Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeProje Alım/Satım (Moderatörler: wizofwor, i_r_on, yavuzg, simon, Metallic, eins)[Proje Satış-Sonlandı] Greaseweazle
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Proje Satış-Sonlandı] Greaseweazle  (Okunma Sayısı 30206 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 20, 2025, 13:25:48 ÖS »

Arkadaşlar Merhaba,

Bu benim ilk proje satış başlığım, dolayısı ile ufak tefek aksaklıklarım olur ise kusura bakmayın.
 Öncelikle neden bu işe girdim oradan başlayayım. Bu projeyi @murtek usta ile birkaç sene önce yapmıştık (Proje Link: https://www.pcbway.com/project/shareproject/Greaseweazle_F1_Floppy_Driver_Blue_Pill_MurTek_dafd93a4.html) baskıyı elde yapıp kendimiz kullandık ama fabrikasyon getirtmedik. En son Atari ST aldığım zaman disket hazırlamam gerekti, ST için;greaseweazle ile hazırladığım oyun tıkır tıkır çalışınca, pek bir mutlu oldu o gazla pcbway den orjinal pcb getirttim.
 Ama hikaye o kadar ile kalmadı piyasadaki klon mcu sebebi ile projede gereğinden fazla yordu beni. Maalesef projenin kalbini oluşturan Türkiye' de satılan Stm32F103C8 lerin hemen hemen hepsi klon mcu kullanıyor, Greaseweazle çalışması için orjinal mcu ya ihtiyaç duyuyor. Doğru düzgün çalışan Stm32f103c8 bu yıl içinde bana hiç denk gelmedi. Bu yüzden elimde bir sürü işe yaramayan klon çip ve stm32f103 board var. Peki satıştakileri nasıl çalıştırdın derseniz; orjinal ST mcu çip ile board üzerinden klon çipi söküp orjinal ile değiştirerek.

Lafı fazla uzatmadan ne nedir nasıl kullanılır onu anlatayım:
 Greaseweazle nedir? Greaseweazle üniversal floppy disk imaj alma ve imaj yazma programıdır, bu işi PC disket sürücüyü USB vasıtası ile interface ederek yapar. Yani bu proje ile marka bağımsız her retro için imaj alma ve yazma yapılabiliyor. Ben şu ana kadar dediğim gibi Amiga ve AtariST için kullandım problem yok.
Bir diğer çok sevdiğim;özellik de greaseweazle yardımı ile WinUAE de Amiga disketlerini kullanabiliyor olmak.
 Normalde proje satışı yapmıyorum fakat bu başlık altında hem greaseweazle ı tanıtmak hem foruma bir tık aksiyon katmak ve elimde biriken fazlalığı da çıkarmak istiyorum... Herşeyi hazır halde yollayacağım, sadece kendi PC floppy niz olması lazım, Greaseweazle ı PC floppy nize takıp kullanabileceksiniz.

Kullanım ile ilgili birkaç video hazırladım ve gerekli programları upload ettim. greaseweazle devresi için windows driver ihtiyacı yok. İmaj alıp/yazmak için host tool ve host tool komutları ile uğraşmak istemiyorsanız IDE yazılımı gerekiyor. WinUAE ile de kullanırım diyorsanız RobSmith in WinUAE plugini gerekli. (Bahsettiğim tümprogram ve plugini gerekli programlar adı ile upload ettim.)

Gerekli programlar: https://disk.yandex.com.tr/d/YTbNmtaX5XcGTg
Greasewezle Winuae de kullanımı: https://youtu.be/Tba_eF9Kg6k
Greasewezle Amiga floppy imaj alma: https://youtu.be/xlwK_Cpssz4
Greasewezle Amiga floppy imaj yazma: https://youtu.be/e-R8WMPGpdo

Proje satış fiyatı 900 TL dir.

Satıştaki Greaseweazle Proje İçeriği (Görseldeki hali gibi):
 1) Greaseweazle F1
 2) Floppy Disk Kablosu
 3) USB kablo

Liste1: (Sonlandı)
 1-) dodogildo (Kargo Gönderildi)
 2-) ekenciz (Kargo Gönderildi)
 3-) sabri64 (Kargo Gönderildi)
 4-) Aykiri1 (Kargo Gönderildi)

Liste2: (Sonlandı)

1-) Voltron (Kargo Gönderildi)
 2-) Unay (Kargo Gönderildi)
 3-) EMREZ (Kargo Gönderildi)
 4-) peygo (Kargo Gönderildi)

* Greaseweazle.jpg (497.29 KB, 1512x2016 - Görüntüleme: 1989 kez.)
« Son Düzenleme: Ekim 30, 2025, 12:30:23 ÖS Gönderen: runal » Logged
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2025, 13:45:09 ÖS »

Beni yazın lütfen.

runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 20, 2025, 15:09:43 ÖS »

Beni yazın lütfen.

Listeye ekledim.
ekenciz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 20, 2025, 19:58:57 ÖS »

Beni de listeye ekler misiniz?
elinize sağlık, projeyi bizimle de paylaştığınız için teşekkür ederim.
sabri64
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 20, 2025, 22:34:32 ÖS »

benide ekleyebilirmisiniz.
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2025, 02:45:08 ÖÖ »

Benide ekleyin lütfen
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 21, 2025, 04:46:31 ÖÖ »

Çok güzel bir proje, elinize sağlık.

Benim merak ettiğim iki konu var?
1) Greaseweazle kullanarak external 1.44MB PC FDD sürücü elde edebiliyor muyuz?
2) birinci sorunun cevabı "evet" ise; Greaseweazle'e takılı sürücüyle, bilgisayar açılırken MS-DOS disketi kullanarak, BIOS'tan USB boot ayarını da yaparsak, MS-DOS olarak açılış yapabiliyor muyuz?

(ekteki devre gibi)

* fdd2usb.JPG (61.56 KB, 800x392 - Görüntüleme: 695 kez.)
« Son Düzenleme: Mayıs 21, 2025, 05:00:40 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 21, 2025, 04:50:18 ÖÖ »

Beni de listeye ekler misiniz?
elinize sağlık, projeyi bizimle de paylaştığınız için teşekkür ederim.
@ekenciz rica ederim, isminizi ekledim.

@sabri64, @Aykiri1 sizleri de ekledim.

*) USB kablo siparişim şu an kargoda, kablo gelince herkesin ürününü set haline getirip son bir test yapacağım, akabinde herkese ÖM yollayıp adres bilgilerini isteyeceğim.

*) Hatırlatma-1... Greaseweazle kullanabilmeniz için gerekli yazılımlar yadi linklerde.

*)Hatırlatma-2... Göndereceğim greaseweazle ı kullananabilmek için standart 3.5" PC Floppy nizin olması gerekli. Test videolarını çektiğim disket sürücü dışı 3D baskı kutu yapılmış bir bir disket sürücü, içinde standart ALPS marka PC floppy var. Videolar içinde amiga örneği ile uygulamalı imaj alıp yazmayı anlattım diğer tüm retrolar da cihazınıza uygun ayarı seçerek imaj alma yazma yapılabilir.

« Son Düzenleme: Mayıs 21, 2025, 06:48:58 ÖÖ Gönderen: runal » Logged
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2025, 05:17:21 ÖÖ »

Çok güzel bir proje, elinize sağlık.

Benim merak ettiğim iki konu var?
1) Greaseweazle kullanarak external 1.44MB PC FDD sürücü elde edebiliyor muyuz?
2) birinci sorunun cevabı "evet" ise; Greaseweazle'e takılı sürücüyle, bilgisayar açılırken MS-DOS disketi kullanarak, BIOS'tan USB boot ayarını da yaparsak, MS-DOS olarak açılış yapabiliyor muyuz?

Günaydın,

1) Ekteki template listesine göre msdos 1.44 floppy mevcut, fakat greaseweazle host tool yazılımı kullanarak imaj alıp/yazmak için yapılmış o yüzden windows içerisinde disket sürücü olarak görülen bir donanım değil. Fakat WinUAE deki plugin örneğinde olduğu gibi birisi çıkıp ta bir program yada windows driver yaparsa windows altında çalışan usb portuna bağlı bir disket sürücü olarak çalışabilir.

2) Mümkün olduğunu hiç sanmıyorum zira bios içinde usb üzerinden greaseweazle ile bağlantı kuracak bir yazılım olması lazım.

* Template.JPG (111.63 KB, 734x701 - Görüntüleme: 659 kez.)
« Son Düzenleme: Mayıs 21, 2025, 05:22:28 ÖÖ Gönderen: runal » Logged
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2025, 05:21:17 ÖÖ »

Detaylı cevabınız için teşekkürler 🙏

runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2025, 07:53:47 ÖÖ »

Elimde orjinal STM çip kalmadı, fakat diğer malzemeler var.

Eğer en az 2 adet talep daha olursa, Digikey den çip siparişi verip liste 2 adı altında 4 tane daha greseweazle yapacağım.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 21, 2025, 08:13:32 ÖÖ »

Acelesi yok, yedek listede olabilirim.

Bir soru; Drawbridge (eski  adıyla AmigaArduinoReaderWriter) ile çok farkları var mı ?  Aynı winuae plugin’ini kullanıyorlar emulasyon altında kullanım için.. Diski okuma yazma metotları farklı galiba.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 21, 2025, 09:24:04 ÖÖ »

Acelesi yok, yedek listede olabilirim.

Bir soru; Drawbridge (eski  adıyla AmigaArduinoReaderWriter) ile çok farkları var mı ?  Aynı winuae plugin’ini kullanıyorlar emulasyon altında kullanım için.. Diski okuma yazma metotları farklı galiba.

Drawbridge sadece Amiga disketlerini okuyup yazabiliyor. Greaseweazle ise imaj alıp yazabiliyor yani üniversal bir cihaz ve 3.5" disket sürücü kullanan retro floppydikleri okuyup yazması lazım. Metot olarak flux level  okuma/yazma yapıyor. Projeyi yapan flashfloppy firmware inde yazılımcısı Keirf (Keir Fraser) kendisi disket işinin erbabı. Biz projeyi kendimize göre uyarlayıp yeniden çizdik, maksat Türkiyede hızlıca ulaşılabilir malzemeler ile devreyi yapmaktı klon mcu işini hepsi elimde patlayınca öğrendim. Yani Türkiyede hızlıca ulaşılabilir durumu zor maalesef.
Ha bu arada internette araştırınca orjinal vs. diye görece pahalı ürünler çıkmıyor değil ama hepsi aynı antistatik poşette satılıyor olunca insan emin olamıyor.

Adınızı Liste2 ye ekledim, dediğim gibi 2 kişiyi geçersek Avrupa menşei çip alıp projeye devam ederiz. Aliexpress le vs uğraşıp zar atmak istemiyorum evde bir sürü fake çip oldu 
« Son Düzenleme: Mayıs 21, 2025, 09:31:49 ÖÖ Gönderen: runal » Logged
unay
Üye

Amstrad CPC sever

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 21, 2025, 11:27:40 ÖÖ »

Elinize sağlık hocam.
Beni liste2'ye 2. olarak yazabilirsiniz.
Bilen bilir, diskette oyun hassas noktam
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 21, 2025, 12:02:50 ÖS »

Elinize sağlık hocam.
Beni liste2'ye 2. olarak yazabilirsiniz.
Bilen bilir, diskette oyun hassas noktam

Sizi de ikinci listeye ekledim. Bildiğim kadarı ile siz Amstrad CPC ci siniz. Template listesinde direk CPC ile ilgili sekme yok. Ama 720 Kb,1.44 Kb şeklinde standart seçimler var. CPC ile yazmayı denemedim dikkatinizi çekeyim. Ama, CPC disket formatı IBM PC gibi görünüyor, maksadınız CPC de kullanmak ise denemek lazım.
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: