Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trDiğer Nostaljik BilgisayarlarSinclairSinclair - DonanımSoru : Spectrum 48K için composite video çıkışı ve Memory test nasıl yapılır?
Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Soru : Spectrum 48K için composite video çıkışı ve Memory test nasıl yapılır?  (Okunma Sayısı 6561 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Ocak 21, 2009, 13:09:01 ÖS »

Nodes of Yesod grafik olarak diger oyunlarına göre farklıydı güzeldi bence müziğide güzeldi hala aklımdadır.

Ben birşeyi merak ediyorum +2 yi herhangi bir LCD monitöre bağlamak mümkün değil mi?

yoksa
elinde 1084 monitor var diyemi ona adapte ettin? teknik nedenlerini söylermisin?

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Ocak 22, 2009, 20:48:25 ÖS »

LCD monitöre bağlamak mümkün değil sanırım. Çünkü RGB işaretlerinin yanında Horizontal ve vertical senkronizasyon işaretleri gerekiyor.
1084'ü ise değerlendirmek için spectruma bağladım. artık hem c64-hem spectrum için kullanabiliyorum 1084'ü.

5xC64 - 3x1541-II - MMC64/RR - 1084
1xSpectrum+2
1xA500(adaptörsüz:))
1xPC - 1xHP1200 Printer - 1xHP2400 Scanner
memrah
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Ocak 22, 2009, 21:02:03 ÖS »

Eger LCD TV deseydin, hemen hemen hepsinde SCART mevcut zaten, baglamak mumkun olsa gerek, eger RGB SCART ise. LCD monitorlerin PAL (15.5Khz) destekleyenini bulabilecegini sanmiyorum, yani HSync ve V sync'den once asil sorunun bu olurdu. PAL frekanslarini destekleyen bir LCD monitor bulabilmek cok zor. Bu olmadan da Sinclair'e direkt (scandoubler vs olmadan) baglayabilmek imkansiz. Eger tarama frekanslarini destekleyen bir monitor bulursaniz, (ki cok zor.. Tekrar ediyorum, LCD TV degil LCD monitor)  Vsync ve HSync sinyalleri ayri ayri yoksa bile composite sync sinyalini H ve V 'ye ayirip kullanabilirsiniz. Az bir elektronik bilgi ve tecrubeniz varsa, LM1881 Sync Separator entegresine veya muadillerine goz atin.

http://www.national.com/mpf/LM/LM1881.html

http://www.chipcatalog.com/Cat/224.htm

Yillar once Amiga 1438 monitor'e sinclair baglamak icin bu sekilde bir devre yapmistim ve sonuc basariliydi ama cok uzun zaman gectigi icin detaylari hatirlamiyorum.
Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: