Minimig güzel proje mi? Düpedüz hardware emulasyonu değil mi?
AmigaOne nedir? PPC'li, PCI'lı ve grafik kartlı bir Amiga emulasyonu değil mi? Şüphesiz öyle. Klasik Amiga yazılımlarını bile E-UAE ile çalıştırmıyo mu?
Natami de bir nevi emulasyon. Amiga'yı sürdürmenin yolu kısmen emulasyondan geçiyor demek ki.
Ayrıca işlevsel olduktan sonra bir sistemin emulasyon olması onu daha kötü mü yapar?
Ayrıca Amithlon emulasyonsa, WindowsXP de bir emulasyondur. Bir işletim sistemi nasıl olur da çok farklı mimarilerdeki sayısız CPU ve Anakart'la sorunsuz çalışır? (Cevap: Emulasyon)
Biz farkında değilken sistemlerimizin (donanım yada yazılım farketmez) bir yerlerinde birşeyler devamlı emule ediliyor.
Emulasyondan başka çare yok ise, ben bu emulasyon tiplerini birbiriyle kıyaslarım. Fiyat ve verimlilik bazında birini seçerim.
Malesef lisans sorunları yüzünden o da geliştirilemedi ve Sadece grafik kartlı bir amigayı emule eder halde kaldı.
Ben de soruyorum. AmigaInc. değil mi o lisans sorunlarını çıkartan ve bu projeyi baltalayan?
68k işlemciler Amiga için özel yapılmadı. PPC'ler de keza. O dönem o işlemciler iyiydi, donanım geliştiriciler onları tercih etti.
Bugün de Pentium ve Core2Duo'lar iyi (belki alternatif olmadığı için, ama bu bir gerçek). Öyleyse AmigaINC (Apple'ın yaptığı gibi) AmigaOS'i ya da yeni nesil Amiga serilerini bu donanımlar için geliştirmelidir (daha dürüst bir deyişle
emule etmelidir).
Peki AmigaINC ne yapıyor?
Bu yolda adım atmadığı gibi, adım atanları da baltalıyor. Amithlon da bu yoldaki büyük bir adımdı. AROS ise bu baltalamaya verilen en sağlam tepkidir (Aros da emulasyon). Emulasyon olması onu Natami'den ya da diğer projelerden daha değersiz kılmıyor.