Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Neo Geo Kabin Yapımı  (Okunma Sayısı 2386 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Kasım 15, 2025, 16:59:19 ÖS »

Ayrıntılar da güzel olmazsa olmazlar sigara, çay, küllük Ellerinize emeklerinize sağlık. Bitmiş hali de merakla bekleniyor.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Kasım 15, 2025, 17:36:45 ÖS »

Şahane bir paylaşım, teşekkür ederim.
Kuzine soba da çok güzel.
Mobilya ve ahşap işlerinden ben pek anlamam.
Bir arkadaşım geçmişte arcade makina üretimi yapıp satıyordu. Sanırım imalatta çok katmanlı kalın kontrplak levhalar kullanıyordu. Siz sanırım MDF kullanmışsınız. Hangisi daha iyi ve hesaplı bilmiyorum.
Bitmiş halini görmeyi de merakla bekliyorum
Elinize sağlık.
« Son Düzenleme: Kasım 15, 2025, 17:39:22 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Kasım 16, 2025, 01:35:23 ÖÖ »

Süper bir çalışma olmuş. İlk başta hatırlayamadım kime ne zaman Neo Geo çizimlerimi göndermiştim diye ama sonra yazışmalardan 2023 senesi olduğunu buldum

CNC tezgahın limitasyonu sebebiyle de olsa küçük parça kesimi aslında oldukça da pratik bir imalat yöntemi olmuş. Büyük paneller kullanmadan da arcade kabin yapılabiliyormuş. Eğer bir pikap kamyonetiniz yoksa o parçaları kestirmek taşımak bir dert oluyordu...

Bu şekilde aslında parçaları küçük bir pakete koyup meraklısına kargolanabilir. IKEA mobilyası gibi. Tabi alıcısını daha bir sürü iş bekler ama olsun, kesim derdi olmaz en azından...

Tebrikler, tamamen bitmiş halinin de fotoları varsa onları da görmek güzel olur...

elinize sağlık

Teşekkürler Yavuz abi. Belki daha sonra talep durumunda bir kit gibi hazırlanabilir.

Emeğinize sağlık. Özlediğimiz içerik.

Teşekkür ederim. Devamı da olacak.

c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Kasım 16, 2025, 01:38:57 ÖÖ »

Ayrıntılar da güzel olmazsa olmazlar sigara, çay, küllük Ellerinize emeklerinize sağlık. Bitmiş hali de merakla bekleniyor.

Teşekkürler. Evet çalışma esnasında motivasyon unsurları da lazım tabi...

Şahane bir paylaşım, teşekkür ederim.
Kuzine soba da çok güzel.
Mobilya ve ahşap işlerinden ben pek anlamam.
Bir arkadaşım geçmişte arcade makina üretimi yapıp satıyordu. Sanırım imalatta çok katmanlı kalın kontrplak levhalar kullanıyordu. Siz sanırım MDF kullanmışsınız. Hangisi daha iyi ve hesaplı bilmiyorum.
Bitmiş halini görmeyi de merakla bekliyorum
Elinize sağlık.

Teşekkürler. Sobam harika gerçekten, çok iyi iş görüyor kış aylarında atölyemde. Devamında boya yapacağımız için mdf malzeme en iyi seçenekti bu kabinde pürüzsüz zemin açısından.
c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Kasım 16, 2025, 01:49:05 ÖÖ »

Tabi o kadar vida kullanırsak olacağı buydu. Şimdi sarı kaporta macunuyla tüm vida ve ek yerlerini kapatıyorum.

Ardından tüm yüzeyleri hassas bir şekilde titreşimli zımpara ile zımparalıyorum. Son zımpara kağıdım 250 kumdu bu arada.
c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Kasım 16, 2025, 02:05:19 ÖÖ »

Zımparadan sonra T-molding için kanal açmaya geliyor sıra. Tüm bu işlem için el frezesi ve E-bay den satın aldığım T-molding kanalı için özel üretilmiş bıçağı kullandım.
c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Kasım 16, 2025, 11:16:06 ÖÖ »

Şimdi boya işlemine geçiyorum ama önce astar.

Bir gün arayla iki kat gri astar atıyorum. İkisinde de kürünü aldıktan sonra zımpara yapıyorum.
c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Kasım 16, 2025, 11:33:47 ÖÖ »

Tüm boya işlemini dört kat olarak boya tabancasıyla uygulayıp bir haftalığına kürünü tamamlaması için kabini dinlenmeye bırakıyorum.
c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Kasım 16, 2025, 11:43:45 ÖÖ »

T-molding zamanı da geldi çattı. Kabin giderek şekilleniyor. Bu arada kullandığım monitör daha sonra detaylandıracağım 25" Schaub Lorenz marka bir Tv.
c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Kasım 16, 2025, 22:22:25 ÖS »

Jeton kapağı için daha önce fiziksel olarak kurtarılabilecek durumda olmayan bir makineden söktüğüm parçayı kullanıyorum. Bu parçada tek bir jeton girişi vardı. Bizimse dikey jeton mekanizmaları kullanacağımız iki girişe ihtiyacımız var. Ortadaki deliği bir parça kaynatarak kaptıyorum ve ardından CNC makinemde ihtiyacımız olan delikleri açıyorum.
c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Kasım 16, 2025, 22:42:18 ÖS »

Boya sökücü kullanarak eski boyadan arındırıyorum.

Tekrar boyanmadan önceki son haline bu şekilde geliyor.
c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Kasım 16, 2025, 22:59:57 ÖS »

Fırın boya yaptırdığım parçamızı kabine monte ettikten sonra jeton mekanizmalarını üzerine yerleştirmeye başlıyorum.
c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Kasım 16, 2025, 23:17:01 ÖS »

Bu noktada artık kabinimizin kablo işleri de büyük ölçüde yapılmış durumda ve jeton mekanizmalarıyla birlikte marquee alanının da LED döşemesini gerçekleştirip bir de oyun takarak veriyorum elektriği. Sonuç tam da istediğim gibi.

c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Kasım 16, 2025, 23:44:29 ÖS »

Sıra geldi 'bezel' yani monitör çerçevesi yapmaya. Önce ön kısmını 3mm mdf plakadan kesiyorum,

daha sonra iç yanakları kesip bi deniyorum oturup oturmadığını. Bu monitörün kavisini tam olarak ölçeklendirmek bi tık zordu diğer çizimlerime göre.

Bağlantı destek parçalarını da kesip bezeli tamamlıyorum. Bu tek parça malzeme için 9 tane parça çizilip kesildi. Tam bir deli işi  Kahkaha
c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Kasım 17, 2025, 00:04:32 ÖÖ »

Parça zımparalanıp tamamlandıktan sonra onu tüm kabinin aksine mat siyah boyayla boyuyorum. Monitörden gelen ışık yansıma yapmamalı yoksa oyun keyfi sıkıntıya düşer.
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: