Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımŞu eski amiga floppylerini ne yapsak?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Şu eski amiga floppylerini ne yapsak?  (Okunma Sayısı 6377 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 18, 2008, 11:55:44 ÖÖ »

1. elimde iki tane amiga chinon floppy var, ikisi de disket değişimini algılamıyor.

Floppylerin hem sağ hemde sol tarafında iki çıkıntılı birer switch var, belli ki biri WriteProtect olup olmadığını kontrol ediyor, diğeri de HD deliğinin hizasında, büyük olasılıkla disket var mı yokmu kontrol eden bu.

Fakat ne yaptıysam bu switchleri biraz olsun çalışır hale getiremedim. Biri kesinlikle ölü gibi. disketleri güzel oluyor ama değiştiremiyorsunuz. Söz konusu switch'e kötü de davrandım, nazik de, pas sökücü sprey de sıktım, wd40'da, durum ufacık olsun değişmedi. Acaba yanlış switch'i mi kurcalıyorum diye düşünmeye başladım.

Bu amiga floppy'leri nerden anlıyor disketin çıkarıldığını?

2. Bir başka floppy ise disketleri algılıyor fakat 800'ün üzerindeki bloklarda ara sıra okuma hatası vermeye başlıyor. Garip bir durum. Disketi tak çıkar, 100 kere retry yap bazen okuyor. Reset at hemen dene, problem yok. ama 3 disket üst üste xcopy ile kopyalayabildiğim olmadı. 1.disket tamam, 2. ya da 3. diskette mutlaka read error veriyor ve savaşa başlıyorsunuz. reset atarsanız yine birinci disketi okutabiliyorsunuz (büyük ihtimal). Tesadüf de olabilir elbette. Bu sorun CIA ile bağlantılı olabilir mi?

Sonuç olarak kafa temizliği nasıl yapılıyor, yapılır mı? yoksa step motorda falan mı bir arıza var? semptopları verdim, diagnozu kim yapacak?

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2008, 13:26:09 ÖS »

Bence yanlış switch'i kurcalıyorsun. Bahsettiğin disketin DD mi yoksa HD'mi olduğunu anlayan switch olmalı.

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2008, 13:28:55 ÖS »

Butun switchlere bas kontak spreyini gitsin yav.Ama diger hadise cia probleminden ziyade step ya da hareket ettirdigi mekanizma baglantili gibi gozukuyor.Bir tanede bende var bu son bloklarda su koyveren,ayni bilgisayar baska fdd ile cillop gibi okuma ve yazma yapiyor.

Bu kadar mi ?
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2008, 17:15:39 ÖS »

Butun switchlere bas kontak spreyini gitsin yav.

Floppy'i parçalamadan ulaşabildiğim sadece iki switch var zaten. onlara da bastım çözüm olmadı acaba içerlerde biryerde mi bu meret? Bir kere de sökmeyi denedim bu chinon sürücüleri sökmek ne zor yahu.. PC floppyleri gibi değil.

screen
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Aralık 21, 2008, 14:22:05 ÖS »

en kolay tamir ve bakım yapılan sürücüler chinon dur
screen
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Aralık 21, 2008, 14:26:35 ÖS »

switchlerin içini söküp temizlemen laızm dikkat etmen gereken husus cok hassas ufak parcalar dağalabilir:)
dökümanlardan gerekli bilgiler vardı ayrıntılı..
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 21, 2008, 16:56:30 ÖS »

bu sorunda
tabuya sormak gerekir
nede olsa yılların servisi
 Kahkaha

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
screen
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Aralık 21, 2008, 19:06:17 ÖS »

dikkatli bir şekilde incelersen bilgi olmasada yaparsın ama nasıl söktüğüne dikkat etcen aynı şekilde yerine takman lazım.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: