Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetTV / Monitör bağlantı aparatı
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: TV / Monitör bağlantı aparatı  (Okunma Sayısı 1091 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mayıs 07, 2026, 13:52:16 ÖS »

Masa üstü monitörlerimi daha modern bir yapıda bağlamak istedim. Fiyatı 1000TL/adet iken aldım. Hemen yükseldi. Bu kalitede daha uygun bulamadım. Ancak kalitesi ve görünümünden memnunum.

https://www.hepsiburada.com/nb-north-bayou-nb-f80-17-32-inch-monitor-tutucu-kol-2-9kg-amortisorlu-vesa-monitor-standi-2026-versiyon-p-HBCV0000BMGQH4?magaza=Bizbiz-e

* kol (1).jpg (75.53 KB, 337x600 - Görüntüleme: 91 kez.)

* kol (3).jpg (79.56 KB, 337x600 - Görüntüleme: 76 kez.)

* kol (4).jpg (74.68 KB, 337x600 - Görüntüleme: 63 kez.)

* kol (7).jpg (71.73 KB, 337x600 - Görüntüleme: 60 kez.)

* kol (6).jpg (61.38 KB, 337x600 - Görüntüleme: 60 kez.)

* kol (8).jpg (62.21 KB, 337x600 - Görüntüleme: 59 kez.)

* kol (9).jpg (63.62 KB, 337x600 - Görüntüleme: 52 kez.)
« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2026, 15:31:04 ÖS Gönderen: freedom » Logged

unay
Üye

Amstrad CPC sever

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 07, 2026, 15:03:58 ÖS »

Güzel görünüyor, güle güle kullanın.
Fakat bu tip sabitleyiciler sağlam değilmiş gibi geliyor bana nedense.
Alttaki sıkıştırma (baskı uygulayan noktanın merkezi) kısmının masanın dışına uzaklığını ölçmenizi istesem çok mu yormuş olurum
freedom
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 07, 2026, 15:32:28 ÖS »

Alttaki sıkıştırma (baskı uygulayan noktanın merkezi) kısmının masanın dışına uzaklığını ölçmenizi istesem çok mu yormuş olurum

Teşekkürler.

Kol ile ilgili teknik spec ler ürün tanıtımında var. Monitor ünüz uyuyorsa. Malzeme kalitesi ve tasarımı oldukça kaliteli. Sağlamlık bence mükemmel. Tavsiye ederim. İlandaki ürün yorum larını mutlaka inceleyin.

Monitor/TV im 8,2 Kg. ve kol max. taşıma kapasitesi 9 Kg. Görüldüğü üzere yükü stabil olarak tutabiliyor ve sağa sola - yukarı aşağı hareketi de gayet iyi.

İstediğiniz ölçüyü ek foto da gösterdim.
« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2026, 15:37:27 ÖS Gönderen: freedom » Logged

unay
Üye

Amstrad CPC sever

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 07, 2026, 15:39:12 ÖS »

Teşekkürler.

Kol ile ilgili teknik spec ler ürün tanıtımında var. Monitor ünüz uyuyorsa. Malzeme kalitesi ve tasarımı oldukça kaliteli. Sağlamlık bence mükemmel. Tavsiye ederim. İlandaki ürün yorum larını mutlaka inceleyin.

Monitor/TV im 8,2 Kg. ve kol max. taşıma kapasitesi 9 Kg. Görüldüğü üzere yükü stabil olarak tutabiliyor ve sağa sola - yukarı aşağı hareketi de gayet iyi.

İstediğiniz ölçüyü ek foto da gösterdim.

Tşk ederim. Açıklamalarda bu mesafe ile ilgili bilgi yoktu, o nedenle sordum
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 07, 2026, 16:55:32 ÖS »

Monitör kolları Türkiye'ye yeni yeni gelmeye başladığı dönemde, bu işlerin şahı olan Ergotron LX modelini almıştım. Uzun süre tek monitörle kullandım ve daha sonra çift monitör kullanmam gerekince Invision diye Çinli bir markanın çift kollusunu 600 TL'ye alıp kullanmaya başladım.

Bu kolları masaya monte etmenin en güvenli yolu (maalesef) masaya delik açmayı gerektiriyor. Masanın yan kısımlarındandan kelepçeyle tutturmaktansa, masayı delip tabanın içinden cıvata+somunla sabitleyince çok daha sağlam oluyor. Ben hep o şekilde kullandım, tavsiye ederim.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mayıs 07, 2026, 18:36:03 ÖS »

Bence, mengene tarzı (sıkıştırılarak) tutunan taşıyıcı mafsallı kollarda, en büyük sıkıntı, kolun zemine tutunmasında çıkıyor, gevşeme ve kayma olabiliyor.
Masayı delip iki taraftan pul ile kalın bir vida kullanmak en güvenilir yöntem, tabi onu da iyi yapmak lazım.

freedom
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 08, 2026, 00:33:59 ÖÖ »

Haklısınız. En emniyetli şekil masaya delik açarak bağlamak.

Kol ile gelen masayı delerek bağlamaya uygun tüm vida ve araç gereçleri mevcut.

Gerek duyarsam bağlayabilirim.

ekenciz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 08, 2026, 09:56:59 ÖÖ »

Ben çok uzun süredir sıkıştırma ile sabitlenmiş monitör kolu kullanıyorum. Gevşeme sorunu ile karşılaşmadım.  Kullanımınıza hangisi uygunsa o tarzda kulalanbilirsiniz.
freedom
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 08, 2026, 13:12:36 ÖS »

Ben çok uzun süredir sıkıştırma ile sabitlenmiş monitör kolu kullanıyorum. Gevşeme sorunu ile karşılaşmadım.  Kullanımınıza hangisi uygunsa o tarzda kulalanbilirsiniz.

Bende urunu kontrol ettim. Gevseyerek çözülecek bir yapısı yok. Eklem noktaları zaten serbestçe hareket edebildiği için ve bu sıkılığı çözecek bir kuvvet oluşmuyor.Ancak tabi ki aklın kalmaması için delerek yapmak kesin çözüm olabilir.

varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 08, 2026, 13:47:50 ÖS »

Aynı marka ürünü 24" monitörde masanın kenarında 2. monitör olarak yıllardır kullanıyorum. Ağırlık merkezi masaya doğru bi sıkıntı çıkma ihtimalinde dahi monitör dışarı değil içeriye doğru devrilir, metali de oldukça sağlam bağlantı yeri acaba dedirtmedi. Farklı ağırlık ve denge için de amortisör ayarı yapılıyor, dik yatay geçiş çok basit ama yükseklik ayarı için amortisör ayarı gerekiyor.
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 08, 2026, 15:25:17 ÖS »

Tasarım olarak bir markanın klonu ama neydi aklıma gelmedi şimdi. Fiyat bence hala makul, güzel paylaşım teşekkürler.
unay
Üye

Amstrad CPC sever

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 08, 2026, 16:37:41 ÖS »

Bir alternatif olarak 2. El pivot ayaklar düşünülebilir.
Ama ağırlık ayarı monitörünüze uygun olmalı, çok hafif monitörlerde asansör mekanizması işlevini yerine getirmeyebilir.
Sarı sitede bir miktar var, kargo ile alınırsa sıfırdan pahalıya gelir

https://shbd.io/s/J2PQrEj4

Zebramo kapanmadan önce elinde adetli olup 250tl ye satan bir satıcı vardı.
freedom
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mayıs 08, 2026, 19:18:22 ÖS »

Tasarım olarak bir markanın klonu ama neydi aklıma gelmedi şimdi. Fiyat bence hala makul, güzel paylaşım teşekkürler.

Teşekkürler. Ben kullanmaktan keyif aldım. Arkadaşlarda haberdar olsun istedim.

freedom
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Mayıs 08, 2026, 19:22:29 ÖS »

Bir alternatif olarak 2. El pivot ayaklar düşünülebilir.
Ama ağırlık ayarı monitörünüze uygun olmalı, çok hafif monitörlerde asansör mekanizması işlevini yerine getirmeyebilir.
Sarı sitede bir miktar var, kargo ile alınırsa sıfırdan pahalıya gelir

https://shbd.io/s/J2PQrEj4

Zebramo kapanmadan önce elinde adetli olup 250tl ye satan bir satıcı vardı.

PİVOT ayaklarda bir çözüm 2. el olarak. Ancak benim bahsettiğim mafsallı kollar kullanım açısından farklı.

Çok hafif monitörlerde ağırlık olmadığı için kolun gazlı amortisörleri işe yaramadığından isteğe bağlı konumlama yapılamıyor. Benim fotolardan bir tanesi de zaten bunun gibi bir durumu gösteriyor. Üretici min 2Kg ve Max. 9Kg olarak taşıma kapasitesini vermiş. Bu ağırlıkların dışında kalan monitor veya TV için sıkıntılı olabilir.

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mayıs 11, 2026, 08:40:50 ÖÖ »

Ofiste üç senedir bu mafsallı tutuculardan kullanıyorum. Satınalma denemek için 5 tane no name olanlardan almıştı. Bir tanesi bozuk çıktı. Diğer dördü sağlam. Kullanan herkes çok memnun. Birden fazla ekran kullanıyorsanız zaten rakipsiz bir seçenek. Ben laptop + ikinci ekran için kullanıyorum. Başka bir masaya geçtiğimde ilk arayacağım ürünlerden.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: