Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: HDD Problemi  (Okunma Sayısı 16519 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ağustos 20, 2008, 19:02:19 ÖS »

@Commander64

Eğer içindeki verileri çok da gözönünde bulundurmadan sadece HDDyi kullanılabilir hale getirmek istiyorsan sana tavsiyem HDD Renegerator'ü kullanman. Verileri de kurtarmayı deniyor ama çok da garantisi yok. Lakin HDD kurtarma olasılığı cidden çok yüksek. Başka programların toparlayamadığı ve çöp diye kenara ayırdığım bir sürü HDDyi(2.5 ve 3.5) hayata döndürdü. Ve güzel olan; bozuk yerleri işaretlemiyor, resmen tamir ediyor. Gözümle görmesem inanmam.

@comozor

HDD'nin tam olarak modelini(sadece mb olarak değil st0157A gibisinden) hatta bir resmini koyarsan iyi olur. Ben dahil birimizde aynı model çıkabilir. Bir de şunu sorayım: Windows dan erişemiyor demişsin, peki ya PC bios dan doğru olarak(karakterleri saçma sapan harflerle değiştirmeden ve model no doğru)görüyor mu?

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ağustos 20, 2008, 19:13:43 ÖS »

Alcofribas'in BIOS ile ilgili sorusu cok mantikli.

Alcofribas, HHDregenerator sitesinde FAT, NTFS, ve diger tum formatlari ve hatta FORMATSIZ diskleri kurtardigini iddia ediyor. Gormeden inanmam dedirtecek cinsten tam..
« Son Düzenleme: Ağustos 20, 2008, 19:15:28 ÖS Gönderen: memrah » Logged
comozor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ağustos 20, 2008, 20:21:39 ÖS »

Free Image Hosting by ImageBam.com
Disk ST9190AG. Ancak Laptop için HDD büyük geldiği için kasaya yerleştiremedim. Desktop için de uğraşmadım belki bozarım diye. USB'den bağlamayı denedim. sadece motor çalıştı, tanındı tanınmadı diye uyarı da çıkmadı. HDD regenerator için de görmediği için kurtarabileceğini zannetmiyorum.
« Son Düzenleme: Ağustos 20, 2008, 20:24:44 ÖS Gönderen: comozor » Logged

MICRODOT-ZAMZARA
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ağustos 20, 2008, 20:48:22 ÖS »

hmm bende 260MB'lığı var bunun ama kart uymaz heralde

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ağustos 20, 2008, 21:40:10 ÖS »

@comozor

Sağlıklı bir HDD testi ve kurtarma işlemi için USB çok da uygun bir yöntem değil. Tecrübelerime dayanarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki programların USB desteği olsa bile IDE bağlamak en doğru yöntem bence. İçindeki verilerin senin için değeri ile orantılı olarak basit bir 2.5-3.5 IDE çevirici almanı tavsiye ederim. Bununla doğrudan IDE olarak bağlayıp emin olabilirsin. Ha dersen ki USB den bağlıyorum ama Windows görmüyor ki BIOS nasıl görsün? Evet bu mümkün, BIOS görebilir ama Windows görmeyebilir, başıma da geldi. BIOS görüyorsa HDD Regenarator faydalı olacaktır. Ama BIOS görmüyorsa imkanı yok. En azından benim böyle bir deneyimim veya bilgim yok. Ama içindekiler çok önemli değilse bu kadar da uğraşmana gerek yok tabii... İçindekilerin çok değerli olduğunu düşünerek bu yöntemleri tavsiye ediyorum.

Eğer BIOS da göremiyorsan ve içindekileri de kurtarmak elzemse, HDD nin anakartını değiştirirsin.

http://urun.gittigidiyor.com/PCMCIA-TO-IDE-2-5-quot-3-5-quot-HDD-Cevirici_W0QQidZZ10308812
http://urun.gittigidiyor.com/2-5-HDD-yi-3-5-HDD-ye-Cevirici_W0QQidZZ4498185
http://urun.gittigidiyor.com/PCMCI-TO-IDE-2-5-HDD-TO-3-5-HDD_W0QQidZZ11579484

comozor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ağustos 21, 2008, 09:16:33 ÖÖ »

İçindekilerin çok değerli olduğunu düşünerek bu yöntemleri tavsiye ediyorum.

Teşekkürler Alcofribas. Mutlaka yaşamışsındır hani dışarıdan belki de çok önemli görülmez, hatta yeni HDD'de birkaç eksikle belki aynısını kurabilirsin. Ancak birkaç modül, Prowrite'da hazırlanmış ödevler, Megaball High score tablosundaki arkadaşlarla çekişirken tabloya yazılanlar... toplasan 3 kuruş etmez dersin ama hatırlattıklarına paha biçilemez (en azından benim için)

MICRODOT-ZAMZARA
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Ağustos 21, 2008, 10:14:32 ÖÖ »

comozor kardeş bide alttan göndersen hdd'nin resmini, bulmaya çalışayım...

comozor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ağustos 23, 2008, 21:01:41 ÖS »

comozor kardeş bide alttan göndersen hdd'nin resmini, bulmaya çalışayım...

Teşekkürler ediyorum. bulursan çok memnun olurum.

MICRODOT-ZAMZARA
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ağustos 23, 2008, 21:51:38 ÖS »

@comozor
 Evet bu mümkün, BIOS görebilir ama Windows görmeyebilir, başıma da geldi.

windowsun partition tablosu bozuk ya da jumper ayarı düzgün yapılmamış diskleri görmemesi çok normal. Tabii "görmek"ten kasıt ne? Kontrol panelindeki yönetimsel araçlar'da bilgisayar yönetimine girip depolama'dan bakmak lazım.

Bunları bildiğinize eminim amma, yine de bir ihtimal not düşmek istedim.

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ağustos 23, 2008, 22:06:30 ÖS »

windowsun partition tablosu bozuk ya da jumper ayarı düzgün yapılmamış diskleri görmemesi çok normal. Tabii "görmek"ten kasıt ne? Kontrol panelindeki yönetimsel araçlar'da bilgisayar yönetimine girip depolama'dan bakmak lazım.

Benim vakalardan birinde MFT bozuktu. Hatta yedeği de bozuktu. Kurtarana kadar göbeğim çatladı.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: