Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Genel Kategori
Genel Sohbet
Xbox Orjinal Softmod Hakkında
« önceki
sonraki »
Sayfa: [
1
]
2
Aşağı git
Gönderen
Konu: Xbox Orjinal Softmod Hakkında (Okunma Sayısı 1885 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli
Xbox Orjinal Softmod Hakkında
«
:
Mart 27, 2025, 14:00:24 ÖS »
Selamlar,
yakın zamanda tamir ettiğim xbox'ıma softmod yapayım dedim ancak yapayım derken hiç bir tecrübem yok, ilk defa bu işe soyunarak softmod için araştırma yapmaya karar verdim.
Harddiskin içeriğine baktığımda daha önceki sahibi veya daha daha da önceki sahibi bu konsola softmod yapmış gibi görünüyor, çünkü içinde emulatörler, programlar falan var, UnleashX klasörü falan var,
ancak konsolu açtığımda orjinal dashboard açılıyor, softmod menüsü falan gelmiyor, işte sormak istediğim soru bu, softmod kendi kendine silinmiş olabilir mi? Ve ya softmod menüsüne girmek için ayrı bir şey yapmam (tuşa basılı tut vs) gerekiyor mu? Bu konslun başına ne gelmiş olabilir ki kendine kendine softmod silinsin.
ifteri61
Üye
Ynt: Xbox Orjinal Softmod Hakkında
«
Yanıtla #1 :
Mart 27, 2025, 16:51:31 ÖS »
Merhaba. Bir oyunun icinde 2 triger + start+select ` e beraberce basin.Eger Reset calisiyorsa softmod calisiyor demektir.birde hd nin icerigine bakin. Ilgili klasorler dolumu diye? Yeniden softmod yaparken hepsini bosa silmeyin. Birsey yoksa retail kurulum yaparsiniz.
Eger softmod yapacaksaniz hem 1 oyuna hemde usb stick takmak icin aparata ihtiyaciniz var.
Softmod yapip daha sonra direk tsop yapabilirsiniz. Yani makinanin romuna direk hackfirm atarsiniz.
segaa
Deneyimli
«
Yanıtla #2 :
Mart 27, 2025, 20:17:10 ÖS »
Alıntı sahibi: ifteri61 üzerinde Mart 27, 2025, 16:51:31 ÖS
Merhaba. Bir oyunun icinde 2 triger + start+select ` e beraberce basin.Eger Reset calisiyorsa softmod calisiyor demektir.birde hd nin icerigine bakin. Ilgili klasorler dolumu diye? Yeniden softmod yaparken hepsini bosa silmeyin. Birsey yoksa retail kurulum yaparsiniz.
Eger softmod yapacaksaniz hem 1 oyuna hemde usb stick takmak icin aparata ihtiyaciniz var.
Softmod yapip daha sonra direk tsop yapabilirsiniz. Yani makinanin romuna direk hackfirm atarsiniz.
Hocam dediğiniz tuş kombinasyonlarını oyun içinde denedim herhangi bir şey olmadı ancak bu cihaza önceden kesinlikle bir mod yapılmış görünüyor, memory kısmına baktığımda emulatörlerin save dosyaları, xbcm unleashx gibi save dosyları var, softmod kendi kendine silinmiş olabilir mi yoksa softmodu başlatmak için bir yol mu var?
Softmod yapmak için üç dört tane farklı method varmış, her bir method için farklı gereksinimler lazım, orjinal splintercell oyunu, bu oyun yoksa başka bir kaç oyun daha 007 falan da oluyormuş, bunlardan hariç bir adet uyumlu flash bellek ve kol girişine takılan flash bellek adaptörü lazımmış.
Bende bunların hiç biri yoktu araştırmaya devam ederken hot swap denilen yöntem ile ki en zoru buymuş bununla softmod yapmaya karar verdim, konsolun içi açılıp harddisk sökülüp harddsikin kilidi açıkken ide kablosunu pc deki ide ile çok kısa sürede takas ederek harddiskin okunmasını sağlayabiliyoruz, bunu yaptım ancak dosyaları kopyalarken ve silerken kullandığım xplorer360 programı bazı dosyları taşırken ya da silerken kilitleniyor ve donuyor, işlem yarıda kaldı, bakalım bir çareini bulursam devam edeceğim.
ifteri61
Üye
«
Yanıtla #3 :
Mart 27, 2025, 23:37:23 ÖS »
Evet size bahsettigim gibi bir kac yol var. Ben hotswap yapmistim. Zaten ilgili dosyalari icine kopyalayabilirsenizde olur.ben xboxtan xboxa yapmistim yanlis hatirlmiyorsam. Eger icindeki harddisk 8gb fazla ise zaten modlu takilmistir. Eger wd 8gb onun key dosyasi biliniyor direk acabilirsiniz takip. Cmd komutlarindan ancak cok oldu hatirlamiyorum cogu seyi. Tavsiyem soft yaptiktan sonra eger eliniz az yatkinsa bordun modeline gore tsop yapmaniz.
Unlock Xbox Hard Drive
Since it is an original Western Digital drive, you can unlock it using the MASTER password:
WDCWDCWDCWDCWDCWDCWDCWDCWDCWDCWD
Simply temporarily unlock the hard drive. Do NOT remove it.
«
Son Düzenleme: Mart 27, 2025, 23:59:54 ÖS Gönderen: ifteri61
»
segaa
Deneyimli
«
Yanıtla #4 :
Mart 28, 2025, 01:51:42 ÖÖ »
Yaptım hocam softmod, rocky5 softmod yaptım. Yalnız oyunlar önceden F bölümüne yüklenmiş bunları taşı dediğimde ya da kopyala dediğimde direkt C bölümüne taşımaya çalışıyor ben E bölümüne taşımasını istiyor ama nereye taşıyacağımı sormadan otomatik taşıyor, harddiski pc ye tekrar takıp taşıyabilirim ama uzun uğraş olacağından konsol üzerinden taşımanın bir yolu yok mu.
Bir de daha önce çipli bir makinem vardı sattım onu onda oyunların önizlemesi vardı bunda sadece ismi yazıyor özelleştirmek için ne yapmak lazım.
Bu arada tsop nedir ne işe yarar bilmiyorum kısaca yazabilir misin.
«
Son Düzenleme: Mart 28, 2025, 02:08:26 ÖÖ Gönderen: segaa
»
ifteri61
Üye
«
Yanıtla #5 :
Mart 28, 2025, 13:44:10 ÖS »
Zaten softmod rocky5 ile aniliyor. Hangi yolla yaptin?
Cd den kurulum yaptiysan veya usb den o seni yonlendirir. F mi istiyorsun E mi diye soruyor ancak o zaman da dikkat etmek lazim cunku hdyi sifira cevirip kurulum yapmis olursun. Simdi cihazi artik ftp uzerinden pc ye baglayabilirsin. Sokup takmakla ugrasmana gere yok. Normal ethernet kablosunu xbox a baglayio ip almasini bekle. Sonra pc uzerinde f t p ://ipadresi seklinde baglanabilirsin. User ve pasword "xbox" tur.
Ana dizinde veya c'nin icinde txt dosyasi olmasi lazim oradan ayarlari degistirebilirsin.
Tsop makinaya cip takmak yerine kendi uzerindeki romlara chip yazilimini atmak oluyor. Bunun icin bordun modeline gore birkac kablo ile baglanti yapmalisin ki rom'a yazabilme imkanim olsun. Yoksa romlar sadece okunabilir konumdadirlar.
«
Son Düzenleme: Mart 28, 2025, 16:56:55 ÖS Gönderen: ifteri61
»
segaa
Deneyimli
«
Yanıtla #6 :
Mart 28, 2025, 17:35:54 ÖS »
Bende ne bir usb flash bellek adaptörü ne de orjinal splintercell oyunu olmadığı için Hot Swap denilen yöntem ile kaptım, bu da en zoruymuş biraz uğraştırdı. Şu videoyu referans oldu.
https://www.youtube.com/watch?v=iV8B6eZVkBM
Tsop yapmak için neye ihtiyaç var ne yapmak lazım, gerçi gerek yok gibi de bilgi amaçlı öğreneyim.
ifteri61
Üye
«
Yanıtla #7 :
Mart 28, 2025, 18:01:25 ÖS »
Tsop icin lehim gerekli ve ince tel kablo. D0 noktasina baglayip baska bir noktayla birlestiriyorsun.cetrefilli gibi gozukuyor ama aslinda basittir. Oce xboxun bordun modelini ogrenmen gerek. 1.0 dan 1.6 ya kadar cesitleri var. Softmod icinde programladi kurcalarsan illa birinde gorursun. Sanirim evox dash te gorunuyordu. Bence xbox tsopsuz olmamali ama soft ilede ayni seyler yapilabiliyor. Hotswapi yapabildiysen bunuda rahatlikla yaparsin. Chip neyse tsopta o olur. Buyuk hd takabilirsin 2tb kadar. Buda fazla fazla yeterlidir. Ayrica sabit 480p yede kitleyebiliyorsun cozunurlugu. Emulasyon icin iyi oluyor.
segaa
Deneyimli
«
Yanıtla #8 :
Mart 29, 2025, 04:13:15 ÖÖ »
Yapmışken bide Tsop yapayım bari dedim yatırdım masaya cihazı başarılı bir şekilde onu da yaptım, canavar gibi oldu makina.
Bazı videolarda flaslama işlemini yaptıktan sonra lehim bağlantılarını kaldırabilirsiniz diyor, ben kaldırmadan öyle bıraktım, herhalde bu bir tercih?
80gb harddisk takılı cihazda yeter ya bir sürü oyun var emulatör var oyunlardan sıkılınca yenisi yüklenir, 20gb falan olsaydı yükseltmek gerekirdi de 80gb fena değil.
ifteri61
Üye
«
Yanıtla #9 :
Mart 29, 2025, 10:15:48 ÖÖ »
Hayirli olsun. Tsop cok iyi bir cozum. Kabloyu cikarirsan d0 daki sanirim baska rom yazamiyorsun. Oyle hatirliyorum ama emin degilim. Bu arada icinde clock kapasitoru mutlaka sok. O akma yapiyor. Tutup koparabilirsin.
Yani hardiskler cok ucuz artik ben olsan mim 500gb takarim. Bendeki 500gb.sunun icin iyi xbox oyunlarini yuklersin bolbol. Ayrica emulasyon aslinda tikabasa doldurur kardiski. Ancak artik ide hd bulmak zor onun icin sata takman gerekecekcve bircdonusturucu aparata ihtiyacin olacak. Bir sure kullan ihtiyacin olursa degistirirsin. Tekrar hayirli olsun. Bencecgelmic gecmis en saglam konsoldur kendisi. Versiyon hangisi sizdeki?
segaa
Deneyimli
«
Yanıtla #10 :
Mart 29, 2025, 17:00:27 ÖS »
Bende ki cihaz 1.0 sürüm, bir tane daha xbox var bende, o da 1.0 sürüm ama arızalı, yapabilirsem ona da aynı işlemleri yapıcam.
ifteri61
Üye
«
Yanıtla #11 :
Mart 29, 2025, 17:54:20 ÖS »
1.0 ve 1.1 en iyi versiyonlar bence. Zira nand'lar 1mb bu makinalarin. Digerleri 256kb.ne avantaji var diye sorarsan, bazi zel bioslar 256kb den fazladir ve onlari cihaza yapamazsin ama 1.0 ve 1.1 lerde istedigin biosu kullanabilirsin. Ben en son hatirladigim xbox logosunun altida microsoft yaziyorya onu trabzonspor amblemiyle beraber yapmistim ayrica acilistaki o yesil civa ve acilarida degistirebiliyorsun. Kurcalamasi zevklidir.elimde 3 tane xbox var benimde ama vaktim yok ugrasmaya. Biri 500gb softlu. Digerini modladim sonuncisi retail orginal. Ama tsoplayacagim zaman bulursam. Aslinda ram upgrade yapmakta istiyorum ama su anlik beni asiyor.
segaa
Deneyimli
«
Yanıtla #12 :
Mart 30, 2025, 03:19:18 ÖÖ »
Evet bu softmod yapma maceram sürecinde epey bir bilgi edindim konsol hakkında, 1.0 sürümü diğer sürümlerden farklı olarak ekstra bir gpu fanına sahip, öte yandan saat kapasitörünü değiştirmeye gerek kalmadan yerinden çıkartabiliyoruz, 1.6 sürümünde saat kapasitörü bozulursa veya akarsa yenisiyle değiştirmek zorunluymuş. 1.0 ve 1.1 sürümlerde modlama işlemleri daha başarılı sorunsuz çalışıyormuş.
Dez avantajları ise bu sürümlerde psu arızası çok daa yaygın, kesinlikle öyle ki elimde ki 2 adet xbox 1.0 modelinin de psu'yı arızalıydı, birini tamir ettim diğeri bekleme de.
Şimdi bu cihaz ne olmuş oldu softmodlu mu, hardmodlu mu yoksa çipli mi?
Sanırım hardmod oldu çipli de diyebiliriz ama çip genelde ekstra fiziksel bir donanım parçası olarak anıldığı için hardmod galiba?
ifteri61
Üye
«
Yanıtla #13 :
Mart 30, 2025, 12:21:55 ÖS »
Tabiki katiksiz hardmode bu. Ama bunu yapabilmek icin ya chip takacaksin yada benim gini once soft yapip sonra tsop yapacsksin. Yaptigin isleme hardmod degolde tsop deniyor. Xbox360 taki jtag gibi.
Yani bu islem chipten cok ama cok daha iyi ve kullanisli. Ustelik bir cok bios deneyebilirsin. Ozellik x2 olan bioslarda onceden bahsettigim bir cok degisikligi yapabilirsin.
alatriste46
Üye
«
Yanıtla #14 :
Mart 30, 2025, 20:10:32 ÖS »
5 dolara original xbox buldum fakat acma kapatma tusu yanip sonuyor ve cd yeri acilmiyor sanirim. Bunun videosunu burda paylasacagim. En cok sevdigim oyun konsollarindan bir tanesi.
Sayfa: [
1
]
2
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Genel Kategori
-----------------------------