Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAlım-SatımHediyeEski PC'sini atmayan/satmayan hediye eden var mı?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Eski PC'sini atmayan/satmayan hediye eden var mı?  (Okunma Sayısı 3566 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
peandoas
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 18, 2008, 00:01:59 ÖÖ »

Arkadaşlar, üniversiteyi kazanıp İstanbul'a okumaya geldim ve baştan bir düzen kurmaya çalışıyorum. Internete girebileceğim, ofis uygulamaları çalıştırabileceğim basit bir PCye ihtiyacım var. Elinde işine yaramayan fazla PCsi veya parçası olan(özellikle monitor çok faydalı olur) varsa hediye tekliflerinize açığım.

« Son Düzenleme: Kasım 18, 2008, 18:38:10 ÖS Gönderen: comelen_adam » Logged
Bakkada
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2008, 09:33:03 ÖÖ »

Noldu olm gene neler karistiriosun :p
rtuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 18, 2008, 17:30:01 ÖS »

valla bir tanede bana lazım şöle hediyelik data transferi için
windows 98 yüklü bir tane pentium 1 i veya 2 si olan varsa sadece kasa
40 gb hddli bende hediyelik arıyorum 1 tane
 Ağlayan

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
peandoas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2008, 18:25:08 ÖS »

Noldu olm gene neler karistiriosun :p

Hiç ya, paralel işleme yapabilen bir sistem üzerinde çalışan demo projem varda, kod yazmaya maça yemediği için önce sistemi kurayım, demoyu yazamazsam bile "Eski bilgisayarlarınızı bize verin, biz değerlendirelim." mantalitesinden hareketle, değerlendirdik netekim der ortamlarda ona buna bulaşırım dedim :-). Önünde sonunda, gene insanlığa hizmet işte...
peandoas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 18, 2008, 18:27:29 ÖS »

Aslında olay şöyle:

Arkadaşlar, üniversiteyi kazanıp İstanbul'a okumaya geldim ve baştan bir düzen kurmaya çalışıyorum. Internete girebileceğim, ofis uygulamaları çalıştırabileceğim basit bir PCye ihtiyacım var. Elinde işine yaramayan fazla PCsi veya parçası olan(özellikle monitor çok faydalı olur) varsa hediye tekliflerinize açığım.
witchdoktor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 18, 2008, 23:30:16 ÖS »

@comelen_adam

Ben pratikte bu amaçla kullanmadım ama başta VMWare Workstation olmak üzere diğer sanal PC (virtualisation) yazılımları ek donanım olmadan bahsettiğin konuda yardımcı olabilir.

Örneğin VMWare'de sanal bir (mütevazi) makine yapıp birkaç kopyasını oluştur. Sonra bunları aynı anda çalıştır. Sanal ağ kartları üzerinde çalışan bir network oluşturmuş olacaksın. Tek bilgisayar üzerinde bir sürü makinenin çalıştığı bir ağda (hem de üzerlerinde farklı OS'lar kurulmuş olarak) yazılımları test edebilirsin (çalışmakta olan tüm sanal makineler otomatik veya manuel atanan IP'lerle host makineden bağımsız gerçek sistemler gibi davranacaklar). Hem de sistemleri istediğin anda pause-replay edebilme ve klonlayabilme rahatlığıyla.

Eğlence amaçlı şöyle bir testi yapmıştım zamanında (Termiserv patch yardımıyla WinXP'yi sınırsız kullanıcı ile kullanılabilir hale getirerek). Sanal makinede, host makineyi RemoteDesktop yardımıyla açmış ve host makineyi birden fazla konsol ile kullanmıştım. Aynı şekilde host makinede de sanal makinenin konsoluna remote olarak bağlanıp eğlenceli işler yapabilirsin.

Bu arada her XP kurulumuma Termiserv Patch'i de mutlaka eklemekteyim. İlgilenenler için:
http://www.kood.org/terminal-server-patch/
(Bu sayede birden fazla kullanıcı bir WinXP Pro sistemi konsoluna aynı anda ulaşabiliyor. Özellikle RemoteDesktop oturumu açarken o anda bilgisayarı kullanmakta olan kişiyi rahatsız etmek istemiyorsanız işinize yarıyor.)
muratovsky
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2009, 21:42:23 ÖS »

@ comelen_adam,

Bilgisayarın özellikleri şöyle,

P4 2.26 GHZ
Samsung 80 GB Harddisk
512 MB RAM
Nvidia GeForce FX5200
LG CD-ROM Writer 52X
HP 15 Inch Monitor (CRT)
mouse-klavye

böyle bir şey var, bilgisayar çalışıyor ama çok yüklenince restart atıyor, anakartını değiştirmiştim eskisi voltaj dan dolayı yanmıştı.
kuzgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2009, 11:47:30 ÖÖ »

(özellikle monitor çok faydalı olur)

@comelen_adam
Elimde fazladan çalışır durumda 14 inç renkli bir monitör var. İşini görürse hediye yollayayım.

Çanakkale geçilmez.
peandoas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2009, 13:45:34 ÖS »

Bugün muratovsky ile buluştuk hediyemi verdi, sağolsun.

Sorunumu kökten halettiği için kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca yardımcı olabilmek için uğraşan diğer herkesede...

Sevgiler.
muratovsky
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 10, 2009, 14:13:45 ÖS »

rica ederim, güle güle kullan.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2009, 21:41:02 ÖS »

Muratovsky, bu davranışınızdan dolayı sizi içtenlikle tebrik ederim... Çok güzel hareketler bunlar...

Arda
Üye

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ocak 13, 2009, 01:28:11 ÖÖ »

evet, forum hep böyle şeyleri konuşsun işte..

muratovsky
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ocak 14, 2009, 17:34:23 ÖS »

Sağolun arkadaşlar, odamda yer açılmış oldu bu sayede Gülümseme
kuzgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ocak 15, 2009, 10:33:34 ÖÖ »

@comelen_adam
Yeni bilgisayarını iyi günlerde kullan. Ayrıca ihiyacı olan varsa elimdeki fazladan monitör sahibini arıyor. İsteyene hediyelik yollanır.

Çanakkale geçilmez.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: