|
comozor
|
 |
« : Ağustos 18, 2008, 18:28:13 ÖS » |
|
Selamlar, Arkadaşlar iki problemim var. 1- Orjinal 170 MB'lık HDD öldü  . Gençliğime dair sakladığım ne varsa hepsi gitti. Mekanik bir problem olduğunu düşünmüyorum. Veri kurtarabilmem için kullanaileceğim bir yazılım var mı? Windows HDD'yi görmüyor. O sebepten windows üzerinden kurtarma yapamıyorum. işin kötü tarafı amiga da görmüyor. Anakarta defalarca taktım bazen ışık yanıyor ve öyle kalıyor bazen de çalışacakmış gibi gırlama yaptıktan sonra susuyor. Sebep ne olabilir? 2- Yeni HDD'de 3.9os kurmak için girişimde bulundum fakat 8mblık partisyon açtığı ve en az 20mb lık yer istediği için kurulum yapamadım. hdtool box sadece mevcut partisyon üzerinden oynama yapmama izin veriyor. HD1'e de bulunan verilere dokunmadan farklı silindirlerden yer alarak HD0'ın kapasitesini genişletemez miyim? Yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
MICRODOT-ZAMZARA
|
|
|
|
мemrah
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2008, 18:46:12 ÖS » |
|
Amiga HHD'si mi ? PC HDDsi mi ? Formati ne? Aklima ilk gelen, madem bagladin PC'ye bir adet Rescue Live Linux ile CD'den boot ile ulasip salvage denemen. Ubuntu Live filan da olabilir ama standart Live dagitiminda pek rescue app yok.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mybee
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 18, 2008, 18:47:01 ÖS » |
|
hdd nin kartına bak pinler sağilammı değilse sağlamlaştır sağlam ise aynı hdd den sağlam bir adet daha bulman gerekli (zor ama ara) kartları değiştir öyle dene
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
comozor
|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 18, 2008, 19:13:37 ÖS » |
|
Amiga HHD'si mi ? PC HDDsi mi ? Formati ne? Amiga HDD. hdd nin kartına bak pinler sağilammı değilse sağlamlaştır sağlam ise aynı hdd den sağlam bir adet daha bulman gerekli (zor ama ara) kartları değiştir öyle dene
Güzel fikir. Peki 170 mblık ile örneğin 2.1 gblık disk kartları uyumlu olur mu? (Bu biraz ''zeki müren de bizi görecek mi'' tadında oldu kabul etmeliyim) 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 18, 2008, 19:21:59 ÖS Gönderen: comozor »
|
|
MICRODOT-ZAMZARA
|
|
|
|
mybee
|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 18, 2008, 19:21:14 ÖS » |
|
olur model aynı olmak ve kartın birebir aynı olmak kaydı ile olur üzerindeki değişik bir kaç entegre bir şey değiştirmez
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tabu
|
 |
« Yanıtla #5 : Ağustos 18, 2008, 19:36:22 ÖS » |
|
millet damlamaya başlamış foruma  O hdd garanti seagate dir bendede çok bozuldu zamanında 2 3 yıl soona devriliyo takriben, eğer silindir arızası varsa alt kartı değişmen bişi ifade etmez.44 lü bağlantının olduğu yerin lehimlerini tazele dikkatlice çünki sök tak dan ötürü bazı pinler çıkıyo yada soğuk lehim oluyo...
|
|
|
|
|
|
Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more. 
|
|
|
|
comozor
|
 |
« Yanıtla #6 : Ağustos 18, 2008, 19:46:20 ÖS » |
|
44 lü bağlantının olduğu yerin lehimlerini tazele dikkatlice çünki sök tak dan ötürü bazı pinler çıkıyo yada soğuk lehim oluyo...
ewwet seagate. Valla abi açtım baktım da yanlız daha kötü duruma sokmamak için .... kısacası yemedi  . ama mybee'nin dediği fikir yattı kafama. bende önceden var olan aynı hdd'nin kartını bulursam onu takcam. zira bendeki 2 adet 2gblık uymadı. Hani sana göndersem diycem ama yüzüm yok. :-]
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 18, 2008, 19:48:20 ÖS Gönderen: comozor »
|
|
MICRODOT-ZAMZARA
|
|
|
|
мemrah
|
 |
« Yanıtla #7 : Ağustos 18, 2008, 20:53:58 ÖS » |
|
hardware olayina (riske) girmeden once Hazirda live linux varsa bi dene istersen onunla erismeyi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tabu
|
 |
« Yanıtla #8 : Ağustos 19, 2008, 03:29:51 ÖÖ » |
|
gonder yaw ben kindar biri diilim 
|
|
|
|
|
|
Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more. 
|
|
|
|
mybee
|
 |
« Yanıtla #9 : Ağustos 19, 2008, 13:27:14 ÖS » |
|
silindir arızası yada çarpan arızası olsa bilgisayar görür ama kullanamaz kilitlenme açılmama gibi sorunlar yaratır görülmeme gibi olaylar genelde medya arızalarıdır
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
comozor
|
 |
« Yanıtla #10 : Ağustos 20, 2008, 08:46:54 ÖÖ » |
|
Hepinize teşekkürler arkadaşlar. Daha kötü ederim diye (zira başıma gelmişliği az değildir) maniple etmekten çekiniyordum ama besmele çektik ve daldık işe. (gören savaşa gittiğimizi zannedecek  ) Noları bilmiyorum ancak her iki uçtaki (ayrı bulunan 4lü grup hariç) iki alt bacak oryantal gibi... Diğer HDD gelirse Kartı değiştirecem, yoksa Hüseyin abi kusura bakma ama sana zahmet vercem. hardware olayina (riske) girmeden once Hazirda live linux varsa bi dene istersen onunla erismeyi
memrah sağolasın. uzun zamandır kurayım diyordum da üşeniyordum. ubuntu'yu kurdum. tekrar teşekkürler
|
|
|
|
|
|
MICRODOT-ZAMZARA
|
|
|
|
мemrah
|
 |
« Yanıtla #11 : Ağustos 20, 2008, 12:04:10 ÖS » |
|
comozor, "kurdum" demissin ... Live olani kurmadan CD veya DVD'den de calistirabilirdin. Ben onu kastetmistim, tabi usenmeyip kurduysan o da ayri guzel olur. Ubuntu iyidir. Bu tur islemler ve daha bir cok amac icin, ihtisaslasmis LIVE LINUX surumleri var. Mesela Rescue, disk kurtarma amacli, secure web browsing amacli, multimedia istasyonu amacli gibi.. Diski tak , bilgisayari ac, direkt calissin mantigi. Bir listesi icin : http://www.frozentech.com/content/livecd.phpadresine goz atabilirsin. Hic bir install/kurulum gerektirmez bunlar.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 20, 2008, 12:22:44 ÖS Gönderen: memrah »
|
|
|
|
|
|
commander64
|
 |
« Yanıtla #12 : Ağustos 20, 2008, 12:20:26 ÖS » |
|
Selam 20 gb MAxtor HDD var bende, epeyce de bad sektör var, eskiden dos ortamında scandiskle yüzey taraması yaptırıp kötü kümeleri işaretleyip böyle diskleri kullanıyordum ancak malum xp de scandisk yok. xp altında nasıl bir program kullanmalıyım. Teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|