Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: dogudoruk  (Okunma Sayısı 10621 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 21, 2006, 23:56:16 ÖS »

Merhaba Arkadaşlar;
Bizi bu sitede birleştiren site yönetimine,hazırlıyan arkadaşlara teşekkürler..Amigayla tanışmam 88-89yılında babamın c64 alması ile başladı...arkasından 92-93 yıllarında istanbula geldim ve A500 ile tanıştım..O yıllarda amiganın şimdiki konumuna gelecegini hesaplıyamıyarak sadece oyunlar oynayıp sagını solunu hiç mıncıklamadan 95 e kadar kullandım ama sadece kullandım fanatiklik oluşmamıştı. daha sonra uzun bi süre taaki şimdiye kadar amigam yoktu..PS1 PS2 den zevk almayıp eski zaman oyunlarının daha oyun gibi geldigini hatırlayıp amigaya geri döndüm...ama yıllar hafızamı baya bi silmiş daha yeni yeni alışıyorum makinama...2007 yılında herhalde sıfır set alma şansını yakalıyan sayılı kişilerdenim ki bunu BOASA adlı arkadaşa borcluyum.AMİGA dostlugunu hatırlatmış,olayın sadece oyun olmadıgı,dostluk,yardımlaşma,fikir,birliktelik vs oldugunu hatırlatmıştı bana..ve görüyorum ki dogru adresteyim...yanlızlıgımı unutturdu bana..Aranızda olmak inanın cok keyifli..insallah bu keyifi uzun süre hepberaber yaşarız..yardım edebildigim sürece mutlu olurum sizlere...iyi amigalar...

A 500 HD8+ GVP
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2006, 02:03:11 ÖÖ »

aman saman alevi durumu olmasın dikkat et Hızlı başlayıp hızlı bitiririz biz Türkler.. Bu zamanda retrocomputing'e tutunmak için makinende güzel şeyler yaratman gerek. Eski oyunlar insanı 10 gün oyalıyor en fazla... İyisimi hazır sıfır bir makinen varken, bir iki pixel kas da nightshift'te buluşalım.

DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2006, 03:32:50 ÖÖ »

Arda çok doğru söylüyor.Ama ben sende kalıcı bir azim görüyorum.Hadi hayırlsı

MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 22, 2006, 17:43:52 ÖS »

Aman aman gecıcek olsaydı hevesım,sızlerle tanışmaya gerek görmezdım..sadece makınama oyunları yükler oynar gecerdım..zaten bı ınsanı bi ortamdan kacıran sey güvensizlik ve alaycı tutumdur.sogutur,kacırtır insanı...kimisi amigasını cok iyi kullanır,kimisi amigasına cok güzel bi diayn ceker,kimisi oyunda 10 numaradır..insan içindeki ne ıse onu  yansıtır.amaç bişeyin ispatı olmamalı,paylaşın olmalı..zaten o zaman ispat ta olur,kibarca ve şakayla o zaman bakın herşey ne kadar daha iyi yürüyor...amaç kazanmak olmalı hemde bi kültüre sarılmış ise..AMİGA Bİ KÜLTÜR BENCE...

A 500 HD8+ GVP
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 23, 2006, 01:15:29 ÖÖ »

Dogu Doruk , umarım Arda ile beni yanlış anlamaazsın.Biz sendeki hevesin , isteğin , arzunun kalıcı olmasını isteriz tabikii... Hızlı başladın biliyorsun.Bizim dileğimiz saman alevi gibi sönmemen.
Bi önceki mesajımda da yazdığım gibi.Ben seni kalıcı olarak görüyorum.

Bu arada AmigA biraz pahallı bir kültür be

Neyse Hoşça kalın
MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2006, 01:23:45 ÖÖ »

DOSTUM DevilisH kesinlikle yanlış anlamadım..sadece yanıtsız bırakmıyım dedim.kolay kolay sıkılıcaga benzemiyorum hızlı başladıgım konusunda cok haklısın ama alt yapı oldugu için telafi edicegimi düşünüyorum..en azından zaten sizin ilgi ve alakanız beni iyi bir amigacı yapıcaktır...
  pahalı ama ederini hakkediyo hergele

A 500 HD8+ GVP
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 23, 2006, 01:57:42 ÖÖ »

eyvallah kardeşim sağolasın
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Aralık 23, 2006, 02:57:27 ÖÖ »

bu konuda maalesef ben de uzulerek bir tespitimi paylasmak istiyorum. dogudoruk direk olarak ustune alinma ama butun amigaci camia genel olarak biraz ustune alinsin istiyorum...

Son bir kac yildir turkiyedeki amiga kullanicilari ile cok cesitli sitelerde ve forumlarda karsilasiyor ve izliyorum. Ve uzulerek goruyorum ki turkiyedeki amigaci kitle cok buyuk olcude uretimden uzak bir kitle. Herkes amigasini ne kadar sevdiginden amiganin aslinda ne kadar iyi bir makine oldugundan bahsedip duruyor.

ulkemizdeki amigaci kitle ile ic ice gecirdigim son 4 yil icinde kac tane amiga uzerinde yapilmis sey gordum biliyor musunuz?

0....

Ne bir kisi iki pixellik bi logo yapti, ne birisi amiga ile mod muzik yapti. zaten amiga ile kod yazacak birisini gorsem dusup bayilicam.

Ben bu yorumlari bu kadar rahat yapiyorum cunku ben hic bir zaman amigaci olmadim. Aktif scenerligimi c64 (ve yeni yeni PC) uzerinde yaptim. Mesleki olarak da PC ve embedde sistemler ustunde oldum. Ama en azindan sunu soyleyebilirim ki. kendisini c64'cu olarak tanimlayan kitle hem scenerlar olsun hem scener olmayanlar olsun bir suru urun ve aktiviteye imza atti ve atiyor. Ayni sekilde PC uzerinde de az da olsa bir hareket ve uretim var.

Ama amigacilar sadece birbirlerine donanim alip satiyor.

Bazen ayni 20 kisinin ayni 30 makineyi birbirine satip durdugunu ve makinelerin elden ele rotasyon yaptigini dusunuyorum.

Niye boyle? bu durumdan nasil kurtulunur? diye dusunuyorum. Aklima amigayla ilgilenen kisilerin kafasinda proje fikirleri tetikleyebilecek birkac madde geliyor. Bunlari sizlerle paylasayim.

Tamam diyelim ki bu dediklerimden etkilendiniz ve "ben de amiga icin aktif birseyler yapacagim. birtakim urunler ortaya koyacagim" dediniz. Bu urunler ne olabilir:

- deluxe paint ile gfx cizme
- muzik yapma
- kod ogrenip kucuk introcuklar yapma
- birkac kisi bir araya gelip tam anlamiyla intro/demo yapma
- oyun yapma (hemen atlamayin hayli zor ve buyuk bir is oldugunu bilin)
- hardware gelistirme
- hardware veya kozmetik modifikasyonlar/hack yapma
- dokumanlar makaleler tutorialler hazirlama
- web sitesi yapma (durun hayir baska bi forum daha yapmayin!!!)
- kagit ustunde veya online periyodik yayin cikarma (dergi veya diskmag vs)

bunlar su an aklima gelenler. Boyle seylerden birini yapsaniz bile amiga dunyasi icin ciddi bir arti deger uretmis olacaksiniz.

Bir forum daha yapmayin dememin sebebi bu. cunku icinde dolu dolu bilgilendirici mesajlar olmadikca 15 forum olsa bir ise yaramiyor. Her amiga forumuna girip son mesajlara baktigimda alinik/satilik mesajlarindan baska birsey gormemek beni cok uzuyor.

Keske birileri cikip bi tane kucuk amiga grafigi cizip yayinlasa, birileri cikip bugli falan da olsa bi kucuk introcuk kodlasa. keske nebiliyim boyle uc ayda bir Amiga Postasi falan diye turkce bi dergi ciksa heyecanla okusak. Keske amigacilar scene partilerine daha cok gelse ve compolara katilip varlik gosterse.

Haydi amigacilar eger makinenizi gercekten seviyor ve aktif bir platform olarak yasamasini istiyorsaniz, cevrenizdekilerce bir grup gozu yasli nostaljik adam olarak gorulmekten biktiysaniz, lutfen su makine icin elle tutulur projeler yapin ortaya cikarin. Yillardir sinek avlayan Turk Amiga Sahnesi biraz olsun canlansin artik.

Sevgiler saygilar
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 23, 2006, 03:13:50 ÖÖ »

nightlord, öncelikle çok doğru söylüyorsun.Ben daha önce forumda Program ve Oyun tanıtımı diye bir şey yapalım dedim ama malesef askıda kaldı.Ama ben bu iş için yakında birşeyler yapmayı planlıyorum.

Söylediklerine tamamen katılmakla beraber bir çok AmigA'cının gerçek dileği bu.Daha önce ben,Lw3D,Vigo,Mathman,Juda,Zombi ve daha bir çok amigaya gönül veren dostlarda aynı senin düşüncelerine paralel düşünceleri ortaya koydular.

İnan bana, Amos,C ,ya da diğer proglamlama dillerini ve hatta basic bile bilsem bişiler yazacağım.Ama malesef.Ben yine söylüyorum.Bilgisi olan arkadaşlar paylaşsın bilgisini.

Bahanelere yer vermeden yapılabilir.Önerilerin ise gayet güzel.AmigA Dergisi fikrine ise aşık oldum Eğer olursa böyle iş isim ve fikir babası olabilirsin.

Öncelikle "Amiga ile ilgili ne yapabiliriz?" adlı bir başlıkta ortak bir karar verebiliriz.

Hoşça kalın

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık 23, 2006, 12:48:56 ÖS »

Alıntı
Bazen ayni 20 kisinin ayni 30 makineyi birbirine satip durdugunu ve makinelerin elden ele rotasyon yaptigini dusunuyorum.

Yok 30 kadar kişi yokuz..Birde halkanın içinde bir yerlerde özkano var. Ona takılan bilgisayar bir daha çıkmıyor Kahkaha

Şakası bir tarafa Nightlord'un söyledikleri çok doğru. Ama bunlar bu güne kadar yaşananlardı. Bundan sonra böyle olmayacağını düşünüyorum. Özellikle forumumuzda spectrum, C64'da üretimle ilgili birçok başlık var. Deneyimli ve bilgili arkadaşlarımızda burda. Muhakkak üretime yönelik birşeyler yapacağız. Kendi adıma Amiga üzerinde grfikle ilgili bazı konuları yakında anlatmaya çalışacağım. C64'de de anlatırımda lamer pozisyonuna düşeriz Kahkaha

MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Aralık 24, 2006, 02:02:13 ÖÖ »

dediklerine tamamıyla katılıyorum yanlız ben kandi adıma  daha 2 haftadır amigayla beraberim ve hızlı bir şekilde ilerliyorum..sana kolay gelebilen şeyler benim için daha bi başlangıç olucak esasında bu yorumu daha eskilerden olupta poposunu kaldırmıyanlara yazmak daha mantıklı olurdu cünkü kendimi bi anda pişmanlık duygusuyla karşı karsıya buldum...keşke o kadar bilgim olsa neler neler yapardım...artı şu konuda da rahatsızım...insanlar para kazanmak durumunda şuan elinizdeki bilgisayardan hattınıza kadar herşeyin bi bedeli var malum...arkadaşlarımızın bu iş yapmasına asla karşı deilim..çünkü bu AMİGA dünyasında ceşitli yeteneklerde insanlar var...kimi programcı kimi grafiker kimi sanatcı kimi de satış pazarlama ustası önemliolan herkesin üstüne düşeni yapması bence...içimizde zehir gibi adamlar var bişeyler için cabalıyo ONLARA DESTEK OLMAK LAGZIM VE BEN DAHA 2 HAFTADUR ARANIZDA OLMAMA RAGMEN BUNU YAPIYORUM.... LW3D ye,mathman a,Devilish a,boasa ya da desteklerinden,dostluklarından,bilgilerinden dolayı tesekkür ediyorum...BENCE HEMEN BİŞEYLER YAPMALISIN ÖNERİDENDE ÖNCE hepinizi seviyorum en azından mücadele ruhu var hepinizde...DOSTLARIM BENİM...

A 500 HD8+ GVP
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Aralık 25, 2006, 09:44:05 ÖÖ »

dogudoruk: eger son mesajinda hitap ettigin kisi ben isem mesajimla ilgili biraz aciklama yapmam gerekiyor demektir. o mesajin en basinda senin birey olarak bunu ustune alinmamani soylemistim. Ama yine de mesajin senin hosbulduk basliginda atilmis olmasi sanirim benim tarafimdan yapilmis bi hata. bu hata icin senden ozur dilerim. amacim sana soyle veya boyle yap demek degildi. malesef birazdan yazacagi birkac sey de hala seninle dogrudan ilgili degil ve bu baslik altinda devam ediyorum. onun icinde simdiden ozur

ancak turk amiga camiasi ile ilgili serzenisimin (uzulerek) arkasindayim. bu konuda benim cok da yapabilecegim sey yok birseyler onermek disinda. daha once de dedigim gibi ben amigaci degilim. bu forumdaki temel bulunma amacim c64 ve genel olarak yazilim ve donanim projeleri ile ilgili bilgilerimi paylasmak.

@devilish: dergi fikrinin seni heyecanlandirmasina cok sevindim. umarim bu heyecan gercekten ileride zevkle okuyacagimiz yayinlara veya web makalelerine donusur

@lw3d: ben de bu forumun gidisatindan cok memnunum ve seni bugune kadar gosterdigin duzeyli ve devamli adminliginden oturu de cani gonulden tebrik ediyorum. genel olarak kaliten ve yapiciligin foruma her yonden yansiyor.

ben amiga camiasi ile ilgili yorumlarimda iki seyi yapmaya calistim aslinda
1- ortada ciddi bir problem olduguna isaret etmek
2- bu problemi cozmek adina aklima gelen onerileri paylasmak

artik bu noktada kendini amigaci adleden herkesin sunu yapmasini umuyorum.
1- bahsettigim gibi bir problem olup olmadigini sorgulamak
2- problemin devaminin nereye varacagini ongormeye calismak
3- cozum onerilerini degerlendirmek veya baska alternatifler uretmek
4- alternatiflerden hangilerini uygulayabilecegini dusunup uygulamak

umuyorum ki bu yazdilarim kimseyi kisi olarak elestirmek istemedigimi ama herkesi kisi olarak bireysel bir dusunme ve sorgulama yoluna davet ettigimi gosteriyordur
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Aralık 25, 2006, 12:01:01 ÖS »

nightlord: samimi olarak sizler olmasanız bu forumun hiçbir anlamı kalmaz. Üyelerimizin anlayışı ve paylaşımı forumu ayakta tutan, bizleri ilerisi için ümitli olmaya iten yegane unsur. Katkılarınız için gerçekten çok teşekkürler.

Dogudoruk kardeşimizle 2 defa görüştüm. Kendisi ne bilip bilmediğinin farkında ve belki inanmazsınız ama önerilerinizi görüşlerinizi not defterine kayıt ediyor. Gelecekte çok sağlam bir Amigacı olacağına inancım tamdır. Şimdilik yeniden ısınma aşamasında, ısındığı zaman iyi şeyler ortaya çıkaracağına eminim...

MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Aralık 25, 2006, 14:14:57 ÖS »

nighlord dostum kesinlikle yanındayım ve görüşlerine katılıyorum diyorum ya keşke sizler kadar anlaya bilsem de bişeyleri şimdiden yarata bilip sizlerla paylaşa bilsem olucak ama zamana ihtiyacım var tanişmak konuşmak sendende birşeyler ögrenmek isterim...lw3d,mathman,devilish,boasa bana bu konuda destek oluyolar hepsine anlayışlarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum...herhangi bi sorunda,oluşumda,yapılanmada vs yanınızdayım...

A 500 HD8+ GVP
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: