Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetDivx player kullananlara soru
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Divx player kullananlara soru  (Okunma Sayısı 5604 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hakanzade
Ziyaretçi
« : Temmuz 01, 2008, 23:41:45 ÖS »

Bir dostumdan geri vermek üzere elime bol miktarda vcd formatında film geçti. ben bunların içinde *.dat dosyalarını dvd ye çeksem Herhangi bir divx player gösterirmi. yada dat uzantısını mpg yapmalımıyım. yani AVSEQ.DAT sonuçta mpeg1 olduğuna göre vesaire.mpg şeklinde dvd ye 4.7 gb ta kaçtane vcd sığarsa atsam divx player gösterirmi.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17005&productid=evphdvp3142

bu ürün sonuçta vcd-dvd-divx oynatıyor. ama ben vcd leri dvd üzerinden oynatsın istiyorum.
« Son Düzenleme: Temmuz 01, 2008, 23:48:51 ÖS Gönderen: hakanzade » Logged
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 02, 2008, 00:04:29 ÖÖ »

hakanzade kardeş, ilk başta dediğin şekilde yaparsan bizim divx player gibiler (vestel) oynatıyor, dat mpg falan farketmiyor.

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 02, 2008, 00:10:51 ÖÖ »

temelde dat dosyası ile mpg dosyası arasında çok küçükde olsa farklar var. Ama tüm player'lar datları göstermek üzere tasarlanmş olduğu için decode sırasında problem olacağını sanmam.

* Ama browse problemi yaşayabilirsin.

Bazı player'lar dosya içeriğine değil uzantısına göre decode etmeye kalkıyor, bu durumla karşılaşmamak için uzantıları .mpg haline getirmekte hiç sakınca görmüyorum. (dat formatı VCD yapısına/standardına özgü bir veri tipi olduğu için dat dosyaları küçük bir ihtimal de olsa player browser'ında listelenmeyebilir)

pofuduk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2008, 08:38:42 ÖÖ »

Uzun süreler Vestel kullandım. Dvdye toplu olarak hertürlü filmi çektim ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Başka markalar için aynısını söyleyemicem.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2008, 16:05:01 ÖS »

Piyasadaki player'ların çoğu DAT uzantılı MPEG1 videoları okuyor ancak bazıları sorun çıkarabiliyor ve uzantının MPG olmasını istiyor. Tavsiyem uzantıları değiştirmen yönünde.

Bu arada player önerisi isteyenlere de Hometech 567 (KDV dahil 79YTL'ye HDMI kablolu problemsiz bir cihaz) veya Trident H-2304 (0607)'yi öneririm. Hatta ilk cihaz daha da iyi denebilir.

Ayrıca HD video furyasının (1280x720 ve üstü çözünürlükler) yaşandığı şu günlerde MPEG1 (352x288) videolarla zamanını fazla kaybetmemeni tavsiye ederim. Arşivlemeye uğraşma bir harddisk'e at ve oradan izleyip sil derim. Yukarıdaki cihazlar eksternal HDD, SD/MMC kartlar ve USB belleklerle de uyumlu.

Bu arada AVSEQ01.DAT dosya adı bende afrodizyak etkisi yapardı zamanında
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Temmuz 02, 2008, 16:52:40 ÖS »

Alıntı
Bu arada AVSEQ01.DAT dosya adı bende afrodizyak etkisi yapardı zamanında

Güzel espri  Masum

hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Temmuz 02, 2008, 18:03:33 ÖS »

Arşivlediğim 400 vcd'lik Çocuğum için eğitici içerikli VCD'ler , tabiki HD olayını bilgisayarımda takip ediyorum. HD eğitici setler türkiyede biraz zaman alır. Varsada şu an el yakıyordur. tavsiyen için saol.
« Son Düzenleme: Temmuz 02, 2008, 18:05:53 ÖS Gönderen: hakanzade » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: