Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Amiga
Amiga Donanım
SD/MMC Floppy Emulator (Kendi projem)
« önceki
sonraki »
Sayfa: [
1
]
2
3
...
6
Aşağı git
Gönderen
Konu: SD/MMC Floppy Emulator (Kendi projem) (Okunma Sayısı 93546 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tolga abaci
Uzman
SD/MMC Floppy Emulator (Kendi projem)
«
:
Haziran 08, 2008, 21:34:10 ÖS »
Yaklaşık 1,5 aydır üzerinde çalışmakta olduğum, sıfırdan tamamiyle kendi dizaynım ve üretimim olan SD/MMC kart üzerinden Amiga ve diğer bilgisayarlar için floppy emulator projesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir iki nadir istisna dışında hep yurtdışında yapılmış projeleri konuşuyoruz forumda, biraz da Türkiye'de yapılan bir projeyi konuşalım istedim
Aletin prototipinin Amiga üzerindeki çalışmasını şuradaki video'dan görebilirsiniz:
http://i288.photobucket.com/player.swf?file=http://vid288.photobucket.com/albums/ll185/tabaci/tfegoodsmall.flv
. Biraz açıklayayım:
Aletin üzerinde menülerini göstermek (karttan istenen disk imajını seçebilmek için) kendi composite video çıkışı var. Ayrıca menüleri kontrol edebilmek için standart 9-pin joystick girişi de mevcut. Video'da Amiga'nın video çıkışı ve emulator'ün video çıkışı bir scart switch'e bağlı, emulator menüsünü görmek istediğimde switch'ten değiştiriyorum.
Emulator'ün Amiga'ya bağlantısı için 15-pin'lik bir portu var. Şu anda bu porttan Amiga'nın external disk drive portuna bir ara kablo vasıtası ile bağlanıyor. Uygun kablo yapılırsa internal drive portuna da takılabilir. Şu an booter'lı A500'de DF0 olarak veya A600'de DF1 olarak kullanmaktayım.
Şu an ADF dosyaları SD karta yüklenmeden önce yazdığım bir utility ile ufak bir işlemden geçirilip TFE formatına çevriliyor. Emulator bu TFE dosyalarını kullanıyor, bu format benim emulator için tasarladığım bir format. Bu çevirim işleminin tek dezavantajı dosya boyutunun yaklaşık iki katına çıkması. Ancak bu sayede daha düşük kapasiteli (daha ucuz) parçalar (microcontroller) kullanarak projeyi gerçekleştirmek mümkün oldu. İleride belki daha yüksek kapasiteli microcontroller kullanılarak direk ADF yüklettirmek mümkün olabilir.
Şu ana kadar yaptığım testlerde uyumluluk oldukça iyi çıktı, test ettiğim tüm oyun ve demolar çalışıyor (toplamda yaklaşık 50 kadar). Ancak daha çok test gerekiyor ve emulator'ün başka sorun ve eksikleri var, bunların tamamlanması için üzerinde daha çalışmam gerekiyor, daha bitmedi proje yani
Şimdilik sadece Amiga desteği var ancak CPC ve ATARI ST için de destek eklemeyi planlıyorum.
Ayrıca daha kimse sormadan ben söyleyeyim: Projenin ne zaman biteceği, ticari bir ürüne dönüşüp dönüşmeyeceği, dönüşürse bunun ne zaman olacağı, fiyatının ne olacağı gibi soruların cevaplarını ben de daha bilmiyorum. Şu an için tahminde bulunmaktan da kaçınıyorum çünkü bu benim hobi olarak boş vakitlerimde uğraştığım bir proje.
Projenin gerçekleşmesinde manevi olarak ve fikir bazında katkıları bulunan LW3D, Alcofribas, coze, Arda ve nightlord'a teşekkürü bir borç biliyorum. Video'daki yakışıklı A600 için mybee'ye de ayrıca teşekkürler...
"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
ozkano
Uzman
Ynt: SD/MMC Floppy Emulator (Kendi projem)
«
Yanıtla #1 :
Haziran 08, 2008, 22:05:42 ÖS »
tebrikler
A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
tabu
Deneyimli
«
Yanıtla #2 :
Haziran 08, 2008, 22:18:31 ÖS »
güzel iş sorunsuz olarak çalışırsa floppy derdine son demektir bu. Forumun yarısı alır hemen hemen hatta ebayde bile satarsın.soru 1- O ünlü stand bay tıklaması emüle oluyomu ? soru 2-Trackload oyunlarda sorun olacakmı ?....
Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
tolga abaci
Uzman
«
Yanıtla #3 :
Haziran 08, 2008, 22:36:48 ÖS »
Standby tıklaması derken? Sesi kastediyorsan şu anda ses çıkarmıyor alet ama bu konuda aklımda bazı fikirler var
. Amiga'nın otomatik olarak disket değişimini algılayıp algılamadığını soruyorsan algılıyor. Trackload olayına gelince, şu ana kadar denediğim oyun ve demolarda sorun olmadı. Örneğin, Spaceballz-State of the Art çalışıyor mesela.
"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
yusufy
Üye
«
Yanıtla #4 :
Haziran 08, 2008, 22:38:01 ÖS »
güzel olmuş ellerine sağlık. gördüğüm kadarıyla atmel mcu kullanmışsın. mega serisi mi yoksa 8051 tabanlı atmellerden mi ?
tolga abaci
Uzman
«
Yanıtla #5 :
Haziran 08, 2008, 22:42:25 ÖS »
Teşekkürler yusufy. ATMEGA32 kullandım.
commander64
Uzman
«
Yanıtla #6 :
Haziran 08, 2008, 22:53:28 ÖS »
Süper bi çalışma, tebrikler...
http://tozbit.blogspot.com
Arda
Uzman
I'm *the* guy from Argleton
«
Yanıtla #7 :
Haziran 09, 2008, 00:34:06 ÖÖ »
Alıntı sahibi: tolga abaci üzerinde Haziran 08, 2008, 22:36:48 ÖS
Standby tıklaması derken? Sesi kastediyorsan şu anda ses çıkarmıyor alet ama bu konuda aklımda bazı fikirler var :)
sesi kastediyor ama hangi sesi: amiga floppy'si boşken amiganın yaklaşık 2 saniyede bir floppy'i dürterek "tık", "trık", "tzuk" ve "twak" şeklinde ciyaklamalar çıkarmasını sağlayanını. Sanırım o fikirlerin sonucunda herkesin kurtulmak için can attığı sesler geri gelecek :) eh, napalım, realizm için dişimizi kırarız gerekirse, aminet'ten tıklama gideren programları geri yükleyeceğiz :) Uae'yi de ses emülasyonuyla kullanınca tat alıyorum sadece...
bidakka, bu floppy boş kalabiliyor değil mi? :)
«
Son Düzenleme: Haziran 09, 2008, 00:35:45 ÖÖ Gönderen: Arda
»
Blog -
http://arda.kisafilm.org/blog
DevilisH
Uzman
aLWaYs AmigA
«
Yanıtla #8 :
Haziran 09, 2008, 02:26:20 ÖÖ »
tolga abaci, umarım projeni en kısa zamanda bitirirsin.İzlerken bile çok hoş.Kullanması nasıl olur tahmin bile edemiyorum
Canı gönülden tebrik ederim
Leon
Uzman
«
Yanıtla #9 :
Haziran 09, 2008, 08:01:31 ÖÖ »
Tebrikler, umarim bir nihai mamule (son ürün
) dönüsür en kisa sürede... Araba teyplerine disaridan CD baglamak icin kaset seklinde bir aparati kaset yuvasina yerlestirirsin ya, bu projede de floppy disk seklinde bir arabirimi DF0: a yerlestirmek mümkün olsa :-;
Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
tolga abaci
Uzman
«
Yanıtla #10 :
Haziran 09, 2008, 08:32:24 ÖÖ »
Tekrar teşekkürler arkadaşlar...
Arda, hangi sesi kastettiğini anladım. Şu anki halde alet menüleri gösterirken boş kalmış oluyor (ATMEGA'nın gücü yetmediğinden aynı anda hem floppy emulasyonu yapılıp hem de video output verilemiyor maalesef). Dolayısı ile drive boşkenki tıklamayı duyamayacağız galiba ama belki bir trick yapabiliriz bunun için. Tabii önce ses duyabilmemiz için alete buzzer gibi bir şey eklemem lazım
Leon, fikrin hiç fena değil aslında
Ama teknik açıdan bakınca, yapılabilirlik olarak galiba çok zor, belki de imkansız. Gerçi bu projenin bir amacı da floppy'lerin güvenilmezliğinden kurtulmak olduğu için belki de böylesi daha iyi...
ozkano
Uzman
«
Yanıtla #11 :
Haziran 09, 2008, 09:46:12 ÖÖ »
tolga devrenin üzerine floopy pass through yapsan amgia ile floopy kablosunun arasına bu devreyi taksak, SD yi Df0: orjinal floopy de df1 görse,
sd menu den oyun seçmemiz için joistik portu koymuşsun bunu klavye uzerinden yapmak mümkün mü
çok fazla oldu sanırım
A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
tolga abaci
Uzman
«
Yanıtla #12 :
Haziran 09, 2008, 10:04:41 ÖÖ »
Ozkano, floppy pass through ile tam ne kastettiğini anlamadım ama A500'ün external floppy portuna DF0 olarak takacaksan aleti booter modu yapman şart çünkü DF0'in select line'i (SEL0 - 8520'nin 13. pin'i galiba) external drive portuna bağlı değil. İçeriye takacaksan zaten uygun kablo ile iş çözülür.
Joystick portu yerine Amiga'nın klavyesini kullanmaksa amaç... Belki Amiga'nın içine takılırsa alet bu olabilir. Ama ben external olarak da kullanılabilen bir şey olsun istiyorum, ayrıca başka bilgisayarlarla da kullanılabilmesi lazım bunu da unutmamak gerekiyor. O yüzden bu tür bir değişikliğe sıcak bakmıyorum.
ozkano
Uzman
«
Yanıtla #13 :
Haziran 09, 2008, 10:31:04 ÖÖ »
ben cihazı sadece amiga için düşündüğüm için dediğinde haklısın, ben amigada internal düşünmüştüm, anakarttan gelen floopy kablosunu devreye girilecek yine kart uzerinde floopy soketi olacak, o soketede orjinal floopy i takacapız,
df0: SD olacak
df1: internal floopy olacak
Cps2,System11
tolga abaci
Uzman
«
Yanıtla #14 :
Haziran 09, 2008, 10:33:46 ÖÖ »
Ozkano, bu dediğin için aletin üzerinde ek soket olmasına gerek yok. PC'lerde kullanılan çiftli floppy kabloları gibi bir kablo ve ufak bir dönüştürücü (34-pin'den DSub15'e) ile bu olay çözülür.
Sayfa: [
1
]
2
3
...
6
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer: