Az önce Metal Gear Solid 4 oyununu bitirdim, PS3'ün merakla beklenen oyunlarından biri olduğu için bitirmek için biraz uğraştım.
Oyun hakkında düşündüklerim;
Oyun 5 bölümden oluşuyor, 1. bölüm Ortadoğu'da, 2. bölüm Güney Amerika'da, 3. bölüm Doğu Avrupa'da, 4. bölüm Alaska'da ve 5. bölüm'de Liquid'in gemisinde geçiyor.
Oyunda oynadığımız karakter eski bölümlerde olduğu gibi Snake fakat yaşlanmış hali, bu yüzden oyundaki takma adı "old snake" olarak geçiyor.

Oyun tarz bakımından ve oynanabilirlilik bakımından MGS3'e benziyor. Bu sefer savaş verdiğiniz grup PMC(Private Military Company) askerleri ve onları kontrol eden Liquid adındaki kişi.
Gekko adındaki robotlar ile sık sık karşılaşıyorsunuz, oynarken insanı biraz zorluyor bunlar(ben RPG ile öldürüyorum bunları)

Her bölümde 1 tane yaratık çıkıyor onlarlada ilgilenmek zorunda kalıyorsunuz, hepsinin öldürme taktikleri var bunları bildikten sonra öldürmesi kolay oluyor.

Genel anlamda kapsamlı bir oyun silahlar konusunda detaylar var, nano teknoloji bu oyunada yansımış, aldığınız bazı silahlarda ID LOCK var bu kilitleri açmadan silahları kullanamıyorsunuz, tıpkı bilgisayar açılış şifresi gibi. (ID Lock olmayan silahlarda var tabiki mesela Kalaşnikof) Düşünebileceğiniz bilimum silah var tüfekten tutunda omuzdan atılan füzeye kadar...
Oyun oldukça uzun sürüyor oyunu oynaması ayrı, filmleri seyretmesi ayrı ben bölümü bitirince yastığı alıp yatıyorum filmi seyrediyorum bitince tekrar devam ediyorum

oyun ve sinema karışımı bir oyun diyebiliriz...
Oyunu alacak olan, merak edlen yer veya geçemediğiniz bir yer varsa yardımcı olmaya çalışırım.
------ **** ------