Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga Donanım" BLACK AMİGA 1200 HDC " ebayda satıldı
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: " BLACK AMİGA 1200 HDC " ebayda satıldı  (Okunma Sayısı 35726 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 27, 2008, 15:28:20 ÖS »

MERHABA,

BUNDAN 5 AY ÖNCE SIYAH AMIGA 1200 ILE İLGİLİ DevilisH (KEREM) TARAFINDAN FORUMA BIR KONU AÇILMIŞTI. ORDA GÖSTERILEN AMIGA 1200 BAYAĞI UZUN UĞRAŞLARDAN SONRA EL BİRLİĞİ İLE TAMAMLANDI. AMIGAYI SİYAHA BOYAMAK ÇOK UZUN YILLAR ÖNCESINDEN ÖNCE AKLIMDA HEP OLAN BİRŞEYDİ. AMIGA 1200 'Ü SIYAHA BOYAMAK ÇOK ZOR OLMADI SADECE KLAVYE OLAYI BIRAZ UĞRAŞTIRDI ONUDA BIRAZ EL BECERISI ILE HALLETTİM.

TASARLANAN AMIGA 1200 ÜN ÖZELLIKLERI,

* BLIZZARD PPC160MHZ 040\25MHZ (PPC175MHZ 060\60MHZ)
* BLIZZARD BVISION PPC 8 MB
* 4GB SANDISK COMPACT FLASH - CF 44PIN ADAPTÖR
* TEAC SLIM 24X CD-ROM
* ELBOX WINNER IDE
* PCMCIA 16BIT WIRELLES
* KICKSTART 3.1 ROM - REV 2B BOARD
* AMIGA 5V 4.5AMPER POWER
* AMIGA BLACK MOUSE
* AMIGA RESET BUTTON
* AMIGA PPC COOLER ALTLIK

AMIGA 1200 'ÜN KASA YAPISI SINIRLI VE BU KADAR PARÇAYI IÇINE SIĞDIRMAKTA BAYAĞI ZOR OLDU. PPC TURBO VE BVISION U SOĞUTMA SORUNUNU ŞU ŞEKILDE ÇÖZDÜM.

İLK ÖNCE AMIGANIN POWERI ÜZERINDEN FLOOPY NIN DİŞİ GİRİŞİ GİBİ KABLO DÜZENEĞI ÇEKTIM. BVISION 'UN ÜZERINE MİNİ BİR FAN KOYDUM. ALDIĞIM KABLO ILE BU FANI VE CD-ROM U BESLEDIM. PPC 'YI SOĞUTMAK İÇİN BAZI DÜZENEKLER DENEDIM AMA EN STABİLİ ALTINA BIR ALTLIK YAPIP ÜSTÜNE 2 ADET FAN KOYMAK OLDU ONUDA 5V LUK DIŞARDAN TAKILAN BIR ADAPTÖR ILE BESLEDIM..PPC NIN ALTINDAKI KAPAĞIN İÇİNİ BOŞALTIM KALIN ALIMUNYUM BIR SOĞUTUCU KOYDUM VE PPC VE BVISION'LA ILGILI HIÇBIR SIKINTI KALMADI.KOYDUĞUM FANLAR KALITELI VE SESSIZ NORMAL BIR NOTEBOOK DAN DAHA AZ SES ÇIKIYOR. BVISION UN VGA GIRIŞINI 1200 ÜN ARKASINDAKI MOUSE GRIŞININ YANINDAKI KAPAĞA MONTE ETTIM KABLOSUNU FLOOPY NIN ALTINDAN VERDIM. AMIGA PPC ILE ÖZELLIKLE ÇOK GÜÇ ÇEKER BENDE NORMALDE PC AT POWER DAN BESLEMEYI DÜŞÜNDÜM VE BÖYLE BIR POWER YAPTIM AMA MAALESEF BU TÜR POWER LA ÇOK İLGİNÇ SORUNLAR YAŞADIM. MESELA CD-ROM ÇALIŞINCA BİLGİSAYAR KİTLENMESI AÇILMAMA GIBI. NORMAL 5V U 4.5  AMPER OLAN AMIGA POWER I BU SISTEMI ÇOK GÜZEL ÇALIŞTIRIYOR VE HIÇBIR SORUNDA OLMADI NE VARSA YINE AMIGA POWER LARINDA VAR KESINLIKLE GÜÇ AZLIĞI FILAN OLMUYOR ASLINDA BENDE ŞAŞIRDIM.. BU SISTEMDE BIR ILKI YAPMAK ISTEDIM CF KART ILE SLIM CD-ROM U AYNI ANDA ÇALIŞTIRMAK. BUNU YAPABILMEK IÇIN ÇOK UĞRAŞTIM MAALESEF CF KART LA CD-ROM BIRLIKTE BIR ŞEKIL HARIÇ KESINLIKLE OLMUYOR READ ERROR HATALARI VERIYOR..BUNUDA IDE-FIX BIR KARTLA ÇÖZDÜM ODA ŞU ŞEKILDE OLDU IDE-FIX DE 2 ADET 40 PIN GIRIŞ VAR PRIMARY-SECONDARY, PRIMARY GIRIŞE 40 PIN MINI 44 PIN KABLO ILE CF APARATI ILE  CF KARTI TAKTIM. SECONDARY YE SLIM CD-ROM UDA 40 PIN NOTEBOOK APARATI ILE NORMAL 40 PIN KABLO ILE TAKTIM. BU ŞEKILDE OS3.9 HIÇBIR HATA OLMADAN KURULDU. YALNIZ OS4.0 BIR SORUN OLUYOR , OS4.0 I KURMAK IÇIN BOOTDISK ILE AÇILINCA CD-ROM U GÖRÜP KURULUMA GEÇER YALNIZ BEN IDE-FIX DEN CD-ROM U SECONDARY OLARAK BAĞLADIĞIM IÇIN DRIVERI KURULMADIĞINDAN CD-ROM U GÖRMÜYOR. BU SORUNUDA HARDDISK E KURULU BIR OS4.0 I EMULATÖRLE CF KARTA KOPYELEREK ÇÖZDÜM. AMIGADA PC GIBI RESET YERI VAR ORAYADA BIR BUTTON KOYARAK RESET TUŞU YAPTIM.AKLIMA GELEN BAZI SORUNLARIDA YAZIYIM PPC YE EĞER 128MB RAM KOYARSANIZ KLAVYENIN ÜSTÜNE DEĞIYOR VE KAPAK KAPANMIYOR BUNUDA AMIGANIN KLAVYESINE GELEN YERINDE BIR ÇIKINTI VAR O ÇIKINTIYI TAMAMEN KAZIDIM SIFIRLADIM BU AMIGAYI ÇOK RAHATLATIYOR. KLAVYEYIDE ÇIFT TARAF YAPIŞKAN BANT ILE ORAYA A600 DE OLDUĞU GIBI SABITLEDIM ORTADAN DA BIR APARAT ILE TUTTURDUM.. CD-ROM U SOL TARAFA ARKAYA AÇILCAK ŞEKILDE YERLEŞTIRDIM ONUN ÜSTÜNE SOL TARAFA CF KARTIN GIRCEĞI BIR YUVA AÇARAK CF APARATINIDA ORAYA MONTE ETTIM.CF KART AMIGANIN KAPAĞI KAPALI IKEN TAKIP ÇIKARILABILIYOR ISTEDIĞINIZ GIBI CF KART TAKIP DEĞIŞIK SISTEMLER KURUP CF KARTI DEĞIŞEBILIYORSUNUZ.

DOĞRUSU BEN BÖYLE BIR AMIGANIN BU KADAR UĞRAŞTIRACAĞINI DÜŞÜNMÜYORDUM BUNLARI YAPARKEN O KADAR ILGINÇ ŞEYLER ÇIKIYORKI BU KADAR PARÇAYI 1200 ÜN IÇINE SIĞDIRMAK ZORMUŞ. AMA AMIGA INSANI BÜYÜLÜYOR VE AZIMLE YAPILABILIR DEMEKKI. BEN DONANIM OLARAK GEREKLI OLANLARI YAPTIM VE YAZILIM OLAYINA GELINDI. BURDA SAĞOLSUN ALPYRE(ALPER) YAZILIM OLAYINI HALLETTI. BENIM DÜŞÜNCEM TEK 0S4.0 KURMAKTI AMA ALPER OS3.9 LA BERABER IKISINIDE KURDU VE SEÇMELI BOOT SEÇENEĞI BILE YAPTI. BENDE PCMCIA 16 BIT WIRELLES VARDI ALPER ONUDA HALLETTI VE KABLOSUZ INTERNETE GIRIYORUZ VE BILGISAYAR AÇILINCA HIÇBIR AYAR YAPMADAN DIREKT INTERNET ÇALIŞIYOR. ALPER GEREKLI TÜM PROGRAMLARI HALLETTI DOĞRUSU AMIGA YI O KULLANIRKEN DAHA GÜZEL OLUYOR. BEN AMIGAYI EBAY DA TÜM DÜNYANIN GÖRMESI IÇIN SATMAYI DÜŞÜNÜYORUM, EĞER TÜRKIYEDEN IYI BIR TEKLIF OLURSA BUNUDA DÜŞÜNEBILIRIM. HERKEZE ILGINÇ GELEBILIR BU KADAR EMEKTEN SONRA NEDEN SATMAK ? EBAY A KOYMAK ISTEMEMIN NEDENI TÜM DÜNYADA GÖRÜLMESI TÜRK INSANININ BUNU YAPMIŞ OLMASI VEDE NE KADAR EDEBILECEĞINI GÖRMEK ISTEMEM.BEN EL BECERISI IYI OLAN BIRIYIM VE BIR SANATÇI ÜRÜNÜNÜ SERGILEYIP SATMAK ISTEYEBILIR BEN BU AMIGAYI YINE YAPABILIRIM. DOĞRUSU GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BIR SISTEM OLDU BU SISTEMI KULLANMAK AYRI BIR ZEVK VERIYOR ÖZELLIKLE OS3.9 LA 0S.4.0 AYNI ANDA KULLANABILMEK MÜKEMMEL. GÖRDÜĞÜMÜZ EN HIZLI AMIGA OLDU ÇOK STABIL ÇALIŞIYOR CF KART I HD OLARAK KULLANMAKTA ETKILI OLUYOR.BENIM IÇIN AMIGA ILE UĞRAŞMAK ÇOK BÜYÜK BIR ZEVK INSANIN BIRŞEYLER BAŞARIP ORTAYA ÇIKARMASI ÇOK GÜZEL BIR DUYGU.. aLWaYs AMIGA!

AMIGA 1200 HDC 'YE KATKILARINDAN VE YARDIMLARINDAN DOLAYI ALPYRE (ALPER), DevilisH (KEREM) VE TABU 'YA ÇOK TEŞEKKÜR EDERIM..

Büyük Boy Olarak Görmek İstediğiniz Fotoğrafın Üzerine Tıklayınız !!!

SamSun AmigA Klubünden Sevgiler... 

Hoşça kalın
« Son Düzenleme: Aralık 14, 2008, 18:06:56 ÖS Gönderen: defleppard » Logged

Amiga Repair Service
Crusader
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2008, 17:18:06 ÖS »

yummiee Kahkaha
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2008, 18:18:48 ÖS »

Hayallerimin Amiga'sını yaptın dostum. Üzerine OS kurmak bir şerefti benim için. Ellerine sağlık. Bu makina 15 yıl önce bende olacaktı ki, aah ah ne hava atardım Kahkaha

Alper
imgqtr
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 27, 2008, 19:36:08 ÖS »

Dostum çok hoş bir makina yapmışsın. Elimdeki A1 SE makinayı satıp senin makinayı alabilmem mümkün mü
Allah sorunsuz kullandırmayı nasip etsin. 1200 + BPPC'li yıllarım aklıma geldi...

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"
M.Kemal ATATÜRK
cemx
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 27, 2008, 20:56:49 ÖS »

Helal olsun saygı duydum ve taktir ettim.. Amigaya yakışır bir emek, güzellik ve incelik sergilemişsiniz.. Bravo..
BULVA
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 28, 2008, 20:14:35 ÖS »

Süper bi çalışma dostum,emeği geçen herkese bravo!!!
aspirin
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 28, 2008, 22:47:53 ÖS »

Gerçekten çok şık, eline sağlık, gülegüle kullan.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 29, 2008, 09:19:22 ÖÖ »

Makinen değişik,ilginç bir tasarım olmuş
Güle güle kullan.
Daha yeni çalışmalarını görelim
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ekim 01, 2008, 03:19:26 ÖÖ »

hımmm...

7 tane yanıt almak (bu attığım 8.ci mesaj oluyor gerçi) bu başlığa hiç ama hiç yakışmamış arkadaşlar.Açıkcası burada 3-4 sayfa olumlu ya da olumsuz eleştiri görmek isterdim.(Kimseden poh pohlanma beklemiyoruz, yanlış anlaşılmasın!!!)

Bu başlıkta görünenler sadece AmigA boyamak, ya da süslemekle alakalı değil arkadaşlar.Zaman zaman bir çoğunuzun sorduğu soruların yanıtları bu başlıkta gizli.Hatta iddia ediyorum yabancı Amiga forumlarında bile bulamayacağınız cevaplar yatıyor. Amiga 1200 'e internal olarak Cd rom bağlamak? Amiga 1200'e bağlanmış internal Cd rom ile birlikte harddisk olarak Compact Flash kartı SORUNSUZ kullanmak?, Amiga'da iki AmigaOS 'u birlikte kullanmak? Amiga OS 3.9 'da ve Amiga OS4.0 'da Wireless ile internete bağlanmak? Donanımsal ve yazılımsal bir çok sorular...

Bu başlıkta büyük bir emek yatıyor gerçekten arkadaşlar... Bu güzel projenin mimarı, tam bir amiga fanatik'i defleppard dostum, sorularınıza seve seve yanıt verecektir.

Bu projeye katkıda bulunan ama isimlerinin verilmesini istemeyen!! , Amiga ile kaynaşan ve Amiga ile tanışan SamSun'dan arkadaşlarımız Bulva ve tiger olmak üzere, başta DefLeppard 'a , Alpyre 'e ve tabu'ya çok teşekkür ederim.Onlar sayesinde kendimi bu güzel proje içinde buldum ve çok keyifli harika anlar yaşadım.

İnanın devamı gelecek...

SamSun AmigA Klubünden Sevgiler...

Hoşça kalın
« Son Düzenleme: Ekim 01, 2008, 03:33:00 ÖÖ Gönderen: DevilisH » Logged

tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 01, 2008, 03:51:35 ÖÖ »

Şu cf kart la cd rom beraber kullanma bahsini açın bakim biraz...

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
Crusader
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Ekim 01, 2008, 03:57:29 ÖÖ »

bendeki sorun AmigaFormat'ı atılmış bir CF'yi PC'de winUAE ile 5-1 allinone card reader ile usb'den okutamamak oldu...sanırım ide kablo ve 2,5 dönüştürücü ile çalışıyor sadece.
bu sorunu tesbit eden oldu mu acaba? yoksa farazi mi anlatıyorum?
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ekim 02, 2008, 13:34:29 ÖS »

AmigaOS 4.0 dosyalarını tam da dediğin gibi kopyaladım CF karta. Yani, Amiga'dan çıkardım, USB CF Kart okuyucuya (yalnız CF) taktım, WinUAE direk gördü, DirOpus ile kopyaladım. Belki Defleppad'ın kullandığı USB Kart Okuyucu'nun marifeti, belki de senin kullandığın kart okuyucunun kusurudur.

Alper
Crusader
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Ekim 02, 2008, 13:41:03 ÖS »

o işi çözemedim sıkıntıya girdim.dün denedim olmadı.
bana esas xp üzerinde çalışacak Amiga Formatı programı gerek ufak
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ekim 02, 2008, 13:47:35 ÖS »

xp üzerinde çalışacak Amiga Formatı programı gerek
WinUAE'den iyisi var mı?
Kahkaha
NOT: WinUAE üzerinden yapılan HDInstall ve Format işlemleri, daha sonra gerçek Amiga'da sıkıntı yaratıyo haberin ola.

Alper
Crusader
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Ekim 02, 2008, 16:40:39 ÖS »

ben emulasyon demedim ki zaten sadece format gerekti.
Winuae tabiki en iyisi ona ne şüphe ama direk formatı attıktan sonra
card reader e atıp diski görmek istedim onu yapamadım ama denemeler devam edecek...saol
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: