Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Walkman Lastiği Lazım  (Okunma Sayısı 1556 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 15, 2026, 02:27:49 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi Sony FX488 Walkman için lastik lazım. Elimde 3 tane sıfır ve kutulu walkman var. Öğrencilerimden birine üniversite sınavını kazanması halinde bir tanesini hediye edeceğimi söylemiştim. Eskilere merakı var. Bugün misafir olarak gittiğimizde verdiğim söz aklıma geldi. Eve dönüp bir tanesini aldım ve götürdüm. Çalışmasında hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen (ekran ve radyo) kaset çalma işlevi gerçekleşmiyor maalesef. İçinden hafif bir inleme sesi  geliyor ama dönme yok. Üzüldüm açıkçası. Kutusunda duran makineler ama hepsi aynı durumda. Ayrıca kılıflarının her yeri tamamen dökülüyor, şeffaf kısımlar sararmış. Aklıma lastik sorunu geldi. Sizce de böylemidir? Tamir edip tekrar vereceğim. Elinde uyumlu lastik olan varsa 3-5 tane almaya hazırım.

unay
Üye

Amstrad CPC sever

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2026, 09:03:02 ÖÖ »

@pofpor hocam onu karaköyde Çelebi elektronikte bulabilirsiniz. Ama lastiğin tam ölçüleri lazım.
3d baskı da bir seçenek ama birilerinin önceden çizmiş olması lazım.
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2026, 12:08:33 ÖS »

@pofpor hocam onu karaköyde Çelebi elektronikte bulabilirsiniz. Ama lastiğin tam ölçüleri lazım.
Maalesef Antep'teyim

unay
Üye

Amstrad CPC sever

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2026, 16:26:31 ÖS »

Ölçü belli ise irtibata geçip ya da sitelerinden de alabilirsiniz.

https://www.stereojak.com/kategori/walkman-lastik
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mart 15, 2026, 20:25:48 ÖS »

Ölçü belli ise irtibata geçip ya da sitelerinden de alabilirsiniz.

https://www.stereojak.com/kategori/walkman-lastik

Evet görmüştüm. Öncelikle forumda danışmak istemiştim. Teşekkürler.

cicikus nazmi
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2026, 16:04:29 ÖS »

bende mevcut her boydan set olarak almıştım. ÖM atın isterseniz yakın isek elden değilsek kargo ile yollarım.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 16, 2026, 23:57:16 ÖS »

Burası çok iyimiş ya modeller vs belirtilmiş. Buradan hiç alışveriş yaptınız mı? Bende de tamir bekleyen walkmanler var hediyelik.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
unay
Üye

Amstrad CPC sever

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 17, 2026, 12:47:43 ÖS »

Burası çok iyimiş ya modeller vs belirtilmiş. Buradan hiç alışveriş yaptınız mı? Bende de tamir bekleyen walkmanler var hediyelik.

Ben alışveriş yapmadım, yazıcıoğlunda kavga dövüş cpc için lastik aldığım vatandaş (3. ya da 4. katta tamir işleri yapan bir yer. Ellerinde her boy lastik var ama satmak istemiyorlar) söylemişti burayı.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mart 17, 2026, 13:21:19 ÖS »

Himm teşekkür ederim. Belki bir ara sanal kart açıp denerim. Güvenmediğim yerlerden çok alış-veriş yapmayı uygun bulmuyorum. O yüzden danışmak istedim.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
kemalkutlu
Üye

RETRO-ROCKER

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 24, 2026, 13:12:41 ÖS »

Maraştayım yolunuz düşerse cumartesi yada pazar günü verebilirim temu dan almıştım her boydan var benimde walkman koleksiyonum var taktım çalıyorlar
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mart 24, 2026, 13:49:03 ÖS »

Maraştayım yolunuz düşerse cumartesi yada pazar günü verebilirim temu dan almıştım her boydan var benimde walkman koleksiyonum var taktım çalıyorlar

Makineyi açıp içine bakayım. Lastik boyutunu öğrendikten sonra "cicikus Nazmi" arkadaşımızda almaya çalışırım. Eğer ondan olmazsa, yolum düşerse (yaz tatilinde olur) sizden alırım.

badocan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 27, 2026, 15:21:55 ÖS »

amazon.com.tr ye girip "kaset çalar kayışı" diye aratırsanız bir sürü seçenek geliyor (fazla olabilir ama s.s.g.z !)
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mart 27, 2026, 15:44:25 ÖS »

amazon.com.tr ye girip "kaset çalar kayışı" diye aratırsanız bir sürü seçenek geliyor (fazla olabilir ama s.s.g.z !)
Yurtdışı olabilir. Ödeme bölümünde gümrük işlemleri için TC no bölümü var. Gümrükte kalır.

badocan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 27, 2026, 17:31:15 ÖS »

Ankara'ya yolun düşerse cihazı getir takalım (sürüyle var). Lastikler bazen çok eski olabiliyor ve orijinal boyutunu kaybedebiliyor. O yüzden cihaz üzerinde deneyip takmak daha doğru bir yol. 
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mart 27, 2026, 23:06:35 ÖS »

Ankara'ya yolun düşerse cihazı getir takalım (sürüyle var). Lastikler bazen çok eski olabiliyor ve orijinal boyutunu kaybedebiliyor. O yüzden cihaz üzerinde deneyip takmak daha doğru bir yol. 
Teşekkürler. Fırsat bulunca önce açıp bir bakayım.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: