Evet maalesef retro artık çok pahalandı. Şimdi çoğu satıcıda internetten ürüne bakmadan fiyat biçmiyor. Bit pazarlarında da eskisi gibi denk getirmekte zor. Ama ben genede bit pazarında gezinmenizi öneririm. Belki denk gelir.
Bit pazarına hiç gitmedim gitmek çök istiyorum hangi bit pazarlarında gameboy bulma şansım vardır peki
Bursa'da Nilüfer Belediye'sinin oradakinde belki bir ihtimal. Antika pazarı kuruyorlar orada. Ankara o konuda baya iyi bildiğim kadarıyla onu da İbeser abi bilir nerede olduğunu.
Ben İstanbul'da oturuyorum buralarda nerede olur güzel
Bazı yerlede var, tuzla, kadıköy, şişli, dolapdere, esenler, araştırarırsan tam konumlarını bulabilirsin
ancak öyle hemen bulurum diye ümitlenme, çıkmıyor çıksa da eskisi gibi bilinçsiz satıcı yok, herkes hangi cihaz ne kadar eder öğrenmiş, hatta abartı bi şekilde internet fiyatlarndan da yüksek çekenler var, geçenlerde gittim ps1 ve ps one gördüm çalışıp çalışmadığı belirsiz kir pas içinde adaptörü yok 500 lira çekti, ps2 gördüm 800 lira çekti yine akıbeti belirsiz, bazen denk gelirse 150-200 e de alabilirsin.
Ayrıca bit pazarına gideceksen bir şeyler bulmak istiyorsan sabahın köründe gitmen lazım, öğlene doğru ya da öğlen gidersen senden önce gelenler güzel işe yarar şeyleri çoktan kapmış evine gitmiş keyif kahvesi içiyor oluyor, kayda değer bir şey bulursan da bu sefer fiyatı pahalı için satılmamış oluyor, retro oyun ve konsolları bulmak çok zorlaştı bulunsa da fiyatları pahalı, başka şeyler almak için yine de bit pazarları güzel yerler.
Bu arada yanlış alaşılmasın çalışan tam takım ps one için 500 lira çok değil ama benim basettiğim parçalık kategorisnde olan parçaları eksik kir pas içinde olan bir cihaz için yazdım bunları, misal parçalık veya akıbeti belli olmayan ps one kasasına da 500 liralar çok yani. 100 olsun 150 olsun.
Bit pazarına giderken bunun yol masrafı var, gezip dolaşırken illa ki karnın da acıkır bir şeyler yemek istersin aç karnı bit pazarı gezisi olmaz, üstüne bir iki çay da içersin, tüm bunları hesaplayınca çekilen fiyatlar ve kendi harcadığın masraflar epey bir pahalıya gelmiş oluyor.