Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ebay tavsiyeleri  (Okunma Sayısı 7671 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
serge
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 21, 2006, 17:41:17 ÖS »

birazda ben paylaşayım ebay tecrübelerimi:

şimdiye kadar 5-6 cihaz aldım, almanya'dan gelenler en sorunsuzları,
almanya'dan gelenler ya eve teslim edildi, yada semt ptt sinden almam istendi.
en son 2 gün önce kutulu bir A1200 evime kadar geldi.
kargo ücreti değişken, A1200'e 38 Avro verirken, kutulu bir Timex 1000'e 10 Avro verdim.

en sorunlu olan ingiltere' den aldıklarım, hem kargo ücreti yüksek, hemde hep ptt nin gümrük merkezinden almam gerekti, birinde 70 YTL gümrük vergisi istediler, zor ikna ettim memuru eski bir cihaz olduğuna.

işte böyle Gülümseme

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 21, 2006, 19:35:31 ÖS »

ebay anıları Dil çıkaran aslında ben ebay özel başlığı açmayı düşünüyordum..

her cihazın popüler ve yaygın olduğu ülkeleri bilmek gerekiyor. Mesela Sinclair modelleri ya da Amstrad, ya da Acorn serisi Ingilterede yaygın olduğundan diğer ülkelerde çok pahalı oluyor. keza commodore, Amiga, Atari ürünleri için Almanya çok uygunken, RadioShack, Atari'nin özellikle 400 ve 800 modelleri, Apple II'ler Amerikada daha uygun. Öncelikle bu tür cihaz alacak arkadaşlar, cihazın popüler ve yaygın olduğu yeri gözden geçirsinler derim..

Kargo konusunda en acımasız ülke ingiltere. Ingiltere royalMail yani ingiltere PTTsi Gülümseme en ucuz çözüm. Ama 2 Kg sınırı var. Sonrasında parcelforce var. Ama genelde fiyatları pahalı. Almanyadan kargo hiç getirtmedim. Kuzen sağolsun. ABD'den getirtmek kısmet olmadı. ABD'den istediğim şeyler büyük olduğundan kargosundan dolayı hiç gelmedi. ya UPS ya da DHL'le yollarım diyip spectrum kadar cihaza 200USD istediler, ya da kestirip yollamam diyenler oldu. Ama USPS yani ABD postası en ucuz yöntem. Bazı ürünler oldukça ucuz.. Atari 800 için grafik tablet ve kartuş aldım. 9$'a gelecek Gülümseme

Arda
Üye

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2006, 02:13:35 ÖÖ »

hay allah, biri son anda çerçöp teklifimi geçmiş Kahkaha Daha fazla arttıramayacağım, limitim bukadar. Çalıştıklarını bilsem sonuna kadar giderim amma. Bu arada bence gerçekten bir EBAY/GG forumu oluşturalım ki kendi aramızda kırışmayalım. Burda birisi ben bunu alıcam diyince diğerlerimiz girmemiş olur. Yani gidip LW3D'nin girdiği arttırmalara benim bid koymam biraz garip geliyor bana. Burda anlaşalım önceden daha iyi Gülümseme

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 22, 2006, 09:50:23 ÖÖ »

Benim girdiğim artımlara bir ozkano giriyor Dil çıkaran Oda yabancı değil Gülümseme

Yurtdışında arttırma yapmadan önce arttıran kişilerin hangi ülkeden olduğuna özellikle dikkat ediyorum. Şu ana kadar bir Türkle (ozkano hariç) karşılaşmadım Gülümseme Benim kullanıcı ismim retroturk. Çok alışveriş yapamıyorum Üzgün Ama arada sırada ilgimi çeken ve Türkiye'de bulamayacağıma kanaat getirdiğim ürünlere giriyorum. Kargo ücreti nedeniyle çoğu zaman arttırmada geri kalmak zorunda kalıyorum. Çünkü ürünün bitiş fiyatı kadarda en az kargosu oluyor. misal $50'lık ürünün 50-60$ kargosu oluyor. 50$'a bitse bile adamlar 60-70$'a sahip oluyor. Ama bizim gözümüze kestirmemiz gereken 100$'ı geçiyor ne yazık ki Üzgün

ozkano
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 22, 2006, 10:19:07 ÖÖ »

lw3d valla ben hiç dikkat etmedim şimdiye kadar daha önceden kim arttırmış diye salla ma usulü ya kalırsa diye arttırıyorum, bu arada ebay den 20-30 arası alışveriş yaptım hiç gelmeyen makine olmadı yani bizim burdaki satıcılardan daha güvenilir hatta en son aldıgım scsi kartının yanına adam 3 tane orjinal amiga oyunu koyup yollamış bunlardan biri en favori oyunlarımdan biri olan super cars tı Gülümseme

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 22, 2006, 10:34:16 ÖÖ »

peki saturn çipleri Dil çıkaran onlar geldi mi Gülümseme

Bu arada ebay konusunda en dikkat edilmesi gereken şeylerden birinin shipping olduğunu hep yazdık. Bazı satıcılar özellikle shipping'i şişirerek, ürünün fiyatını düşük tutuyorlar. Mesela 1$'a bilgisayar görüyorsunuz. Aman ne güzel diyorsunuz. Shipping 50$ mesela. Normal bir makina alsanız ürün fiyatı + shipping diyelim 40 tutacakken, 1$'a gördüğünüz düşük fiyat sizi yanıltıyor. Alış veriş yapacak olanlar kesinlikle satıcıyla önceden kargoyu konuşsunlar. Çünkü arttırma bittiğinde satıcı istediği shipping'i ister. Bunu engelleyecek bir sistem yok ebay'da.. (Tecrübeyle sabittir. Aynı adamdan 3 tane oyun kartuşu aldım. Planım 3 kartuşu aynı pakete koydurum kargodan kazanmaktı. Ama satıcı ben ilanımda bunu belirtmedim diye tutturdu. üstelik benim acemiliğimden faydalanarak bir shipping yazdı ki akıllara zarar. Her birine ayrı olarak ücret isterim..Ücrette budur. Araştırdım, ebay'da soruşturdum..Herkes sen hatalısın dedi bana Gülümseme Bende adama "hepimizz kardeşiiizzz, bu öfkeee ne diyeeee" mahsun Kırmızıgül şarkısını söyledim. Adam biraz yumuşadı. Tamam dedi 3'ünü bir pakete koyarım. Ama kargoda bana çok iyi geçirdi. Bazı arkadaşlar gibi almamazlık edebilirdim. Ama o zaman Türkiye'den alış veriş yapanlara olan güven kırıklığına sebep olurdu. Bence herkes önceden şartlarını konuşsun. kararını versin ve özellikle kargo ücretlerini göz önüne alsın.. Herkese başarılar..

Not: Bu aralar Aquarius alacaklar dikkat Gülümseme retroturk izpeşinde Dil çıkaran

coze
Üye

King of Prussia

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 22, 2006, 11:07:07 ÖÖ »

bende birseyler soyliyim dedim ama arkadaslar herseyi soylemisler zaten. Birde teklif verirken saticinin kabul ettigi odeme sekillerini kontrol edin tabi. Ozellikle paypal kabul etmeyen ve sadece banka transferi isteyen saticilara dikkat edin, kaziklanma ihtimali daha yuksek. Paypal'in cok iyi islemese de caydirici olan bir koruma yontemi var. Bazi saticilar ise urun sayfasinda paypal gostermese bile ozelden sordugunuzda paypal ucretini odeme sartiyla paypal kabul ediyorlar. Bu durumda acik arttirma sonunda kazandiginiz fiyatin uzerine %3 - %5 gibi bir paypal ucreti oduyorsunuz (tam hatirlayamadim). Banka transferi olayindan kesin uzak durun derim. Hem acayip komisyon aliyorlar hemde hic bir guvencesi yok. Zaten ebay'de donen uc kagitlarin cogu banka transferinden donuyor.

Lokal GVP distributorunuz
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Aralık 22, 2006, 11:46:54 ÖÖ »

paypal ne kadar güvenli ? mesela ben biriyle netten anlaştım. Ondan bilgisayar alacağım. Paypal üzerinden ödeme yaptım. Adam malı yollamadı, bu durumda paypal devreye girip durumu sağlama alıyor mu ?

coze
Üye

King of Prussia

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Aralık 22, 2006, 11:53:22 ÖÖ »

Durumu saglama alma gibi bir durum saniyorum sadece amerikan vatandaslari icin gecerli. Ama soyle bir sey var, satici hakkinda sikayette bulunursan paypal hesabina bloke koyuyorlar ve seninle olan sorununu cozene kadar hesabini kullanamiyor. Bu tum dunya vatandaslari icin gecerli. Niyeti kotu olan arkadaslar bu yuzden paypal ile ugrasmak istemiyor (zaten paypal'dan kendi bankalarina parayi gecirmekte para ve zaman aliyor).

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık 22, 2006, 11:57:59 ÖÖ »

Birde Türkler hakkında garip düşünceleri ve fikirleri var insanların. ben ebayda yazışmadan bu kadar garip sorular duyacağımı tahmin etmezdim.."Turkiye mi? Afrikadamı?", "Turkiyeye ABD'den kargo gittiğini sanmıyorum..araştırmam lazım", "Türkiyeye göndermek istemiyorum..aci tecrübelerim var.." vs.

coze
Üye

King of Prussia

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Aralık 22, 2006, 12:06:57 ÖS »

Ooo o zaten tamam ... Ben Japonya'da oldugum icin beni japon saniyolar genelde o yuzden muhatap olmuyorum. Ama Turkiye'ye mal yollarken kesin oluyodur. Hatta konuyla ilgili genis bir eksi sozluk basligini vereyim tam olsun :

Turklere sorulan salak sorular

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Aralık 22, 2006, 14:21:09 ÖS »

adamın biri bana orada deveylemi geziyorsunuz dedi Gülümseme Birde koleksiyon yaptığımı bilen diğer koleksiyonerler durmadan arapça klavyeli hangi makinalarım var diye soruyorlar Gülümseme

child_tea
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 23, 2006, 02:26:08 ÖÖ »

mağdem bende tecrübelerimi aktarayim:)
ebey avusturalyadan bile alışveriş yapabilirsiniz arkadaşlar.mesela ben adama ürünün kargosunu sormuştum,iki gün sonrada çanakkale kutlamaları vardı,adam bana onu hatırlattı ve Türkiye'ye bedava dedi:).
ben amerikadan adresime teslim sx64 klavyesi aldım.kargosuyla birlikte adama peşin ödedim hiç problem olmadan geldi.
korgo fiyatlarını çok çeşitli alın.kara yoluyla,hava yoluyla,ekonomik, olarak hepsi verirse size ozaman kargodan geçirme yapmıyor demektir.
kattiyetle paypal kullanın.sizi kandirmak isteyen paypal kullanmak istemiyecektir çünkü.coze arkadaşımızın dediği gibi.
bide bir amcam yurtdışına satış yapmıcaktım aslında ama daha öncede bir Türk arkadaşa problemsiz şekilde satış yapmıştım dedi.ondan satış yapmayı kabullendi.burdan benim anladığın kötü intiba verince bidaha o ülkeye satış yapmak istemiyor insanlar.
ha bide kargo ücreti baştan öğrenin ki nesizin başınız ağrısın ne de satıcının başı ağrısın:)
bukadar...Gülümseme
coze
Üye

King of Prussia

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Aralık 23, 2006, 03:41:35 ÖÖ »

Bir de nokta atisi dedigimiz sniping olayi var. Simdi dusunelim, siz bir mal almak istiyorsunuz, su an 1$ ve sizin vereceginiz maksimum teklif $50. Ve sizden baska bu malla ilgilenen x ulkesinde bir adam var ve onunda maksimum verecegi teklif 30$.
Eger siz bu durumda balik gibi atlayip arttirma bitimine 6 gun kala $50 teklifinizi verirseniz, o arkadasta teklifini verdiginde fiyat direk 31$'a yukselecektir. Ondan sonra bu arkadas durumu dusunup tekrar arttirip $40'a filan cikarabilir. Hatta sizi gecebilir. Yani kendinizi belli ederseniz diger insanlarin verecegi maksimum fiyati yeniden dusunmelerine yol aciyorsunuz (acik arttirma sitelerinin mantigi bu zaten, ayni seyi isteyen bircok insandan maksimum rant saglamak). Bunu onlemek icin soyle bir yol var, ozel bir yazilim yardimiyla teklifinizi arttirma bitmeden 3 sn once veriyorsunuz, ve diger kullanicilarin durumu tekrar gozden gecirip arttirma gibi bir sansi olmuyor. Bu yazilimlara auto bidder veya sniper deniyor, biraz arastirirsaniz rahatlikla bulursunuz. Tabi bunlar ebay'in kokune kibrit suyu doken yazilimlar oldugundan aslinda kullanimi yasak ama bugune kadar hic bir uyari almadim ve gordugum kadariyla herkes kullaniyor.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Aralık 23, 2006, 12:15:12 ÖS »

Bence önemli bir not daha.. Arttırdınız ve fazla rakkam yazdığınızı fark ettiniz. Ya da açıklamaları tam okumamışsınız, arızalı bir cihaza çok yüksek fiyat vermişsiniz. Bu durumda arttırımı iptal edebilirsiniz. Aşağıdaki sayfa bu işi yapmanızı sağlar..

http://offer.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?RetractBidShow

Ebay.co.uk'den Amstrad oyun konsolu arttırmasına girdim. Ama satışın sadece ingiltere içine olduğunun farkında değildim Üzgün ve arttırma bende kaldı. İngiltere içi kargo ücreti £10'du ve satıcıya mesaj atarak, benim kazandığımı, fakat bir hata yaptığımı, yurtdışına yollamayacağını belli etmesine rağmen arttırmada bulunduğumu söyledim..
Cevap olarak, sorun değil, siz ödemeyi yapın yollarım cevabını aldım. Hemen ama ben Türkiyedeyim £10 ödersem eksik olacağını söyledim (bir oyun kartuşunun kargosuna £10 isteyenler var). Tam kargoyu öğrenirse iyi olacağını söyledim. Cevap olarak yine sorun değil, Türkiyeye bir hediyemiz olsun gibilerden cevap aldım. Tekrar eminmisiniz dedim..Tabii ki dedi.. kargo için £10 ödedim...

Gümrükte cihaz kalınca beni çağırdılar. İşlemler vs. derken paket elime geçti. İlk işim kargosunun ne kadar tuttuğuna bakmak oldu.. £32 .. Tam hatırlamıyorum ama ben satıcıya kargo ve ürün bedeli toplamı olarak, bundan aşağı bir ödeme yaptığım halde, o sadece kargoya bu ücreti ödemişti.. Kendisine çok teşekkür ettim...

Uzun lafın kısası ebay'da çok yardımcı olan insanlarda var..Çakallarda.. İlanları dikkatlice okuyun, satıcıyla önceden haberleşin...

Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: