Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Atlantis PC (Msx) kimdir?  (Okunma Sayısı 9944 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ekim 05, 2008, 15:32:27 ÖS »

Atlantis Pc (msx)
1980 İzmir Dogumluyum İsmim Atacan

1985 yılı Soguk bi Akşam üstü yatagımda uyuklarken içeriden bi takım sesler duydum ve kalkıp baktıgımda Abim başta olmak üzere annem babam ve bir adam birşeyler yapmaya çalışıyorlardı. O adam Erhan Kuzu ismin'de bir Teknisyendi ve abim bir Vestel Goldstar Msx satın almıştı Erhan bey tanıtımını yapıyordu o ismi hiç unutmadım. Böylece hayatıma ilk bilgisayar girmiş oldu.... Evde tek tv oldugu için ancak herkes uyuduktan sonra geceleri vakit bulup oyun oynayabiliyordum unutulmaz oyunlarım knigtmare,road fighter, konami soccer ve antartic advanture olmuştur. Birgün msx dataseti arızalandı ve kimse yaptırmaya çalışmadı...bende o yaşta yaptıramazdım bu sefer msx basic kitabim vardı siyah orada 4-5 tane oyun vardı saatlerce ugaşır onları yazar biraz oynardım sonra kapatmak zorunda kalırdım ve herşey giderdi. dateset yerine kaset çalar kullanmayı düşündüm ama datasetin kablosuda kaybolmuştu sonra bi connector satın alarak hangisinin giriş oldugunu denemeye başladım aylarca süren çaba sonuçunda girişleri buldum ve kasetçalarda oyun yüklemeye başladım. kısa bi süre geçmeden de msx açılmaz hale geldi fakat artık lise zamanlarına yaklaşmıştım daha fazla msx ile zaman kaybetmeyip bir c64 satın aldım ekmek kasa c64 msx'ten grafik ve ses olarak iyi degildi ama c64 binlerce oyunu varken çok çok iyi bir alternatifti. msx içinse oyun bulmak özellikle iyi oyun bulmak o kadar kolay degildi. c64 tamir ettigimi bi joystick'in kısa devre yapması sonucu gözlerini hayata kapadı ama yılmadım kısa bir süre sonra yeni kasa bi c64 aldım hemen ardından da bir a500 tabi ben a500 ve c64 aldıgımda bu cihazlar oldukça eskimişlerdi hiç -0- c64 yada a500'üm olmadı sonra pc ile tanışınca bu cihazlarım tozlu raflarındaki yerlerini aldılar hiç deşmedim kurcalamadım. taki bu siteyle tanışana kadar. msx onardım ve rf çıkışı hariç şimdi çalışıyor c64 yeni bir tane edindim formda sizlerle paylaşmıştım. Amiga'min adaptörü (power suply) condansatör kuruması nedeniyle ilk başta 10 dk görev yapabilsede onuda onardım ve şimdi çalışan 3 aygıtım var sayıyı dahada arttırmayı ve deneyimlerimi tecrübelerimi sizlerle burada paylaşmak istiyorum.... siteyi hazırlayan olsun burada emeklerini paylaşan tüm insanlar olsun hepinize teşekkür ederim herkesin emegine saglık

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2008, 21:15:18 ÖS »

Aramiza hos geldin
guru68
Deneyimli

arıyor: SONY MSX

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2008, 23:59:00 ÖS »

çok güzel anlatmışsın atlantis, başdan sona kadar heycanla okudum! eline sağlık.
mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2008, 03:18:22 ÖÖ »

evet bir msx çi daha
bende msx le başlamıştım

ha bu arada izmir dedin sanırım neresinden
yaş kaç kimgillerdensin özelime yazıver istersen

hoş geldin

Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 06, 2008, 08:35:10 ÖÖ »

Teşekkür ederim Guru anlatılacak çok şey var elbette hepimizin derin hikayeleri var bu cihazlarla ama ne bu satırlara sıgar nede anlatılır...
ben bu cihazlarla ilgilendikçe cihazlardan çok çocuklugumu özledigimi yaşlandıgımı koca adamlar oldugumuzu fark ediyorum buda çok canımı sıkıyor

Hoşbulduk bakkada....

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 06, 2008, 10:37:57 ÖÖ »

Hoş geldin dostum
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 06, 2008, 12:30:14 ÖS »

Aramıza hoşgeldin Atacan.
Meslek nedir? Elektronik ile ilgili sanırım.

Alper
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ekim 06, 2008, 19:43:21 ÖS »

İzmir/Balçova'da pc servis onarım ve Satış üzerine küçük bi işletmem var.

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 07, 2008, 14:44:55 ÖS »

Teşekkür ederim Guru anlatılacak çok şey var elbette hepimizin derin hikayeleri var bu cihazlarla ama ne bu satırlara sıgar nede anlatılır...
ben bu cihazlarla ilgilendikçe cihazlardan çok çocuklugumu özledigimi yaşlandıgımı koca adamlar oldugumuzu fark ediyorum buda çok canımı sıkıyor

Hoşbulduk bakkada....

Cihazlar bahane cocukluk sahane Simdi dsunuyorum da cihazlar cocukluguma olan ozlemi dindirmek icin.
Burdan yola cikarak simdiki cocuklarin ilerde PSX'lere dokunarak ozlem giderip gideremeyecegini tam olarak kestirememekteyim...
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ekim 07, 2008, 15:35:06 ÖS »

iyide nereye gidecek bu grafikler vs! oyunlar görsel olarak şölene dönüştükçe verdikleri heyecan ve zevkte kaçıyor... Hangi Oyun rick dangerous river raid boulder dash kadar zevk vereblir? o kadar heyecanlandırabilir. bence şimdiki Nesil için bi psx yada xbox'un ileride çok önemli bir anısı olmayacak diye düşünüyorum biz herşeyin gelişimi sürecine tanık olduk cep telefonunun icadını gördük. bizim o bilgisayarlarda oynadıgımız mario bomberman packman şimdi telefonlarda oynuyorlar...
onlar gigabyte biz kilobyte çocuklarıyız... aradaki fark işte bu!

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: