Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetDijital Oyun Platformlarına Yasak Taslağı
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Dijital Oyun Platformlarına Yasak Taslağı  (Okunma Sayısı 1417 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Şubat 02, 2026, 19:02:28 ÖS »

@Tengrist haklı. Ben de yurtdışı alışveriş yasağına "ama biz arge yapamayız böyle olursa?" diyerek itiraz edenlerin mantık hatasını eklemek isterim. Arge yapmayanlar da yurtdışından alışveriş edebilirler, arge gibi ulvi bir amaca bağlamak hem yalan hem bencilce. Tek bir FPGA çipinin 100$ olduğu yerde 30 euroluk mcu boardlarla ne gibi bir arge yapılabilir yahu kimseyi böyle ucuz bahanelerle kandırmaya çalışmamak, doğrudan yasaklara karşı olmak lazım.

Yani hocam işin ucunda vergi, aklacak para vb. görmedikçe ahlak, özgürlük gibi kavramlara pek değer vermedikleri için yalan bile olsa "AR-GE! ARGE!" diye bağırılmasına karşı değilim.

Ayrıca 30 euro da oldukça yetersiz olsa da lise projelerinde, çok övündükleri Teknofest projelerinde, FRC gibi yarışmalarda (çoğu zaman da kurallar gereği) düşük fiyatlı parçalar kullanılması gerekebiliyor, o 30 Euroluk limit bile bu tarz durumlarda "can kurtarıcı" olabiliyordu.
Tabi 30 euroya da yapılacak işler var fakat biz direksiyon sallıyoruz, ekmeğimizdeyiz diyen taksici gibi tezini yaslayacak daha ulvi daha erdemli bir nokta aranması saçma. O zaman arge yapmayan "atariciler" müstahak mı oluyor? Bilgisayar-elektronik nişini geçelim, tırnak törpüsü almak isteyen kadın neden ucuza alamasın? En çok elektronik işiyle ilgilenenleri vurduğu doğru zira yerli üretim diye bir şey yok, amerika'da bile çip-mcu-pcb vs üretilmiyor. Fakat illa ben arge yapıyorum beni ellemeyin dememek lazım. Bunun yerine herkes birlik olup yasağa karşı çıkmalı. Dün buna benzer şekilde kredi kartı ekstrelerinin düşürüleceği haberi çıktı, bir çok kişi bu sefer "biz o limitlerle çocuk okutuyoruz lüks harcama yapmıyoruz ki?" demeye başladı. Birader ben yüksek kredi kartı limitlyle lüks harcama da yapıyorum diyelim, bunların benim yasaklanmamı mazur göstermeye ne hakkın var ya? Çocuk okutmak = ulvi bir iş, dokunmayın. Premiata ayakkabı almış = almasın oe. Bu mantığı hiç  sevmiyorum. Banka uygun görüp limiti bana verdiyse devlet karışamaz, ödeyemezsem devlet mi ödüyor sanki? Benim kafa yapım budur.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Şubat 03, 2026, 00:55:45 ÖÖ »

Sıkıldım artık ya. Gerçekten Yasaklar yasaklar. Çözüm bu mu olmalı. Sakıncalı bir durum varsa ona önlem almak yerine kapat gitsin çok basit biz çözüm. Herşeyi kapatarak veya kısıtlayarak bir çözüme ulaşamayız. Ne bileyim çok kiritk bir durumsa yaş sınırı konulabilir. Herkese kısıtlamak nedir? Çok gaza vermiyim de bende içimdekileri dökmek istedim biraz

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Şubat 03, 2026, 12:12:48 ÖS »

ee bunları seçip de başa getirenler düşünsün. ben artık acımıyorum kimseye, sonuna kadar hak ediyorlar. ha arada biz de kaynıyoruz evet ama biz zaten 25-30 senedir zihin ve vizyon olarak bu ülkenin %1 (hadi iyimser olayım %2)'lik kısmına denk geliyorduk.

arkadaşların yazdıklarını okudum saygım da var ama, şöyle de bir gerçek ile yüzleştireyim sizi.. ya da biliyorsunuzdur da kabullenmek ağır geliyordur..

ses çıkarmak, tepki göstermek, duruşunuzu belli etmek adına yapacağınız her şey, rüzgara karşı işemekten başka bir şey değildir. o yüzden ne demiş büyüklerimiz "keep calm and learn to adapt"

sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Şubat 03, 2026, 13:08:44 ÖS »

--edit.
« Son Düzenleme: Şubat 03, 2026, 17:33:02 ÖS Gönderen: sgi » Logged
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Şubat 03, 2026, 13:51:47 ÖS »

Sıkıldım artık ya. Gerçekten Yasaklar yasaklar.

Devekuşu Kabare - Yasaklar (Minik Kelebek)
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Şubat 03, 2026, 15:58:08 ÖS »

Arkadaşlar olayı lütfen siyasete taşımayalım.
Olay siyasete gelirse konuşmak isteyen taraftar insan çok çıkacaktır. Çıkmasın lütfen.

Konuyu silmek istemem ama gerekirse gerekeni yapmak zorunda kalabilirim.

sgi, yazdıklarının çoğuna ben de katılıyorum ama senden ricam son mesajını editlemen. Çok nokta atışı parti konusuna girmeyelim. Onu demek istememiş olsan bile öyle anlaşılıp konu büyümesin.

Caisson da kendi görüşünü yazmış sana cevaben değil.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Şubat 03, 2026, 20:28:51 ÖS »

sgi'ın mesajını görmediğim için bir şey diyemiyorum, ki oğuzhan'ın dediği üzere genel yazılanlara istinaden kendi görüşümü bildirdim...

keyifler bozulmasın çekirdekler çitlenmesin

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Şubat 03, 2026, 21:12:20 ÖS »

Bana öyle geliyor ki, bütün bu yasaklarla ulaşılmak istenen netice; "Türk Milleti kendi kendisini yönetmeye muktedir değildir, gelişmiş devletlerin himayesi altına girmelidir." düşüncesinin genel kamouyunda kabul edilmesidir.
Benim, muhalefetten de hiç umudum yok.
Hem Aziz Nesin gibi düşünüp hem de demokratik bir Türkiye olsun demek çelişir.
« Son Düzenleme: Şubat 04, 2026, 00:27:32 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Şubat 04, 2026, 02:50:58 ÖÖ »

Listeye bir yasak daha eklenmiş.

https://www.turizmgunlugu.com/2026/01/31/servis-kuver-ve-masa-ucreti-artik-yasak/

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Şubat 04, 2026, 09:25:32 ÖÖ »

Çoktan yapılması gereken bir şeydi.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Şubat 04, 2026, 09:38:53 ÖÖ »

Esnaf olmadığım halde esnafın ticari rekabet şekline devlet tarafından müdahale edilmesini doğru bulmuyorum.

Belki de; sözkonusu tarzdaki restoranların, yasaklanan uygulamalarının, ortamı daha elit ve nezih kılmayı sağlayan bir amacı vardı, ve belli bir toplum kesimine hizmet etmeyi amaçlamaktaydı, şimdi mahalle börekçisinden farkı kalmadı.

Her masaya özel ayrı bir garsonun istihdam edildiği bir restoranla sanayideki esnaf lokantasını aynı olmaya zorlayamazsınız.

İnsanlar o restoranlara öğle arasında karnını doyurmak için değil, özel günlerde veya özel misafirlerini ağırlamak için giderlerdi.

Dünyanın her yerinde böyle lüks restoranlar bulunur ve istemeyen müşterinin de o restorana gitmeme özgürlüğü vardır.
Bence bu konular devleti ilgilendirmez.

Tahminimce asıl hedeflenener; canlı müzik eşliğinde alkollü içeceklerin tüketildiği restoranlar. (yaşam tarzına müdahale)
« Son Düzenleme: Şubat 04, 2026, 10:16:30 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Şubat 04, 2026, 10:22:18 ÖÖ »

Kamuoyu oluşturabilecek güce ve geçmişe sahip bir oluşumun yorumlarını dinlemek de faydalı olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=asfzUsmISD8

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Şubat 04, 2026, 11:37:06 ÖÖ »

40 yıl geçti ama bakış açısı değişmedi.

* Eski-atari-haberleri-435x450.jpg (42.91 KB, 435x450 - Görüntüleme: 41 kez.)

canerkaya
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Şubat 04, 2026, 11:50:08 ÖÖ »

24 yıldır ne yaptıysak onu yapacaz. Kabulleneceğiz. Kendimizi yıpratmanın bir anlamı yok.

Satılıklarım <  |  > Alınıklarım
A500-8086-286-386-486-P1-P2-P3
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Şubat 05, 2026, 13:26:48 ÖS »

"Tahminimce asıl hedeflenener; canlı müzik eşliğinde alkollü içeceklerin tüketildiği restoranlar. (yaşam tarzına müdahale)"

Bence de öyle değil.
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2026, 13:49:56 ÖS Gönderen: sgi » Logged
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: