Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Genel Kategori
Genel Sohbet
Zebramo'yu nasıl bilirdiniz?
« önceki
sonraki »
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Zebramo'yu nasıl bilirdiniz? (Okunma Sayısı 1379 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkas
Üye
Zebramo'yu nasıl bilirdiniz?
«
:
Eylül 16, 2025, 13:25:18 ÖS »
Başlık ve resim
zebramo.png
(146.84 KB, 302x572 - Görüntüleme: 164 kez.)
Commodore 64G
Amiga 500
PS2
16bit_lover
Üye
Ynt: Zebramo'yu nasıl bilirdiniz?
«
Yanıtla #1 :
Eylül 16, 2025, 14:10:50 ÖS »
Şahsen üzüldüm.Arada sırada çok uygun fiyata ürünler bulunabilen bir platformdu.Eksikliğini hissettirecek.
https://www.artstation.com/orhun
segaa
Deneyimli
«
Yanıtla #2 :
Eylül 16, 2025, 15:20:13 ÖS »
Kapanma sebebi ne acaba. Bence alıcıların yüksek kargo bedeli ödemesi satışların durmasına sebep oldu, zaten ürünlerde yüksek fiyatlı komisyon vs yüzünden hem kargo hem ürün fiyatı epey şişik oluyor.
Örneğin 50 liralık ürün alıp 200 lira kargo parası ödemek mantıklı değil. Sitenin anlaşmalı olduğu kargo şirketleri var ama hala çok yüksek.
sertacarslan
Üye
«
Yanıtla #3 :
Eylül 16, 2025, 15:51:01 ÖS »
Yazık oldu, sıklıkla kullandığım bir platformdu.
Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
muhendis
Ziyaretçi
«
Yanıtla #4 :
Eylül 16, 2025, 17:14:41 ÖS »
yazık sevdiğim bir alışveriş sitesiydi
cicikus nazmi
Üye
«
Yanıtla #5 :
Eylül 17, 2025, 08:57:12 ÖÖ »
İyi bilirdik, kötü oldu. Son siparişimi verdim.
unay
Üye
Amstrad CPC sever
«
Yanıtla #6 :
Eylül 17, 2025, 09:11:32 ÖÖ »
Alıntı sahibi: segaa üzerinde Eylül 16, 2025, 15:20:13 ÖS
Kapanma sebebi ne acaba. Bence alıcıların yüksek kargo bedeli ödemesi satışların durmasına sebep oldu, zaten ürünlerde yüksek fiyatlı komisyon vs yüzünden hem kargo hem ürün fiyatı epey şişik oluyor.
Örneğin 50 liralık ürün alıp 200 lira kargo parası ödemek mantıklı değil. Sitenin anlaşmalı olduğu kargo şirketleri var ama hala çok yüksek.
Kargo fiyatlarının yüksek olması firmanın suçu değil, kaldı ki ben yüksek olduğunu düşünmüyorum. Karşılıklı anlaşılıp, 5tl den ürün açılarak yapılan ticaretler de bunu destekliyor zaten.
Öte yandan 50tl lik ürüne 200tl kargo ödeme konusunda size katılıyorum, farklı çözümler bulma yoluna gidilmesi gerekiyor maalesef.
Bence kapanmasının birkaç sebebi var, bunların başında yeteri kadar tanınmaması ve 2. el alım satımın bile artık çok azalması yer alıyor.
Yoksa, iyi bilirdik. Yazık oldu.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli
«
Yanıtla #7 :
Eylül 17, 2025, 12:36:46 ÖS »
Zebramo'dan çok ürün aldım, kendim de bir iki ürün sattım. Ürün PTT ile gönderildiğinde 70-80 TL ücret çıkıyordu. 200 TL gibi rakamlarla karşılaşmadım ben. Belki hep ufak boyutlu ürünler aldığım içindir.
Zebramo'nun en büyük avantajı komisyonun Dolap uygulumasına göre çok daha düşük olmasıydı. Bu yüzden iki uygulama kıyaslanınca aynı ürünün Zebramo ilanları hep daha ucuzdu.
Bence Zebramo'nun kapanmasının en büyük nedenlerinden biri insanların aralarında anlaşarak ücreti IBAN ile attıktan sonra 3-5 TL'ye Zebramo'dan ilan açtıp kargoyu ucuza getirmeleridir. Bunu kendim de bişeyler satın alırken bazen yaptım. Zebramo'nun komisyondan kazandığı para bu şekilde yok olunca yavaş yavaş batma aşamasına gelmeleri çok normal.
Aynı şeyi Dolap uygulumasında da yapmaya çalışıyorlar ancak bu konuda Dolap biraz daha saldırgan ve affetmiyor. Bir ürün için ortalama fiyattan düşük ilan açma işini alışkanlık haline getiren hesapların 1 hafta kapanma cezası aldıklarını ve tekrar ederlerse hesabın tamamen kapandığını çevreden gördüm.
«
Son Düzenleme: Eylül 17, 2025, 12:40:42 ÖS Gönderen: Theoden (CYON4D)
»
(Ücretsiz Oyunum) Cozy Days:
https://cyon4d.itch.io/cozy-days
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=19938.0
Demoreel:
https://youtu.be/Nzi4VcmWyXA
https://cyon4d.itch.io/
https://soundcloud.com/cyon4d
https://www.artstation.com/cyon4d
You are in a computer game, Max.
Foxbat
Üye
«
Yanıtla #8 :
Eylül 17, 2025, 16:45:51 ÖS »
Bence asıl sorun kendilerine sadık bir kullanıcı profili bulamamalarıydı. Örneğin Sahibinden hem Türkiye pazarındaki en eski site olması hem gayrimenkül ve araba satışlarında (de facto) tekel olması ile çok büyük bir kullanıcı kitlesine sahip; Facebook'un ise yılların sosyal medyası olmasından gelen bir gücü var. Öte yandan Dolap ikinci el kılık-kıyafet alışverişlerinde (özellikle kadınlar arasında) felaket popüler olmasının yanında Trendyol'un reklam bütçesiyle de gençleri kendine toplayabiliyor. Zebramo'nun ise böyle sadık bir kullanıcı kitlesi olmadığı kanaatindeyim, ana sayfaya girdiğinizdeki ürünlerin alaksızlığı ve garipliği bunun güzel bir kanıtı bence. Kullanan en büyük kitlelerden biri olan (Retro) oyun kitlesinin de hali ortada, üstüne genel olarak gerileme yaşayan Türk Ekonomisi de eklenince pek şaşırtıcı olmadı doğrusu. Hatta Gardrops (ve belki Letgo'nun) da aynı yolun yolcusu olduğunu düşünüyorum.
Kargo konusunda ise Unay Ağabeye katılıyorum, ben ve forumdaki pek çok arkadaşımız da dahil olmak üzere "ucuz" kargo yollayabilmek için açılan 5TL'lik ilanlar dolup taşıyordu sitede.
fort_apocalypse
Uzman
«
Yanıtla #9 :
Eylül 17, 2025, 16:58:34 ÖS »
Satın almak istediğim bir ürün olduğunda ilk arattığım platform "GOOGLE". Birçok ilan sitesinin ilanları google da listelenirken zebramonun ilanlarına rastlayamıyordum. Zaten CGTR olmasaydı zebamodan haberim bile olmazdı.
Bence; eğer, google da yoksan internet kullanıcılarının yüzde 98'i açısıdan yoksundur.
Sahibinden.com, Yemeksepeti.com, N11.com gibi sitelerin başarısının sebebi google'ı iyi kullanmalarıdır.
«
Son Düzenleme: Eylül 17, 2025, 17:07:40 ÖS Gönderen: fort_apocalypse
»
Teknik soruları özel mesajla değil forum aracılığıyla sorunuz, herkes faydalanabilsin.
...
Najaz
Üye
«
Yanıtla #10 :
Eylül 17, 2025, 17:56:13 ÖS »
Dolap'tan önce Zebramo'dan epey alışverişim oluyordu. İlk başlarda, genellikle ev kadınları kullandığı için, onlar da evde gereksiz gördükleri eşyaları "yeter ki gözümün önünden gitsin" mantığıyla haraç-mezat listeledikleri için, 3 kuruş paraya envai çeşit ürün almışlığım vardır Zebramo'dan
Ancak Dolap'ın kargo fiyat politikası, satıcıya teklif verebilme imkanı, bol indirim kuponlu kampanya dönemleri ve belirli bir meblağın üzerinde kredi kartı ile vade farksız 3-6 taksit fırsatları Zebramo gibi rakiplerini kapanma noktasına getirdi. Özellikle kargo ücretinin alışveriş esnasında değil de ayrıca ödeniyor oluşu beni Zebramo'dan uzaklaştıran en büyük nedendir. Çünkü kargo bedeli konusunda kötü sürprizlerle karşılaşma olasılığı her zaman var bu sistemde. Oysa Dolap'ta ne ödeyeceğinizi en baştan biliyorsunuz.
knighTeen87
Deneyimli
SNK ve Dragon Quest Hastası
«
Yanıtla #11 :
Eylül 19, 2025, 17:04:11 ÖS »
Zebramo'yu uzun yıllardır kullanan biri olarak çok net şekilde söyleyebilirim ki Zebramo hayatımda gördüğüm en gelişmeyen ve değişmeyen siteydi.
Site 6-7 yıl önce neydi ise hala oydu, zerre değişmiyordu.
İade talebi açmak için mail atmak zorunda kalıyorsun, süreye bağlı otomatik onay yok, müşteri hizmetlerine sadece 3 kişi bakıyor (isimlerini bile ezberlemiştim artık), sitede denetim yok, sevgilisinden ayrılınca ona racon kesen bir manyağın ilanları doluydu hatta bir ara. Hiç bir kampanya yok, kupon yok, etkinlik yok.
Sadece aldığı paraya odaklanan, geri kalan hiçbir şeyi umursamayan bir siteydi zebramo. Son 2 yılda insanlar sadece kargo kodu almak için kullanıyordu, onu bile denetlemediler. 5 liralık ilandan 3 lira almak bile yetiyordu site yönetimine.
Bu kafadaki bir satış sitesinin ayakta kalması bir mucizeydi zaten. Bu forumda da defalarca kez yazdım zebramo'nun sonu geliyor diye son 2 senedir.
Sırada N11 ve Letgo var, demişti dersiniz.
Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim:
http://knighteen87.tumblr.com
Oyun listem:
http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
muhendis
Ziyaretçi
«
Yanıtla #12 :
Eylül 19, 2025, 18:05:56 ÖS »
n11 vs gibi ona benzeyen sitelerin alayı fıss beş para etmez bence hizmet ve kalite sıfır paranın karşılığını alamıyorsun Türkiyede e alışveriş sıfır kalitesiz hizmet anlayışssız ve umursamaz müşteri hizmetleri ki paranı iade etmemek için her türlü yokuşu yapan tipler gereksiz bence
fort_apocalypse
Uzman
«
Yanıtla #13 :
Eylül 19, 2025, 19:35:40 ÖS »
Ben de trendyolda problem yaşadım, kendilerinin taşıdıkları kargo yolda kayboldu, defalarca istememe rağmen günlerce paramı geri vermediler. Ondan sonra da trendyoldan alışveriş yapmadım.
Genellikle puanı yüksek, yorumları iyi satıcıları tercih ediyorum. N11'de problem yaşamıyorum.
Teknik soruları özel mesajla değil forum aracılığıyla sorunuz, herkes faydalanabilsin.
...
muhendis
Ziyaretçi
«
Yanıtla #14 :
Eylül 19, 2025, 23:03:15 ÖS »
yok valla hepsi aynı şeyin soyu al birini vur ötekine Türkiye bitmiş senfoni...
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Genel Kategori
-----------------------------
=> Genel Sohbet