Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pandora 30 Eylulde on sipariste  (Okunma Sayısı 8045 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
atiflz
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 16, 2008, 11:56:44 ÖÖ »

Pandora gelistiricileri sonunda on siparis tarihini acikladilar. 30 Eylulde on siparis, kasim sonunda da siparisler kargoya verilecek. Ne oldugunu bilmiyorsaniz http://openpandora.org sitesine mutlaka bakin, cunku bir umpc+oyun konsolu olarak tam bir ruya makinesi.
max 800 Mhz islamcisi(daha yukari overclock da olur bence), DSP, 3B hizlandirici, qwerty klavye, 2 analog ped, 800x480 dokunmayik ekran, wifi, bluetooth, film izlerken 10+ saat pil omru vesaire.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 15, 2008, 10:36:29 ÖÖ »

Pandora Türkiye Web sitesi
http://www.pandoratr.com/

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 15, 2008, 15:54:55 ÖS »

ya şu pandora çok güzelde, 480 pixel vs 512 pixel hikayesi biraz mide bulandırıyor. Keşke bi 30 pixel daha geniş bi ekran yapsalarmış.

Retro Hincal Uluc
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 15, 2008, 16:04:57 ÖS »

Bence biraz fiyatı yüksek, o yüzden çok hoşumada gitse ne yazıkki alamayacağım bir cihaz

"Pandora'nın ön siparişe özel fiyatı: 330 USD + KDV / 215 EUR + KDV olacaktır."

Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 15, 2008, 22:43:41 ÖS »

Benin anlamadığım, tüm oyunseverlerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn edilmiş bu cihazın nereye kadar etkili olacağı.
Emülasyon yaptık eyvallah, diyelim amigamızdan commodore umun nimetlerinden pandora ile de faydalandık..
Peki bu cihazda ne oynanır ne yapılır?
Yani olay taşınabilir üstünlük mü ?
500$ lık 10" ekranlı bir laptop grafik işlemcisinden dahamı iyi ?
Bu konularda "Türkçe" bilgi verebilecek var mı ?

Keza forumları okumaya üşendim.. Hepsi ingilizce ve sayfalarca yazı var.

Bu cihazla ne yapılır? Herkes çok övüyor bende almak istiyorum ama görüntüsü çok karizmatik diil.. Manuel çevirmeli ses hiç yakışmamış.

Yinede usb bahlantı sd kart desteği, wireless olması + puanlar.
Linux kullanmayı pek bilmediğimden ne derece güzel olacak bilmiyorum

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 15, 2008, 23:36:44 ÖS »

500$ lık 10" ekranlı bir laptop grafik işlemcisinden dahamı iyi ?

bu alet bahsettiğin laptoplara göre bir hayli portable (taşınabilir). 10 inçlik aleti taşısanız bile üzerinde street fightler oynanmaz. Çabuk yorulursunuz. gp32'de 2 hafta boyunca otobüste pokemon gold oynamıştım. Haydi bunu laptopta deneyin.

Pandora benim aradığım makine değil, ama iyi bir makine. Günlük kullanım için tasarlanmamış belli ki, biraz "meraklısına" bir makine. Kasarsanız herşeyi yapabilirsiniz üzerinde ama ne "kullanıcı dostu" ne de "aptal geçirmez" bir alet bu. Temel fonksiyonlarının biraz üzerinde kullanmak istediğinizde bilgisayar bilginizin "sıradan"ın üzerinde olması bekleniyor.

10 inçlik bir laptopta pil ömrü 2-3 saat seviyesindedir, bu tür aletler iki kalem pille 10 saat dayanıyorlar ki "zurnanın zırt dediği yer" budur. Eğer laptopunuzda mame çalıştırmaya kalkarsanız pil ömrünüz 45 dakikaya düşer, bunda 4-5 saat gider...

Ha bu aletlerin tek iyi alternatifi yeni telefonlar. Ipod, Nokia N serisi vs. Burda da fiyat devreye giriyor, bu telefonların pandora'nın seviyesine yaklaşanları alınamayacak kadar tuzlu.

Pandora hakkında negatif bişey söylemem gerekiyorsa, buyrun: ortaklığın ilk ürünü olduğu için çok kısa ömürlü olacağını bekleyebiliriz. Bu üründen aldıkları dersleri değerlendirip çok kısa süre sonra tamamen yenilenmiş bir tasarım ya da aygıt ile ortaya çıkabilirler. Bu da aldığınız aletin öyle kalması anlamına geliyor. Üzerinde çalışacak yazılım yoksa platform o anda ölüyor. Çok tatsız bir olay bu inanın bana. ama tüketim çağı, katlanıyoruz işte.

Alıntı
Manuel çevirmeli ses hiç yakışmamış.
olur mu hiç, o en çok aranan özellik. Manuel kontroldeki rahatlığı elektronik kontrolle hiçbir zaman yaşayamazsın. İstediğin zaman, istediğin hızda anında ayarlarsın sesi.
« Son Düzenleme: Ekim 15, 2008, 23:39:16 ÖS Gönderen: Arda » Logged

toddler
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 01, 2008, 00:40:06 ÖÖ »

Merhaba,
Bir Gp2x sahibi ve Pandora için önsipariş vermiş biri olarak kısa bir açıklama yapmak istiyorum. Bir kere şunu söylemeliyim.GamePark Holdings Gp2x F100 kullanıcılarının taleplerini gözardı edip Gp2x F200 gibi bir aleti çıkardığı için Gp2x distribütörleri bu işe giriştiler. Pandora tamamen Gp2x camiasının istekleri doğrultusunda geliştirilmiş bir cihaz. Her ayrıntısı forumlarda tartışılıp kararlaştırıldı. O yüzden bir Gp2x kullanıcısı olarak diyebilirimki tam istediğim cihaz işte bu.

Teknik özelliklerini official sayfadan inceleyebilirsiniz. Pil ömrü yaklaşık 10 saat ve bu oldukça yeterli bir süre. Yazılım konusunda endişeniz olmasın.Çünkü daha prototip aşamasındayken geliştiricilere birer tane gönderildi ve bir çok emulatör Mame ve Amiga dahil full hızda ve stabil olarak hazır zaten. Ayrıca Ubuntu yada Angström Linux kurabilmeniz çok önemli çünkü bu dağıtımlarda Firefox 3.0 vb. ihtiyaç duyabileceğiniz uygulamalar hazır oluyor. Pandora elimize ulaştığında eminimki bir çok linux uygulamasıda port edilecektir. Kısacası yazılım desteği konusunda sıkıntı yok.

Burdan bir son dakika haberinide vereyim.Pandora 128 mb ram ile birlikte gelecekti fakat son anda 256 mb ram olmasına karar verildiki bu durumda %20 performans artışıda bonus olarak geldi. Önsipariş verenler için ek ödeme gibi bir durumda yok.  Karizmatik

Eski bir C64 ve Amiga kullanıcısı olarak ( PPC A1200'üm hala duruyor) Gp2x'de beni çeken şey cebimde C64 ve Amiga taşıma duygusuydu. Pandora bunun ötesinde birşey benim için. Biran önce gelsede Os3.9 falan kursam diye hayal ediyorum 

Son birşey daha var. Ps3 bluetoth gamepadlerinide Pandora ile kullanabilirsiniz. Wiimote Gp2x'le kullanılabildiğine göre Pandora ilede mutlaka kullanılacaktır.

Pandora kesinlikle meraklısına hitap eden bi ürün.

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
piccina
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2009, 15:19:06 ÖS »

Pandora'nın şu anda plastik dış kasa dışındaki bütün parçaları (Pil, Ana Kart ve AV Kablosu dahil) tamamlanmış durumda.

Aşağıdaki videodan AV Kablosu ve son anakart'ın testini izleyebilirsiniz.

<a href="http://www.youtube.com/v/mDykUUg5sOg&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/mDykUUg5sOg&rel=0</a>

www.pandoratr.com
« Son Düzenleme: Eylül 23, 2009, 15:21:02 ÖS Gönderen: piccina » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: