Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetÇizik CD'leri düzelten 7000 dolarlık makine!
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Çizik CD'leri düzelten 7000 dolarlık makine!  (Okunma Sayısı 463 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
omrgms
Üye

nintendo

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 19, 2025, 19:54:36 ÖS »

Feyk gibi duruyor açıkçası.

https://www.youtube.com/shorts/IFkb99trLFg
Oğuzhan
Uzman

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2025, 20:23:13 ÖS »

https://www.elm-usa.com/products/eco-autosmart

Fake Değilmiş

Amiga 500/500+/1200
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88/SB-55/MT300s
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 20"/9"
Sega SMS1-2/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GB Color/GBA SP
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2025, 20:54:02 ÖS »

Eskiden arko krem , diş macunu ile ovmalar falan vardı sanki işe yarıyor muydu? Belki biraz

C64 ve A500 gerisi teferruat
arne_saknussemm
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2025, 21:03:26 ÖS »

Muhteşem bir şey ya. Videoyu izledikten sonra bol çizikli ve menüden öteye geçemeyen Half-Life PS2 diskinin olduğu dolaba hüzün dolu gözlerle baktım. Çok yumuşak bir bezle sabun + diş macunu ile de ovaladım ama hiç yüz vermedi.

TR içi videodaki gibi bir hizmet sunan yer, kişi bilen varsa lütfen yazsın  Masum

Mütevazı yoldaşlarım;

Sony Vaio VGN-FE590P / PS1 / PS2 Slim / PSP

Nintendo GB DMG-01 / GBC / GBA SP AGS-101 / DS Lite

Nokia N-Gage QD
lunarstrain
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 19, 2025, 21:17:34 ÖS »

araba pasta cilası ile ovmak işe yarayabiliyor
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 19, 2025, 21:28:23 ÖS »

Muhteşem bir şey ya. Videoyu izledikten sonra bol çizikli ve menüden öteye geçemeyen Half-Life PS2 diskinin olduğu dolaba hüzün dolu gözlerle baktım. Çok yumuşak bir bezle sabun + diş macunu ile de ovaladım ama hiç yüz vermedi.

TR içi videodaki gibi bir hizmet sunan yer, kişi bilen varsa lütfen yazsın  Masum

Ben elimdeki çalışmayan, donan ve takılan bol çizikli üç beş cd yi tekrar çalışır hale getirdim, formülü veriyorum.

Formül diş macunu ve pamuk, diş macunu için içinde mavi renkli olanı tercih etmelisiniz diye bir yazı okumuştum bende mavi olanla yapmıştım,
Bez peçete vs olmaz, bunlar cd ye zarar verir çizerler, pamuk olacak.
Baskı uygulayarak yapılacak, kırılacak derecede abartı olmasın ama epey bir baskı uygulayın.
Bir kaç kez silmekle olmaz, ideali 10 tekrar, ne kadar çok silerseniz o kadar çok çizikler kaybolmaya başlar.

Nasıl yapılacağına gelince, bir miktar diş macununu diskin orta deliğinin hemen yanındaki alana  sürüp sonra pamuk ile belli bir  basıçla bastırarak dairesel bir şekilde siliyoruz, yani ortadan dışa doğru dairel bir şekilde,

pamuğu cd nin üzerinden çekmemeye çalışın, bu işlem bir kere yapınca hemen olmuyor, 10 tekrar falan yaaprsanız göreceksiniz ki çizik diye bir şey kalmayacak. Dikkat edilmesi gereken nokta gelişi güzel silinmeyecek dairesel bir şekide ve bastırarak silinecek, en az 5-10 tekrar olacak, bu tekrar olayını sonlandırmayı çiziklerin kaybolduğunu görünce karar verin.

Son olarak eğer derin çizikler var ise maalesef o derin çizikler kaybolmuyor ama çizikler kılcal çizik ise istediği kadar olsun %80 oranında kayboluyorlar.

« Son Düzenleme: Ocak 19, 2025, 21:36:56 ÖS Gönderen: segaa » Logged

arne_saknussemm
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 19, 2025, 21:39:34 ÖS »

Müsait anımda deneyip sonucu yazarım mutlaka 

Mütevazı yoldaşlarım;

Sony Vaio VGN-FE590P / PS1 / PS2 Slim / PSP

Nintendo GB DMG-01 / GBC / GBA SP AGS-101 / DS Lite

Nokia N-Gage QD
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 19, 2025, 22:23:39 ÖS »

CD üstten (label bölgesinden) çizikse hiç uğraşmayın bile. Data orada çünkü.  Orijinal baskı windows vb gibi cd lerde çok oluyor. Alt temiz görünüyor ama Kaldırın ışığa bir bakın.  Nokta nokta delikler , çizikler görme ihtimaliniz var.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
VirtualDreams
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 20, 2025, 09:35:12 ÖÖ »

ELP Laser Turntable gibi bir cihaz olmuş. Muhteşem bir cihaz, ilgilenen herkesin evinde mutlaka bulunması gereken ama birçok kişinin satın almakta zorlanacağı bir cihaz. Bu tür cihazları bu kadar detaylı ve muhteşem yapmak yerine isteyen herkesin satın alabileceği bir fiyata üretebilselerdi çok daha güzel olurdu.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 20, 2025, 13:46:47 ÖS »

makinanın yaptığı ince bir zımpara işlemi gibi duruyor muhtemelen derin çiziklere hiç bir şey yapamıyacaktır ayrıca makinanın yaptığını ellede yapabilirsiniz bence 2000 - 3000 - 4000 zımpara işleminden sonra kloroform buharı orjinal gibi olur bence bahsettiğim işlemi zamanla eskiyen matlaşan araç farlarında kullanıyorlar orjinal gibi oluyor farlar cd plastiği ile araç far plastikleri ya yakın yada aynı malzeme sanırım neticede elle yapılabilir uğraşan çıkarsa
VirtualDreams
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 20, 2025, 14:43:09 ÖS »

makinanın yaptığı ince bir zımpara işlemi gibi duruyor muhtemelen derin çiziklere hiç bir şey yapamıyacaktır ayrıca makinanın yaptığını ellede yapabilirsiniz bence 2000 - 3000 - 4000 zımpara işleminden sonra kloroform buharı orjinal gibi olur bence bahsettiğim işlemi zamanla eskiyen matlaşan araç farlarında kullanıyorlar orjinal gibi oluyor farlar cd plastiği ile araç far plastikleri ya yakın yada aynı malzeme sanırım neticede elle yapılabilir uğraşan çıkarsa
Uygun fiyatlara bu dediğin gibi bir cihaz üretilseydi ne güzel olurdu.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: