkiye, bütçesi Türkiye'den daha büyük dev şirketler için pazar olmaktan çıkarsa, o şirketler Türkiye'deki yönetimi değiştirir.

« Son Düzenleme: Kasım 28, 2024, 21:22:13 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Kasım 29, 2024, 09:54:00 ÖÖ »

Süt veren bir inek varsa o sütün talibi çok olur.
Türkiye, bütçesi Türkiye'den daha büyük dev şirketler için pazar olmaktan çıkarsa, o şirketler Türkiye'deki yönetimi değiştirir.

Türkiye kusura bakmayın ama o şirketler için bilançolarındaki virgülden sonraki ikinci ondalık, ne bok yerseniz yiyin der çeker giderler.  Ki gittiler, gidiyorlar, gidecekler.  "Biz bize yeteriz" edebiyatının Türkçesi "Seni bi biz...... , hem de istediğimiz gibi, istediğimiz zaman, istediğimiz kadar"dan ötesi değildir.
« Son Düzenleme: Kasım 29, 2024, 10:56:20 ÖÖ Gönderen: phoenix » Logged

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: