Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Spectaculator 7 satışa çıktı.  (Okunma Sayısı 39397 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Haziran 16, 2008, 15:22:12 ÖS »

siyah seri +2 Turkiye'ye hic girmedi herhalde.
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ocak 28, 2014, 21:53:13 ÖS »

Sanırım ben bu oyunları gerçek ve sıfır alınmış bir +2 de oynayabilen şanslı neslin bir örneğiyim.

Ne yazık ki makine sadece bir sene dayandı. Merakıma yenik düşüp rf modülatörünün içindeki kömüre tornavida sokmuştum. 87 yılında parça bulunamadığı için çöpe gitti alet
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ocak 28, 2014, 22:18:20 ÖS »

Eger tek sorun RF modulatorune soktugun tornavida ise, aslinda cok rahat tamir edilebilirmis o. Cope atmasaymissin keske. Siyahmiydi, gri mi?
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 28, 2014, 23:21:42 ÖS »

Sene 1987 (86 da almıştık) ve yer adapazarı ise ve 10 yaşındaysan tamir edilmiyordu

Gri 128k +2 modeli. Hatta kasetleri (orjinal yoktu tabi, kopyalar bile zor bulunuyordu) bi 5-6 yıl daha atılmadı.
« Son Düzenleme: Ocak 28, 2014, 23:23:36 ÖS Gönderen: gergozen » Logged
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 29, 2014, 01:14:43 ÖÖ »

Hatta kasetleri (orjinal yoktu tabi, kopyalar bile zor bulunuyordu) bi 5-6 yıl daha atılmadı.

Yoo hayirr! Onlar da mi atildi. Kahkaha

Benim de ayni yillarda alinmisti Spectrum'um. Hic orijinal oyunum yoktu. Cogu C90'lik RAKS marka kasetlerden olusan bir oyun kolleksiyonum vardi. Her he kadar orijinal olmadigi icin degeri olmasa da, gecenlerde bir iki tanesini buldum, uzerinde oyunlarin isimleri renkli kalemlerle yazilmis, cocukca bir hevesle toplanmis. En az orijinal kasetler kadar, hatta belki daha cok nostaljik geldi bana. Sonucta biz Turkiye'de yasayanlar icin seksenli yillarda yazilim gercegi oydu. Orijinal program nedir bilmezdik. Gecenlerde bu sitede bir arkadas bir Spectrum satti, yanina da hediye olarak bir kac oyun kaseti eklemisti. Ayni benimkiler gibi, el yazisi ile liste yazilmis, renkli kalemlerle basliklar atilmis, eski RAKS kasetlerdi.

Edit: Fotografini buldum. O kasetlerin gorutusu direkt 80'lere goturdu beni.

« Son Düzenleme: Ocak 29, 2014, 01:32:01 ÖÖ Gönderen: мemrah » Logged
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ocak 29, 2014, 01:22:42 ÖÖ »

Yoo hayirr! Onlar da mi atildi. Kahkaha

En son klavyesi kalmıştı. Onu söküp saklamıştım. Şimdi ne oldu bilemiyorum.

Benim bir kaset 90'lık rakstı. Bir yüzünün ilk oyunu underwurlde, diğer yüzün ilk oyunu sabrewulf tu. Aradaki oyunlar için işaretler koymuştum kasetin üzerine
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: