Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PALM VX için teknik destek ariyorum.  (Okunma Sayısı 315 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
stealth
Üye

1970s,1980s,1990s...En guzel zamanlar...

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 19, 2026, 19:37:23 ÖS »

Selam herkese.
Umarım tanıdığım tanımadığım herkes için hayat güzel gidiyordur. Elimde yıllar önce bana hediye gelen Palm Vx bir pda var. Sıfır durumdaydı. Ama içindeki lityum 500ma batarya öldü. Bu cihazın arka kapağı metal. Kenarlardan yapıştırma ile gövdeye sabitlenmiş. 2000 yılı üretimi olduğu için yapışkan taşlaşmış. İfixit üzerindeki bilgiye göre, saç kurutma makinesi ile 1 dakika kenarlara saç kurutma tuttum ama arka kapağa plastik spatula, pena vs ile giremedim.. Zorlarsam cihaza kozmetik olarak zarar verecegimi fark ettim. Isı tabancası ve metal spatula, metal pena diğer forumlarda gördüğüm kadarıyla tavsiye edilmiyor. Hem çiziyor, hem yan plastiklere zarar veriyor, hemde arka kasayı egiyor. Cihaza zarar vermeden bu konuda iş bilen bir kişiden destek istiyorum. Çok kolay zarar gorebilen bir cihaz. Hatta yanlara ve ekrana kapton bant koydum ısıdan etkilenmesin diye. Benim için önemi olan bir cihaz. Ne yapılabilir?
« Son Düzenleme: Nisan 19, 2026, 19:39:49 ÖS Gönderen: stealth » Logged

Psion Organiser,Casio Fx710p,Gameboy Dmg01,Zx Spectrum 48k,Atari 800xl,Commodore Vic20, Commodore 64 Breadbin+1541,386dx40pc,486dx2-66pc,Pentium 166mmxpc,Thermaltake Pc,Korg wavestation sr,E-mu Proteus 1,Korg Triton Classic,Roland Sc-55 Sound Canvas,Akai Sampler,Cubase 10
Exu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2026, 02:49:47 ÖÖ »

Hiç denemedim ama aklıma geldi, biraz ısıttıktan sonra araya giriyorsa misina sokup çekebilirseniz sanırım zarar vermeden açmış olursunuz. Yada sağlam bir naylon ip.

Bir kadının tepesini attıracak kadar çok RETRO EŞYA barındırabiliyorsan ve hala evliysen, O zaman kralsın...
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2026, 03:03:32 ÖÖ »

Merhabalar,

plastiklerin metal parçalar gibi paslandığını görmüyoruz ama oksidasyon (ve gün ışığı gördüyse foto oksidasyon) yüzünden baya bir zayıflıyorlar. 0 hasarla açmak zor olabilir. Telefon tamircilerinde ısı ayarlı matlar oluyor, tanıdık bulursanız çözer muhtemelen sizin işi.
stealth
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2026, 07:24:36 ÖÖ »

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Misina çok mantıklı geldi. Ama cihazın aradaki yapışkani aşırı taslasmis. Kendime el becerisi konusunda acikcasi çok guvenemedim. Bu yüzden buraya yazdım. Bu forumda teknik konularda uzman kişiler olabiliyor. Eli yatkın ya da retro cihazlar konusunda bilgisi olan.
Bu arada cihaz hiç gün ışığı görmedi. Ama soluduğumuz hava bile plastikle etkileşime girebiliyor. Plastikler daha kırılgan olabiliyor. Yurt dışında bu işi nasıl yapıyorlar bilmiyorum. Sizlerin peki tavsiye edebileceğiniz birileri var mı? Ücreti karşılığı...

Psion Organiser,Casio Fx710p,Gameboy Dmg01,Zx Spectrum 48k,Atari 800xl,Commodore Vic20, Commodore 64 Breadbin+1541,386dx40pc,486dx2-66pc,Pentium 166mmxpc,Thermaltake Pc,Korg wavestation sr,E-mu Proteus 1,Korg Triton Classic,Roland Sc-55 Sound Canvas,Akai Sampler,Cubase 10
stealth
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Dün 17:45:46 »

Arkadaşlar henüz çözüm bulamadım. En azından eski retro cihazlar konusunda deneyimli, el becerisi bu konuda yüksek birilerini tanıyan yok mu? Kadıköy'de vs...Telefon tamiri yapanlar pek anlamiyor. Biraz daha bizim gibi yaşlanmış,  o dönemlerde tamir işini bilen birileri...Saygılar herkese...

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Dün 19:58:45 »

laptop adaptörlerini arasına az miktarda benzin dökerek açıyorum ancak bazen çok ciddi zarar verebiliyor hem plastiğin kolayca kırılmasını sağlıyor bazen hemde üzerinde iz bırakıyor benzin yöntemi.

Eğer Sorun yapışkandan kaynaklı diye eminseniz cihazda ne tür bir yapışkan ve plastik kulanıldığını bulabilirseniz yapişkanın antisini bulmanız kolaylaşır.

Yok bulamıyorsanız çoğu yapışkan sıcaklığa duyarlıdır ısıtarak denemek en mantıklısı olabilir bir diğer seçenekde telefon ve tabletlerde yapışık yerlere bazen alkol sıkınca ve bekleyince yapışkan gevşiyor özetle sizin durumunuzda sanırım alkol ve ısı en iyi seçenek olabilir belki kötü bir şekilde yapışık bir cihaz ise zarar vermedende büyük ihtimal açamazsınız cihazı kolay gelsin umarım istediğiniz gibi sonuç alırsınız.
« Son Düzenleme: Bugün 10:09:31 Gönderen: ibo1973 » Logged
stealth
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Dün 22:28:24 »

Çok teşekkür ederim..araştırma yapacağım. İyi akşamlar diliyorum.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: