Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetNintendo Gameboy Hakkında Öneri&Fikir
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Nintendo Gameboy Hakkında Öneri&Fikir  (Okunma Sayısı 988 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SHARKHONN
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 19, 2025, 23:40:40 ÖS »

Merhabalar bu aralar gameboylar ilgimi çekmeye başladı bende gameboy sahibi olmak istiyorum ama açıkçası gameboylar hakkında pek bir bilgim yok.Gözüme ilk Çıkan DMG-01 modelini kestirdim kısacası hem zaman geçirmelik alıp elimden geldiğince restore edip koleksiyonuma katmak istiyorum.Bunların piyasası nedir? ve konsolu alırken nelere dikkat etmeliyim? yorum ve fikirlerinizi beklerim.
Judge_Dredd
Üye
**

I never broke the law!!! I AM THE LAW!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2025, 09:29:15 ÖÖ »

Kondisyonu çok önemli.

Benim gördüğüm ekranı sorunsuz ve temizler minimum 2500 lira. tertemizleri 3-3500 lira civarında.

Aliexpressden de bir everdrive yapıştırıp keyfine bakarsın.

aldığın cihazda kontrol etmen gereken şunlar;

ekranda yatay veya dikey çizgi var mı? bir tanesi düzeltilebiliyor diğeri düzeltilemiyor diye biliyorum.

Diğer konu ise ses. sesi düzgün çıkıyor mu bakarsın.

son konu belki de en önemlisi pil yuvasında oksitlenme var mı varsa ne kadar...

I never broke the law!!!
  I AM THE LAW!
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2025, 15:12:30 ÖS »

Ekranda dikey çizgi varsa düzeltilebiliyor. Ama yatay ise düzeltmesi zor.

Benim DMG-01 bir tane yatay çizgi var Havya ile direk yaparsanız plastikler eriyebilir. İnternette tornavidayı havya ile ısıtıp yapıyorlardı. Çok denedim ama düzelmedi.

Pil akmasından kaynaklı pil yatağında çürümeler olur ise adaptör takıp deneyebilirsiniz. Adaptörle takınca çalışıyor ise sağlamdır. Akan yeri temizleyip onarıp kullanabilirsiniz.

Uygun fiyatlı bir şey istiyorsanız bozuk almanız veya onarım yapabiliyor olmanız lazım. Cihazlar çok ucuz değil.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
SHARKHONN
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2025, 15:32:24 ÖS »

Ekranda dikey çizgi varsa düzeltilebiliyor. Ama yatay ise düzeltmesi zor.

Benim DMG-01 bir tane yatay çizgi var Havya ile direk yaparsanız plastikler eriyebilir. İnternette tornavidayı havya ile ısıtıp yapıyorlardı. Çok denedim ama düzelmedi.

Pil akmasından kaynaklı pil yatağında çürümeler olur ise adaptör takıp deneyebilirsiniz. Adaptörle takınca çalışıyor ise sağlamdır. Akan yeri temizleyip onarıp kullanabilirsiniz.

Uygun fiyatlı bir şey istiyorsanız bozuk almanız veya onarım yapabiliyor olmanız lazım. Cihazlar çok ucuz değil.
Bende uygun cihaz arıyorum onarım yapabiliyorum forumda arayacağım gibi gözüküyor bozuk cihazlara sağlam cihaz kadar fiyat çekiyorlar
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2025, 15:39:37 ÖS »

Evet maalesef retro artık çok pahalandı. Şimdi çoğu satıcıda internetten ürüne bakmadan fiyat biçmiyor. Bit pazarlarında da eskisi gibi denk getirmekte zor. Ama ben genede bit pazarında gezinmenizi öneririm. Belki denk gelir.

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
SHARKHONN
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2025, 15:41:15 ÖS »

Evet maalesef retro artık çok pahalandı. Şimdi çoğu satıcıda internetten ürüne bakmadan fiyat biçmiyor. Bit pazarlarında da eskisi gibi denk getirmekte zor. Ama ben genede bit pazarında gezinmenizi öneririm. Belki denk gelir.
Bit pazarına hiç gitmedim gitmek çök istiyorum hangi bit pazarlarında gameboy bulma şansım vardır peki
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2025, 15:53:36 ÖS »

Bit pazarına hiç gitmedim gitmek çök istiyorum hangi bit pazarlarında gameboy bulma şansım vardır peki
Bursa'da Nilüfer Belediye'sinin oradakinde belki bir ihtimal. Antika pazarı kuruyorlar orada. Ankara o konuda baya iyi bildiğim kadarıyla onu da İbeser abi bilir nerede olduğunu.

SHARKHONN
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2025, 15:56:47 ÖS »

Bursa'da Nilüfer Belediye'sinin oradakinde belki bir ihtimal. Antika pazarı kuruyorlar orada. Ankara o konuda baya iyi bildiğim kadarıyla onu da İbeser abi bilir nerede olduğunu.
Ben İstanbul'da oturuyorum buralarda nerede olur güzel
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 20, 2025, 16:15:11 ÖS »

Ben İstanbul'da oturuyorum buralarda nerede olur güzel

Bazı yerlede var, tuzla, kadıköy, şişli, dolapdere, esenler,  araştırarırsan tam konumlarını bulabilirsin

ancak öyle hemen bulurum diye ümitlenme, çıkmıyor çıksa da eskisi gibi bilinçsiz satıcı yok, herkes hangi cihaz ne kadar eder öğrenmiş, hatta abartı bi şekilde internet fiyatlarndan da yüksek çekenler var, geçenlerde gittim ps1 ve ps one gördüm çalışıp çalışmadığı belirsiz kir pas içinde adaptörü yok 500 lira çekti, ps2 gördüm 800 lira çekti yine akıbeti belirsiz, bazen denk gelirse 150-200 e de alabilirsin.

Ayrıca bit pazarına gideceksen bir şeyler bulmak istiyorsan sabahın köründe gitmen lazım, öğlene doğru ya da öğlen gidersen senden önce gelenler güzel işe yarar şeyleri çoktan kapmış evine gitmiş keyif kahvesi içiyor oluyor, kayda değer bir şey bulursan da bu sefer fiyatı pahalı için satılmamış oluyor, retro oyun ve konsolları bulmak çok zorlaştı bulunsa da fiyatları pahalı, başka şeyler almak için yine de bit pazarları güzel yerler.

Bu arada yanlış alaşılmasın çalışan tam takım ps one için 500 lira çok değil ama benim basettiğim parçalık kategorisnde olan parçaları eksik kir pas içinde olan bir cihaz için yazdım bunları, misal parçalık veya akıbeti belli olmayan ps one kasasına da 500 liralar çok yani. 100 olsun 150 olsun.
Bit pazarına giderken bunun yol masrafı var, gezip dolaşırken illa ki karnın da acıkır bir şeyler yemek istersin aç karnı bit pazarı gezisi olmaz, üstüne bir iki çay da içersin, tüm bunları hesaplayınca çekilen fiyatlar ve kendi harcadığın masraflar epey bir pahalıya gelmiş oluyor.
« Son Düzenleme: Şubat 20, 2025, 16:28:06 ÖS Gönderen: segaa » Logged

SHARKHONN
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2025, 21:41:06 ÖS »

Gitmeye vaktim yok bu aralar forumdan bulmak mantıklı geldi forumda arıyorum başlık açtım
buraksoner34
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Şubat 24, 2025, 13:02:27 ÖS »

DMG01 hem tasarımı hem retro havasıyla çok keyif veriyor.Birde anınız varsa geçmişten gayet güzel seçim olur.Ben kesinlikle ucuzundan ziyade tanıdıktan alma taraftarıyım.3 tane aldım hem tamirli hemde sorun yaşadım sürekli.Gruptan bi arkadaşımız vardı o satıyor genelde İlker Beşer’di sanırım onda bulursunuz diye düşünüyorum
SHARKHONN
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Şubat 24, 2025, 13:06:33 ÖS »

DMG01 hem tasarımı hem retro havasıyla çok keyif veriyor.Birde anınız varsa geçmişten gayet güzel seçim olur.Ben kesinlikle ucuzundan ziyade tanıdıktan alma taraftarıyım.3 tane aldım hem tamirli hemde sorun yaşadım sürekli.Gruptan bi arkadaşımız vardı o satıyor genelde İlker Beşer’di sanırım onda bulursunuz diye düşünüyorum
Konuştuk şimdilik vitrinlik birtane ayarlamaya çalışıcak
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: