Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Genel Kategori
Genel Sohbet
***İstanbul Buluşması Hakkında...***
« önceki
sonraki »
Sayfa: [
1
]
2
Aşağı git
Gönderen
Konu: ***İstanbul Buluşması Hakkında...*** (Okunma Sayısı 2334 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
phoenix
Yönetici
***İstanbul Buluşması Hakkında...***
«
:
Ağustos 31, 2025, 20:59:26 ÖS »
Değerli forumdaşlar, bu çatı altında her yıl öyle yada böyle toplanmaya çalışıyor, günlük hayatın yorucu dinamiğinden bir nebze uzaklaşıp, mümkün olduğu kadar keyifli vakit geçirerek nefes alma alanı yaratmaya çaba gösteriyoruz. Amacımız ortak ilgi alanlarımızla keyif almak... Eh artık buluşma zamanı geldi geçti bile
Bu paylaşımı yönetici değilde, forumun bir üyesi olarak yazıyorum. Şahsım belli bir amaç doğrultusunda sonuç odaklı eyleme geçmeye önem veren, bir şey talep edildiyse şartların el verdiği ölçüde yapmak için çaba gösteren biriyim. Şikayeti seven biri de değilim. Ancak bu yazıyı yazma noktasına geldiysem, uzun süre sabredip, bir şeylerin fark edilmesi beklemem olmuştur ki hala gözden kaçan bazı noktaların olduğu görmekteyim. Gelelim konunun özüne;
***Buluşma düzenlendiğinde başlığa 1000 küsür kişi bakıyor, 5 bilemedin 10 kişi cevaplıyor;
***Kim ne cihaz getirecek diyorum, yine ses soluk neredeyse yok, yazanlarda zaten her buluşmanın kadrolu tedarikçisi gibi (ki onlara çok çok teşekkür ediyorum) şehir dışından bile gelirken bavulla cihaz taşıyorlar. Hepimizin cihazları bizler için kıymetli, değerli, eşşiz. Ama yapmayın arkadaşlar, sen getirme ben getirmeyeyim o zaman buluşalım bir kafede çay içip sohbet edelim.
Bu buluşmalardaki amaçlardan biri, sahip olmadığımız özellikteki donanımlara sahip cihazları görmek, deneyimlemek. Herkes C64 getirecekse o zaman ayrı bir kompozisyon yapalım
***Keyifli olması amacıyla çeşitli etkinlikler yapıp, yarışmalar düzenlemeye çalışıyoruz. Sağolsun arkadaşlarımızdan sembolikte olsa ödül konusunda destek verenler oluyor. Ancak bu yarışmaların düzenlenmesi sırasında hepimiz sırasını takip ederse çok iyi olur. Çünkü sıkıntı yaşadığımız noktalardan biri de bu oluyor. Tamam keyif alalım, ortam güzel çocukluğumuza dönelim diyoruz ama peşimizden biri koşacak kadar da çocukluğumuza dönmeyelim
(Yapılan yarışmada geçen senenin 1. si jüri olarak görev alsın.
)
***Satış standı, kargo ve bekleme angaryasını ortadan kaldırarak, alış verişin şanı olan pazarlığı yaparak daha anlamlı gelmesi adına vehatta bazı ürünleri birebir deneme şansınız olduğu için büyük şans ama satmayı düşündüğünüz ürünleri (hepsi olmasa bile) önceden ilan etme imkanınız olursa daha iyi olacağı kanaatindeyim. Ürünlerin görsellerini içeren bir video önceden hazırlanıp, gruplarda paylaşılabilir, böylelikle katılım arttırılabilir diye düşünüyorum.
İşin özü, ben daha çok kişi, daha çok cihaz sahada görmek istiyorum. Aynı ilgi alanlarını paylaşan bireyler olarak daha verimli şekilde organize olabiliriz ama geri bildirimleriniz çok önemli.
Yapılacak etkinlik konusunda fikri olanların fikirlerine açığım ama etkinliğin lokomotifi siz olacaksınız. Ben sizinle yol alırım.
Yarışma, video içerik, cihaz/ürün tanıtımı aklınıza her ne gelirse bu başlık altında paylaşırsanız memnun olurum.
Sohbetiniz bol olsun
onursapci
Uzman
80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.
Ynt: ***İstanbul Buluşması Hakkında...***
«
Yanıtla #1 :
Ağustos 31, 2025, 21:15:48 ÖS »
Bu güzel nesilin hala ayakta olduğunun gostergesinin bir parcasi da bu buluşmalar bence. Hala yaşlanmadık ve buluşuyoruz
Merter'in dediği gibi herkes elini taşın altına koyarsa daha adaletli olur. Benim işim geregi izin alma imkanım olmuyor. Sanatçı eğer gel derse gitmem gerekebiliyor maalesef. En kötü sanatçıyı da getiririz toplantıya
ben aksilik olmaz da gelirsem modifiyesiz a500 ve oyun disketleri getiririm . Goteksiz olarak disketlerle oyunlar oynarız
Bir önerim olacak. Bazı oyunlarla turnuva yapılamıyor.o nedenle efsane oyunları goremiyoruz ekranlarda.Elden ele devredecegimiz bir oyun da oynanabilir bir bilgisayarda mesela. Atıyorum Superfrog, lemmings, another world , flashback gibi
«
Son Düzenleme: Ağustos 31, 2025, 21:29:50 ÖS Gönderen: onursapci
»
C64 ve A500 gerisi teferruat
fort_apocalypse
Uzman
«
Yanıtla #2 :
Ağustos 31, 2025, 21:34:19 ÖS »
Ayrılık Çeşmesi, Söğütlüçeşme, Üsküdar, Eminönü, Yenikapı... gibi, toplu ulaşım araçları açısından daha uygun, bir mekan seçilmesi katılımcı sayısını artırabilir.
Bunlar gibi semtlere, şehir dışından günübirlik gelecek retrocular havalimanı ve otogardan da, hiç trafiğe takılmadan, raylı sistemlerle ulaşabilirler, dönerken de trafik stresi yaşamadan bilet saatlerine yetişebilirler.
«
Son Düzenleme: Ağustos 31, 2025, 23:49:12 ÖS Gönderen: fort_apocalypse
»
Teknik soruları özel mesajla değil forum aracılığıyla sorunuz, herkes faydalanabilsin.
...
peygo
Üye
«
Yanıtla #3 :
Ağustos 31, 2025, 21:57:35 ÖS »
Amiga 600 ile katılım sağlayabilirim.
Only Amiga makes it possible !!!
Tengrist
Üye
«
Yanıtla #4 :
Eylül 01, 2025, 00:57:42 ÖÖ »
Benim cihaz getirmem biraz sıkıntı olabilecek gibi şu aralar ama buluşma olursa İstanbul'un neresinde olursa (bir aksilik çıkmadıkça) olsun katılım sağlarım. İşin lojistik kısmını çözebilirsem 2-3 cihaz da ben getirebilirim.
Foxbat
Üye
«
Yanıtla #5 :
Eylül 01, 2025, 09:50:46 ÖÖ »
Etkinliğe katılımı artırma açısından aynı Ankara'daki Retro Partideki gibi forum dışı mecralardan da "reklam" yaparak katılım artırılabilir, insanların satılık ürünlerini sergilemesi de forum içi katılımı (dediğiniz gibi) arttırmaya katkı sağlayabilir. Öte yandan bir diğer sorun ise Adeks içersinde şu anki az sayıda cihazımızla bile zaman zaman yer sıkıntısı yaşanması, özellikle PC'ler ve CRT'ler gibi cihazlarda bu durum can sıkıcı olabiliyor. Merter Ağabeyin geri kalan selzenişlerini son derece haklı bulsam da çoğunluğu maalesef birey bazında çözülmesi gereken problemler. Birey bazında kendi çözümlerime bakarsak da bir dahaki etkinliğe Nintendo Super Famicom ve (eğer kollar vaktinde elime ulaşırsa) Sega Saturn ve bunlar için gerekli monitörler veyahut Pentium I/II PC'ler ile katılım sağlayabilirim.
Alıntı sahibi: fort_apocalypse üzerinde Ağustos 31, 2025, 21:34:19 ÖS
Ayrılık Çeşmesi, Söğütlüçeşme, Üsküdar, Eminönü, Yenikapı... gibi, toplu ulaşım araçları açısından daha uygun, bir mekan seçilmesi katılımcı sayısını artırabilir.
Bunlar gibi semtlere, şehir dışından günübirlik gelecek retrocular havalimanı ve otogardan da, hiç trafiğe takılmadan, raylı sistemlerle ulaşabilirler, dönerken de trafik stresi yaşamadan bilet saatlerine yetişebilirler.
Bu dediğiniz şehirdışından gelen katılımcılar için faydalı olabilir ancak Adeks dışı bir mekana taşınmanında pek çok sancıya gebe olabileceği kanaatindeyim, tabi burada konu biraz da yönetime bakıyor
unay
Üye
Amstrad CPC sever
«
Yanıtla #6 :
Eylül 01, 2025, 10:57:08 ÖÖ »
Amstrad/Schneider CPC (schneider'ın romunda sıkıntı var, fırsat bulup yeni rom ile değiştirebilirsem...) yanında
Ulifac
cihazısı, belki satılık birkaç parça eşya ve bir miktar Amstrad hikayesi ile katılabilirim.
Daha önce Schneider görmeyip merak eden varsa(!) fırsat bu fırsat, merak etmeyen de "bu muymuş..." demek için bakar hem.
Satılık olabilecek cihazlardan da aklıma gelenleri ekleyeyim;
Amstrad CPC464
Amstrad CPC6128 (3.5" disket modlu)
Amstrad için kutulu/çeşitli oyun kasetleri
İlgi isteyen cihazlar (benim bilgi ve yetenek yetmiyor);
Quickshot Joystick (yönlerde problem yoktu, lehim kühüm istiyor ben adam ederim diyene hediye bile olabilir)
Yaparım diyene, düzgün görüntü alamadığım ve derdinin ne olduğunu bilemediğim JVC TM 90PSN 9" RGB Monitör
Fiyat kısmı kolay...
freedom
Uzman
Retro allowed me to be free.
«
Yanıtla #7 :
Eylül 01, 2025, 11:49:50 ÖÖ »
Il disinda olmam sebebi ile Tarih olarak benim acimdan en erken katilimim Ekim ayında olabilir. Ama daha erken yaparsanız ben muhtemelen katılamam.
Katılma durumunda ben farklı bir retro cihaz getirerek destek verebilirim. DOLCH Endustriyel PC win 3.1 getirebilirim.
Başka bir desteğim de olursa herzamanki gibi desteğe hazırım. Yaka kartlarınızi da hazırlarım.
Destek verecek arkadaşlara da aktif görevler verilebilir. Bu arkadaşlara sorumluluk verilebilir ve aktif rol alanlarda daha katılımcı olabilir.
Iyi haberleri bekliyorum.
Kolay gelsin.
https://www.bulentozgur.com/retro
AmigaEsref
Genel Yönetici
love is where you find it.
«
Yanıtla #8 :
Eylül 01, 2025, 21:07:48 ÖS »
Biraz ileri bir tarih benim içinde iyi olabilir. Okul açıldığında bizim işler de de artış oluyor. Bu arada ben Amiga 1200'üme artık floopyde taktırdım. Turgay abi saolsun. İskeletorum ve a1200'üm siz dostlarımın hizmetinde
Hediyelik birşeyler de getiririm. Turnuva Ödül Tasarımı ve Ödülü benden ( Elinde Amiga Topu tutan bir lemmings düşünüyorum yabancı bir forumda görmüştüm
)
Mekan benim için fark etmez bir şekilde gelirim. Uyarım her türlü karara.
Toplantılarda eğlenceli fikirleriniz olur ise uygulayabiliriz. Onur abinin ilerlemeli oyun olayı da mantıklı. Ben yeni çıkan Amiga oyun ve demolarını atıyorum hdd onlara da bakabiliriz.
İsimlik olayı çok önemli arkadaşlar. İsimlikleri olanlar mutlaka gelirken yanında getirsin. Ben bundan sonra her buluşmaya isimlik ile geleceğim. Ankara buluşmasında bir çok güzel dostu tanıyamadım. Bir de unutkanlık var
@Unay abi bu arada bozuk joyistiklerini getirip abi buluşmada bana verirsen. Ben tamir edip sana geri kargolarım onları. Elimden biraz geliyor böyle basit tamir işleri. Cihaz tamir edemem ama. Joyistik yapabilirim. Elim biraz lehim tutar.
@phoenix onun dışında bedenim ve ruhum hizmetinde abi
zaten yazışıyoruz. Sohbet etmeyide çok özlüyorum. Çok askiyonada boğmadan bol makinalı, sohbetli birşeyler yapabiliriz. Malum şehir dışından gelince hem geç gelebiliyorum hemde giderken erken gitmem gerekiyor
Organizasyona desteklerinizi bekleriz dostlar
«
Son Düzenleme: Eylül 01, 2025, 21:09:19 ÖS Gönderen: AmigaEsref
»
AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
unay
Üye
Amstrad CPC sever
«
Yanıtla #9 :
Eylül 02, 2025, 11:15:17 ÖÖ »
Alıntı sahibi: AmigaEsref üzerinde Eylül 01, 2025, 21:07:48 ÖS
@Unay abi bu arada bozuk joyistiklerini getirip abi buluşmada bana verirsen. Ben tamir edip sana geri kargolarım onları. Elimden biraz geliyor böyle basit tamir işleri. Cihaz tamir edemem ama. Joyistik yapabilirim. Elim biraz lehim tutar.
Joystick sahibini buldu diyelim, yine de tşk ederim.
Oldum olası joystick kullanmayı sevemedim, her daim klavyeci olmuşumdur.
Bu arada çok fazla cihaz taşıyamayacak olsam da, çok önceleri aldığım bir pandora box var. Ankara buluşmasındaki arcade kabinin yerin tutmaz ama turnuva vs için işe yarar derseniz getirebilirim.
Bir diğer konu da elimdeki JVC TM 90PSN 9" RGB Monitör..
Ben doğru kablo/bağlantı yapamamış olabilirim. Denemek için RGB kablosu olan varsa test edersek şahane olur.
«
Son Düzenleme: Eylül 02, 2025, 11:17:26 ÖÖ Gönderen: unay
»
Foxbat
Üye
«
Yanıtla #10 :
Eylül 02, 2025, 19:27:52 ÖS »
Alıntı sahibi: unay üzerinde Eylül 02, 2025, 11:15:17 ÖÖ
Bir diğer konu da elimdeki JVC TM 90PSN 9" RGB Monitör..
Ben doğru kablo/bağlantı yapamamış olabilirim. Denemek için RGB kablosu olan varsa test edersek şahane olur.
Elimde kablo yok ama aynı model bir monitör var, elinizdeki kabloyu test etmek vs. için işinize yarayacaksa. Ayrıca kablodan bulursanız, ben de aradığımı belirtmek isterim
«
Son Düzenleme: Eylül 02, 2025, 19:30:28 ÖS Gönderen: Foxbat
»
freedom
Uzman
Retro allowed me to be free.
«
Yanıtla #11 :
Eylül 09, 2025, 20:38:46 ÖS »
Başlığı yukarı taşıyarak tekrar hatırlatalım.
İstanbul buluşması için @phoenix, yorumlarınızı ve destek olabileceğiniz noktaları bilmek istiyor sanırım. Eğer bu başlığa ilgi böyle düşük kalırsa sanirim bir bulusma yapmamiz zor olacak gibi görülüyor. Forumun İstanbul üyeleri neredeler. Üzerimizdeki ölü toprağını atalım, biraz hareketlenelim.
Katkılarınızı ve yorumlarınızı yazarsanız iyi olur. Benden söylemesi.
Herkese iyi forumlar.
«
Son Düzenleme: Eylül 09, 2025, 20:48:07 ÖS Gönderen: freedom
»
https://www.bulentozgur.com/retro
haydar_abi
Uzman
İlla ki Amiga
«
Yanıtla #12 :
Eylül 10, 2025, 09:13:21 ÖÖ »
Organizasyon vs. becerilerim yok malesef. Ama toplantı olursa katılmaya çalışırım. Elimdeki Amigalardan birini de getiririm.
Amiga fanatiği....
Amigalıktan çıkmış Amigalar....
Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
unay
Üye
Amstrad CPC sever
«
Yanıtla #13 :
Eylül 10, 2025, 09:29:27 ÖÖ »
İlk mesajda katılım listesi oluşturulursa faydalı olacaktır.
Benim Amstrad CPC dışında getirebileceğim pek bir şey yok.
Cezbedici olacaksa, tüp ocak falan da getirebilirim.
Haydar abi, sende malzeme/proje bolca var.
Bir liste yapıp buraya eklesen yanında getirebileceğin satılabilir malzemeleri iyi olur
«
Son Düzenleme: Eylül 10, 2025, 09:30:58 ÖÖ Gönderen: unay
»
haydar_abi
Uzman
İlla ki Amiga
«
Yanıtla #14 :
Eylül 10, 2025, 10:49:55 ÖÖ »
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=21011.msg305584#new
Satış başlığım zaten var. Ayrıca A500 RGBtoHDMI da bolca var. İki adet de satılmaya hazır (henüz ilan açmadım.) İnternal gotekli 512 K ek kartlı Amiga 500 de var. Bunlardan bazılarını getirebilirim.
Amiga fanatiği....
Amigalıktan çıkmış Amigalar....
Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Sayfa: [
1
]