Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBu dönüştürücü ne işe yarıyor?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bu dönüştürücü ne işe yarıyor?  (Okunma Sayısı 143 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ufukbirol
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Dün 03:51:22 »

Evde böyle bir dönüştürücü buldum ancak ne işe yaradığını çözemedim... Bir tarafı DVI 24+1 pin yani bildiğim kadarıyla yalnızca dijital sinyal veren DVI-D diğer tarafı da analog sinyal veren VGA 15 pin. İçinde çip olmadan bir dönüştürücü farklı sinyale çeviremez diye biliyorum. Bu kadar küçük bir dönüştürücü pasif değil de aktif dönüştürücü olabilir mi yoksa hatalı bir ürün mü? Normal olsaydı bir tarafı 24+5 yani DVI-I olmaz mıydı?

runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Dün 08:08:21 »

Bu dönüştürücü değil adaptör aslında(Pasif dönüştürücü) zamanında DVI-D ekran kartları içinde bundle(Ücretsiz verilen) çıkıyordu. DVI-D ekran kartını VGA girişli monitöre bağlamak için kullanılıyordu.
ufukbirol
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Dün 14:53:25 »

Bu dönüştürücü değil adaptör aslında(Pasif dönüştürücü) zamanında DVI-D ekran kartları içinde bundle(Ücretsiz verilen) çıkıyordu. DVI-D ekran kartını VGA girişli monitöre bağlamak için kullanılıyordu.

Dijital DVI-D'dan analog olan VGA'ya sinyal verilemez. Başka bir şey bu.
Exu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Dün 18:31:14 »

sanırım bunun aynısı, VGA'dan DVI (24+5) Adaptörü HDTV için diyor

https://tr.made-in-china.com/co_weidantech/product_Gold-Plated-VGA-to-DVI-24-5-Adapter-for-HDTV_hrrehosuy.html

tr de de varmış

https://www.evaletim.com/urun/alfais-4869-vga-to-dvi-24-5-disi-erkek-cevirici-donusturucu-adaptor
« Son Düzenleme: Dün 18:34:38 Gönderen: Exu » Logged

Bir kadının tepesini attıracak kadar çok RETRO EŞYA barındırabiliyorsan ve hala evliysen, O zaman kralsın...
Chameleon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Dün 18:46:13 »

Görseldeki beyaz taraf DVI konnektör yapısına sahip olsa da, bu tür pasif adaptörler sadece DVI-I veya DVI-A (Analog) çıkışı veren ekran kartlarında çalışır. DVI-I portları, dijital pinlerin yanı sıra pin yuvalarının içinde analog (VGA) sinyalini de hazır olarak taşır.
Yaptığı tek şey, ekran kartının DVI-I portundan çıkan hazır analog pin hatlarını, diğer taraftaki VGA pinlerine fiziksel olarak iletmektir.
Eğer ekran kartınız veya kaynağınız yalnızca DVI-D (Pure Digital) çıkışına sahipse, bu pasif adaptör görüntüyü aktaramaz. O senaryoda tam belirttiğiniz gibi içerisinde dijital-analog çevirici (DAC) çip bulunan aktif bir dönüştürücü kullanılması şarttır.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: