Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetİnternetten alışveriş ve gümrük hk.
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İnternetten alışveriş ve gümrük hk.  (Okunma Sayısı 26071 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
xout
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Ekim 11, 2008, 13:43:28 ÖS »

dandan amigatürkün müdürü olabilir
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ekim 11, 2008, 13:50:12 ÖS »

Amigaturk'ten arkadaşların böyle birşey yapacağını düşünmüyorum... kaldı ki dandan olayında, verilen bilgiler aslında Amigaturk'le bizi karşı karşıya getirmeye çalışan bilgilerdi ki, biz bu tür çocukça girişimlere prim vermeyiz.

Hazır coldbreath 50 tane A1200 konusunu açmışken, onun hikayesini dinleyelim... Ürünleri alan arkadaşları bilelim.

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ekim 11, 2008, 14:28:30 ÖS »

Bu forumun delisi olarak ben soracaktım bu soruyu lakin lw3d benden önce davranmış, ne güzel.  Yani ben de merak ediyorum şu 50 amigayı...

Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ekim 11, 2008, 14:38:24 ÖS »

50 adet -0- amiga1200 çok ilginç ben bu sitede tek bir resimde -0- 1200 görmedim. alan birisini duymadım görmedim. evet bi ara form'da bende görmüştü c64 fiyatına amiga1200 satan sonrada ben onları topluca sattım sizene diyen birini.... sanırım DanDan'dı Amigatürk ile bu site arasında sorun degil kardeşlik olmalı buda benim görüşürüm

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ekim 11, 2008, 15:17:28 ÖS »

Kangoo'dur o.Kangoo...

Bu kadar mi ?
coldbreath
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Ekim 11, 2008, 17:08:14 ÖS »

sevgili LW3D ,
 iste senin gibi agzindan cikanı kulagı duymayan bosa konusan bircok admin vardı amigaturkte. onların LOCAL hırsları bana telefon acıp , o rakkamdan degıl bu rakkam sat elımizde kalacak gıbı ıstekler yuzunden baktım, yarardan cok zarar veriyorum. cekildim dostum.
 simdi gelelim , sana sen kimsin acaba ? . hikaye nedir demissin , dostum konusma tarzına dıkkat et, neticede herkes aldıgı terbiyeyi gosterir. sen kimsin ? , senin gibiler yuzunden amıga dunyası ,  yurtdısında bir hobı ama turkıyede ticaret sektoru olarak goruluyor.
gelelım, yurtdısında amıgakit sitesinde ben sıfır 1200 gormedım diyen korlere, beyler yabancı diliniz yoksa ben ne yapayım. amiga build seceneginde kullanılmıs seceneginin yanına tıklarsanız +48euro eklenerek NEW old stock eklendıgını gorursunuz. bana bu cumlenın turkce karsılıgı nedır yazarmısınız... yazık yazık ...
 daha devam ederdım ama neyse egitim veriyorum geri donmem lazım.

lafım anlayanlara gider insallah , nisan yagmuru yagdıgını sanıyor bazıları.
Yönetici
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ekim 11, 2008, 17:13:05 ÖS »

İlgili kullanıcı sistemden çıkarılmıştır.

Gerekçe aşağıdaki forum başlığında görülebilir
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=2424.msg24893#msg24893
« Son Düzenleme: Ekim 11, 2008, 17:55:21 ÖS Gönderen: Yönetici » Logged
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ekim 11, 2008, 17:37:10 ÖS »

foruma bir psikolog lazım.

Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ekim 11, 2008, 17:41:03 ÖS »

tanıdık var avukatta var isterseniz

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
pofuduk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ekim 11, 2008, 18:19:36 ÖS »

50 ye yakın A1200 satma iddiası gerçekten ilginçmiş.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ekim 12, 2008, 00:19:44 ÖÖ »

Coldbreath adlı arkadaş, zamanında AmigaTurk'de 'moderatör' yetkisi ile birtakım iddialarda bulunmuş ve kendisinin 'zizap' olarak adlandırdığı, gerçekte 'Zzap!64' adındaki, başkalarının emek verip de taramış olduğu bir dergiyi 50YTL fiyatla çalışmaya satması ve bol keseden satış iddialarında bulunması nedeniyle AmigaTurk'den ayrılmama neden olmuştur.

http://amigaturk.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2945&postdays=0&postorder=asc&start=0

Bu forumdaki mesajlarına da mesafeli yaklaşmıştım ama yine aynı teraneye başlamıştı ne yazık ki.

(Neyse ki aradan geçen zamanla 'zizap' dergisinin gerçek adını öğrenmiş, ayrıca muhtemelen güven kazanma mahiyetiyle ücretsiz olarak dağıtma iddiasında da bulunmuştur ki bu bile olumlu karşılanabilir.)

Bu arada Compute!'s Gazette dergisi de taranmış ve PDF halinde torrent sitelerine konmuş. Şu anda indirme komutunu verdim. 83 sayı, 4.5GB civarında tutmuş. Bu arada Zzap!64'ün taranmış halini de evde bulabilirsem isteyenlere gönderebilirim.

http://en.wikipedia.org/wiki/COMPUTE!'s_Gazette

Torrent link'i:
http://isohunt.com/download/51274560/compute.torrent

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Ekim 12, 2008, 00:51:48 ÖÖ »

http://amigaturk.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2945&postdays=0&postorder=asc&start=0

Bu forumdaki mesajlarına da mesafeli yaklaşmıştım ama yine aynı teraneye başlamıştı ne yazık ki.

evet, bu başlığı yarıda bırakmışım ben meğer, ama malesef, sonunda görüyorum ki yine bir yönetim hatasıyla son bulmuş.

Herzaman söylüyorum, amigatürk'de de yapılan hata bu aslında, alıntı yapayım: "Disarda gordugumuz bir esnafin vitrinindeki mallarina ve fiyatlarina bakip, kriterlerimize uymuyorsa kapidan iceri girip tepki vermiyoruz degilmi?"

Evet, bir çarşıda isek ve alışverişe çıkmışsak, etraftaki kimseyi tanımıyorsak evet haklısınız. Yan dükkanda sorar fiyatını öğrenirim. Ama düşünün ki, hergün gittiğiniz bir çay bahçesinde, herkesle sadece "paylaşmak" için bulunduğunuz bir yerde güzel bir sohbet halindeyken,içeri bir satıcı giriyor ve heryerde 10 liraya bulacağınız şeyi 100 liraya satıcam diyor. Orda kıçına tekmeyi basmazmı o insanlar? Ya da 10 liralık malı 1 liraya veriyorsa, bilenler, bak bu iyi, bunu al, diye örnek vermez mi? Ya kapıya satıcı giremez tabelası asılacak -ki bunu istemiyoruz- ya da konuşulacak.

Ben anlamıyorum forum katılımcıları ve yöneticileri "Forum" kelimesinin anlamını bile bilmiyor görünüyor. Bu yüzden caisson, witchdoctor gibi foruma gerçek katılım gösteren ve artı değer yaratan kişiler "konuşamadıkları için" bu forumlardan soğuyorlar. Ortalık satıcı ağızlarıyla gezip bezdiren, kendilerini çok zeki sanan, samimiyetsiz insanlara kalıyor. (*edit: sözüm meclisten dışarı, bu tanıma uyan sadece birkaç kişi gördüm bu forumda. Diğer, ürünlerini satan arkadaşlarımız zaten kendileri samimiyetle durumlarını açıklıyorlar.)

Coldbreath sadece bir örnek, gerçekten ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum. Olayları sadece okuyarak öğrendim ve kendisini tanımıyorum. Çıkardığım sonuç, kendisinden hazzetmediğimdir.

Tekrar söylüyorum, bu camianın tek ihtiyacı olan şey şeffaflıktır, samimiyettir. Ayrımcılık yapmadan, bilenler konuşmalı, konuşmasına izin verilmeli, çok konuşanlara da cevapları verilmeli. Yoksa bu tür olayları daha çok yaşayacağız. Eğer lw3d bu olay hakkında konuşmasaydı emin olun bir 50 amiga da burada pazarlanırdı (ve tabii hepsi *gümrükten* geri çevirilirdi--nasıl oluyorsa bu-- coldbreath yapmasa bile bir başkası yapar)

neyse, umarım bu mesaj, bu konuda attığım son olacak. Daha fazla satışta yorum konusunu savunmayacağım. Lakin görüşlerine değer verdiğim arkadaşlarım tam tersini savunuyorlar, onların da fikirleri benim için değerli. Sadece kendi bakış açımı ortaya iyice koymak istedim. -edit* bu metnin konusu ne cgtr ne de coldbreath değildir, genel olarak "satışta yorum" kuralını eleştirdim-

msx, nerde benim psikoloğum yahu?
« Son Düzenleme: Ekim 12, 2008, 01:05:50 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Ekim 12, 2008, 03:13:11 ÖÖ »

Tekrar söylüyorum, bu camianın tek ihtiyacı olan şey şeffaflıktır, samimiyettir. Ayrımcılık yapmadan, bilenler konuşmalı, konuşmasına izin verilmeli, çok konuşanlara da cevapları verilmeli. Yoksa bu tür olayları daha çok yaşayacağız. Eğer lw3d bu olay hakkında konuşmasaydı emin olun bir 50 amiga da burada pazarlanırdı (ve tabii hepsi *gümrükten* geri çevirilirdi--nasıl oluyorsa bu-- coldbreath yapmasa bile bir başkası yapar)

Arda, olayları biraz karıştırmışsın. Yönetimin istediği satış başlıklarının altına fiyat ile ilgili yorum yapılmaması. Bu kadar. Bunun dışında eski alışverişler, satıcının eski satışları vs her zaman konu edinilebilir diye düşünüyorum. Lw3d'nin açtığı konu ise coldbreath'in her defasında ballandıra ballandıra anlattığı 50 A1200 satma olayı. Bunların kime hangi fiyattan satıldığını tabi ki bilme ve sorma hakkımız var.

Fiyat konusunda yorum yapma konusunda ise bugüne kadar hiç satış yapmadığın için nedenini anlayamadığını düşünüyorum. Maalesef bizde bir pazarlık ruhu var ve sanki 'O alet 100 YTL etmez en fazla 10 YTL veririm' gibi sinden yorumlarla fiyatta düşüş sağlayabileceğini düşünen insanlar var. Şahsen bu tip yorumlar beni çok geriyor, özellikle ne hakkında konuştuğunu bilmeyen insanlar tarafından gelince. Sadece bilenler konuşsa ne güzel olur, ama maalesef milletin ağzı torba değil ki bükesin. Veya kalkıpta 'Fiyat hakkında yorum yapabilen, bilenler grubu' gibi bir zümrede oluşturmamız mümkün değil. Fahiş fiyattan satış yapmaya çalışan satıcılar zaten bir şekilde ayıklanıyor, forum bunları içinde barındırmıyor. Satış başlığı altında '50 YTL yok 70 YTL' gibisinden pazarlıklara girişildiğinde forumun forumluk tarafı kalmıyor. O yüzden fiyat konusunda yorum yapılmamasının hala gerekli olduğunu düşünüyorum.

Retro Hincal Uluc
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ekim 12, 2008, 03:16:09 ÖÖ »

Yorum yapmıyorum, nick im halen tabu 1998 den beri, bi forum kardeşim bile olmadı

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ekim 12, 2008, 03:17:07 ÖÖ »

Bu arada Compute!'s Gazette dergisi de taranmış ve PDF halinde torrent sitelerine konmuş. Şu anda indirme komutunu verdim. 83 sayı, 4.5GB civarında tutmuş. Bu arada Zzap!64'ün taranmış halini de evde bulabilirsem isteyenlere gönderebilirim.

Zzap'in birçok sayısı Amiga Magazine Rack'de online olarak okunabiliyor.

Retro Hincal Uluc
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: