Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetİnternetten alışveriş ve gümrük hk.
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İnternetten alışveriş ve gümrük hk.  (Okunma Sayısı 26056 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
screen
Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : Ekim 13, 2008, 00:35:41 ÖÖ »

Coldbreath hakkında bende bir şeyler yazamak istiyorum izninizle;
arkadaşla bazı alışverişlerim oldu ve hiçbir problem yaşamadım.
+ kişileri yazılarından tanıyamazsınız her ne kadarda hazmetmeseniz
önce kişiye kendini savunması için fırsat tanımanız gerekir,
diye düşünüyorum .
ufak tefek nedenlerle yada bazı yazılardan dolayı kişiye yüklenilmesi pek hoş bir davranış değil.
 Yazdığı yazılar tutarsızlık gösterebilir ve o kişinin yalan söylediği anlamına gelmez.
Kimse 4 4 lük değilki her kesin bir kusuru veya binlerce hatası war.
Önce çuvaldızı kendimize batırmamız lazım.

benim son sözüm şu ki ;
adam cumhurbaskanligi internet guvenligi denetleme kurulunda calisiyor, siteyi kapatirmak'mı istiyorsunuz.
adama kendini savunma hakki bile vermeden siteden atiyor sonrada arkasindan atip tutuyorsunuz, bu durum sitenin basini hukuken tehlikeye sokar
ve  bu forum sitelerinde suctur diye biliyorum.
sitenin kapatilma olasiligi war hemde büyük bir olasilik...
bence cold a ulasip account unu tekrar acin , kendisi ile forumda yeni bir konu altinda yazisalim,
birde onu dinleyelim, eminimki bu saat'ten sonra onunda bu siteye bir daha gireceğini sanmıyorum
ama bu sitenin açık kalmasını istiyorum.Diğer amiga siteleri bizi kesmez...
şurda kac kisiyiz zaten bazı kişilerde 50 tane nick var.Ve toplasan 100 lerce insan yok neyi paylaşamıyoz ?.. .

tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Ekim 13, 2008, 01:42:48 ÖÖ »

Benim herkeze eşit davrandığımı çoğunuz bilir. Coldbreath ide tam olarak tanımamama rağmen 1 kez 2 3 hafta önce alışverişim oldu,satlığa çıkardığı ve rtuk ün almak isteyipte annesinin vefatı nedeniyle alamadığı PS2 yi tesadüfen ben gördüm ve aldım. Özel mesaj da bana cd okumadığını söyledi bende bir arkadaşım istiyo diye onun adına aldım, cihaz parayı yatırdıktan 2 gün sonra elime geçti içinde fazladan 1 tanede çip çıktı, bana -ayıp olur forumda söyleme, demişti ama ben söyliim ginede cihazı 100 YTL ye aldım(kusura bakma Coldbreath) cihaz çok temiz çıktı, üstelikte çoğu cdleri okuyo arkadaş çok sevindi 100 YTL ye alınca. Özet olarak tanımasamda biraz fazla üstüne gidilmiş gibi algıladım, herkesin huyu ve davranış yapısı bir olmayabilir, onun ağzından dinlemek lazım derim ben 1 kerede...Mesela hiç bahsetmesem şimdiye kadar ve bi şekilde getirtip 3 5 tane az kullanılmış tam takım 4000 var desem elimde, benzer eleştirilere bendemi maruz kalacam ?
« Son Düzenleme: Ekim 13, 2008, 01:46:10 ÖÖ Gönderen: tabu » Logged

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
xout
Ziyaretçi
« Yanıtla #32 : Ekim 13, 2008, 02:04:55 ÖÖ »

kürsat ozel bi firmada calısıyo

"cumhurbaskanligi internet guvenligi" nerden cikti abi, mavi ekran veriyorum burda
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Ekim 13, 2008, 02:06:10 ÖÖ »

@tabu, seninle konuştuğumuzda, Coldbreath 'in sana " elinde 3 tane ppc 'si olduğunu ve istersen sana tanesini 200 YTL " den satabileceğini söylediğini söylemiştin.Sende, Coldbreath 'e ihtiyacın olmadığını ama ozkano'ya satabileceğinden bahsetmiştin.Ozkano 'nun ihityacı olduğunu söylemiştin.Buraya kadar bir sorun yok.PPC fiyatı hariç her şey normal gibi gözüküyor ama !!! Coldbreath 'in forum üyelerinden bir başka kişiyle msn 'den diyalogu sonucunda şöyle bir cümle kurduğunu biliyorum.

"elimde sadece bir tane PPC vardı onu da 200 YTL 'ye tabuya sattım.Malesef başka PPC 'im yok" .Bu cümleyi söylediği forum üyesi arkadaşımda gerekli gördüğünde konuşmasını yapacaktır.

Coldbreath 'in kişiliğine hakaret edilmedi bu başlık altında.Yanlış anlama olmasın, elbette kimse dört dörtlük değil.Hepimizin hataları ya da yanlışları olabilir ve olmuşturda.Sonuçta insanız ama şu bir gerçek ki hayali satışlara bu forumun karnı tok.İnsanlar artık bir mal almak istediklerinde satıcı kişinin belli belirsiz nedenlerle vazgeçmesine tahammül edemiyor.Coldbreath iyi bir insan olabilir ama AmigaTurk'te satışını vaad ettiği, satış ilanları açtığı bir çok başlığın sonuca ulaşmadığını gördük.Hatta forumumuz da da bu tür satış ilanları gördük. (Bknz. Dandan)

« Son Düzenleme: Ekim 13, 2008, 12:54:25 ÖS Gönderen: DevilisH » Logged
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Ekim 13, 2008, 02:06:50 ÖÖ »

Walla bende TurkCell 'de çalışıyor diye biliyordum  Ney
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Ekim 13, 2008, 04:01:17 ÖÖ »

Mesela hiç bahsetmesem şimdiye kadar ve bi şekilde getirtip 3 5 tane az kullanılmış tam takım 4000 var desem elimde, benzer eleştirilere bendemi maruz kalacam ?

Tabu, elimde 3 5 tane hiç kullanılmamış A4000 T var demek başka, 3 5 tane hiç kullanılmamış A4000T getirip sattım demek başka. Böyle bir iddia da bulunup ispatlayamazsan, tabi ki eleştiriye maruz kalırsın.

Retro Hincal Uluc
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Ekim 13, 2008, 11:28:04 ÖÖ »

Burada yapılan yorumlar ne yazık ki kişisel. Fili herkes başka bir tarafını tutarak tanımlamaya çalışıyor. Ama olayın kökenine inme zahmetine giden ya da kendisini yönetim yerine koyan, fili tanımlamaya çalışan ne yazık ki azınlıkta.

Alıntı
Herzaman söylüyorum, amigatürk'de de yapılan hata bu aslında, alıntı yapayım: "Disarda gordugumuz bir esnafin vitrinindeki mallarina ve fiyatlarina bakip, kriterlerimize uymuyorsa kapidan iceri girip tepki vermiyoruz degilmi?"

Arda'nın yukarıdaki mesajını yanlış anlamışım...İlgili kısmı sildim... Kimseyi verdiği fiyattan dolayı eleştirmedik. Üyelikleriyle ilgili bir düzenlemeyide bugüne kadar verdikleri fiyat, ticari yaklaşım vs. nedeniyle sınırlamadık. Sınırlamayı düşünmüyoruzda...

Alıntı
Mesela hiç bahsetmesem şimdiye kadar ve bi şekilde getirtip 3 5 tane az kullanılmış tam takım 4000 var desem elimde, benzer eleştirilere bendemi maruz kalacam ?

Konulara orasından burasından girince ne yazık ki böyle anlamsız tespitler ortaya çıkıyor.... Bir insanın elinde 50 değil, 500 cihaz olabilir... Hadi diyelim 5000 tane A1200'üm var dedin... Bunu burada ifade edebilir, kendi dünyanda mutlu yaşayabilirsin... Bu bizi hiç ilgilendirmez. Ama 50 tane filanca makinadan kutusunda getirip satıyorum, tüm Avrupadan topluyorum diye bir dönem bir forumda, şu anda bu forumunda üyesi olan birçok kişinin aldanmasını sağlarsan, foruma girdiğin günden beri bu rahatsızlık hatırlatılırsa (başkalarıda var) ve bu olayın baş kahramanı kalkıpta, 50 tane getirdim sattım iddiasını tekrarlarsa, 5 yaşındaki çocuk bile tuşlara rastgele basarak, "iyi güzelde kardeşim, kimlere sattın, alan hiç kimse yokmuş" demeye çalışır. Açıklama alamayınca, konu hakkında bir karara varman gerekir ve daha önce bu tür olumsuzlukları yaşamamış, bilmemiş insanların madur edilmemesi için, önlemini alırsın.

Çok seslilik güzeldir. Ama zaman kaybına sebep olacak, anlamsız tartışmalardan kimsenin memnun kalmayacağına eminim.

« Son Düzenleme: Ekim 13, 2008, 11:38:48 ÖÖ Gönderen: LW3D » Logged

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Ekim 13, 2008, 16:39:17 ÖS »

Hay allah, tabu da memnuniyetini belirtmiş. Belki hatalıyımdır?

LW3d başka bir konu hakkında, eski bir mesajında, "Her insanın ikinci bir şansı olmalıdır. Insanlar belli dönemlerde sorunlarla karşılaşabilir. İstemedikleri sebeplerle yanlış anlaşılabilir. Bu nedenle bence olayı kişiselleştirmeyelim." demişliği vardır, ve belki de bu o durumlardan biridir.

Yalnız, vigo'nun da aynı olaya başka bir tepkisi vardır,
"peki merakım şu, bu adam kafadan kontakmı? manyakmı? delimi? yani bu yaptığı işin kendisine ne faydası olabilir? merak ettim doğrusu..." bu da benim yazdığım gereksiz uzunluktaki mesajın özetidir bence.

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: