Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Anne Ben Amstrad'çı Oldum  (Okunma Sayısı 145026 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #60 : Mart 15, 2009, 03:53:23 ÖÖ »

@memrah, yok senin mesajı görmemişim, bana lazım değil, 3" sürücülerim iyi durumda, ben alıcı çıkmadı sandım diye yazdım, yoksa senin durum vahim görünüyor

tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #61 : Mart 15, 2009, 10:24:12 ÖÖ »

http://cgi.ebay.co.uk/3-INCH-EME-156-DISC-DRIVE-For-AMSTRAD-PCW-computers_W0QQitemZ130293747116QQcmdZViewItemQQptZUK_VintageComputing_RL?hash=item130293747116&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2|65%3A10|39%3A1|240%3A1318

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
solitude
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #62 : Mart 18, 2009, 14:05:56 ÖS »

selamlar,

uygun kablo ve psu ile DF-1 sürücüyü cpc 464 te de kullanabilirmiyiz?

saygılar.

mesala aşağıdaki kabloyu aynen 464'e taksak olur mu?

« Son Düzenleme: Mart 18, 2009, 14:29:35 ÖS Gönderen: solitude » Logged

CPC-C64-AMIGA
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #63 : Mart 18, 2009, 15:14:06 ÖS »

Maalesef olmuyor. 464 ün içinde disket kontrol ünitesi yok. CPC 464 için DDI-1 isimli disket sürücü + kontroller ünitesi kombinasyonuna sahip olman lazım. Bunun 3" sürücüsünü 3.5" ile modifiye edebilirsin mesela.

Ama sen şu meşhur bodrumuna inip 2 sene önce bahsettiğin "Sizin Amstrad" dergilerini bulur da yollarsan, ben sana 3.5" modlu  bir 6128 yaparım seve seve

« Son Düzenleme: Mart 18, 2009, 16:31:16 ÖS Gönderen: Alcofribas » Logged

ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #64 : Mart 18, 2009, 20:01:44 ÖS »

Peki o dergileri ben bulsam benim de olabilir mi 6128 im     Kahkaha

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #65 : Mart 18, 2009, 20:07:48 ÖS »

Amstrad yukselise gecti
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #66 : Mart 18, 2009, 20:12:06 ÖS »

Peki o dergileri ben bulsam benim de olabilir mi 6128 im     Kahkaha

Tabii olur... Hatta ikiniz de bulun, ikinizin de olsun birer tane 3.5modlu CPC 6128'i.

Sonuçta onları da tarayıp PDF yapacağım. Faydası yine bize yani...

« Son Düzenleme: Mart 18, 2009, 20:27:45 ÖS Gönderen: Alcofribas » Logged

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #67 : Mart 18, 2009, 20:31:28 ÖS »

@Alcofribas, 6128'in en oncelikli mod'u bu 3.5 drive galiba. Eger tek bir mod sansi olsa 3.5 drive'dan yana mi kullanirdin bunu? Yoksa ornegin PARADOS vs gibi ROM'lar, IDE harddisk vs gibi seylere oncelik vermek mi daha mantikli? Ben de WinAPE kurcaliyorum biraz SymbifaceII diye birsey ilgimi cekti.. IDE interface galiba.
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #68 : Mart 18, 2009, 21:17:35 ÖS »

Eh tabii, 3,5" modu herkesi çok kolay şekilde mutlu etmeye yeter. Zaten retroların en büyük derdi medya ve bu medyaya transfer. Bunu da CPC kadar kolay aşabilen bir sistem yok.

Parados yazdım kendime. Birtakım güzellikleri var. Idrive yazdığın an hızlı formatlama, yüksek kapasite formatlama, kopyalama gibi bir sürü şeye bir anda ulaşıyorsun. Ama çok da elzem olduğunu söylemek mümkün değil. birgün Amsdos u söküp soket takmayı göze alırsan sana da yazarız. Ozay'a da tabii.

IDE desteğine SymbifaceII haricinde kolay erişmek pek olası değil. BonnyDOS ve CPCNG gibi alternatifler de var. SymbifaceII çok güzel bir cihaz. Fakat çok sık ve adetli olarak üretilmiyor. Ben geçenlerde çok zor da olsa bir tane aldım. Bunun detaylı incelemesini sakin bir dönemimde foruma-plazmaya falan yazacağım.

SymbifaceII'ye sadece IDE olarak da bakmamak lazım. IDE, PS/2Mouse, RTC, 512Ram, 512K Ram veya Rom desteği gibi ciddi getirileri var. Ki CPCnin rom desteği çok hoştur. Mesela Symbiface ile 16Klık 32 adet rom yükleyebiliyorsun. Misal symbios, assembler, word processor, bonnydos, parados u aynı anda yükle ve ilgili komutları ile çağırıp kullan.

Eğer tek bir mod şansım olsa dersen; bu noktada 3.5 modun maliyetinin çok uygun olduğunu da gözönünde bulundurunca aslında yeter de artar bile. Düşünsene disketleri bile pc de yazıyorsun. Yaa aslında buna mod bile denmez, olsa olsa: Just Plug n' Play

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #69 : Mart 18, 2009, 22:07:43 ÖS »

Alıntı
birgün Amsdos u söküp soket takmayı göze alırsan sana da yazarız

Tesekkur ederim ama benim Amstrad'im yok. Sadece emulator'um (WinAPE) var. Yerim ve zamanim olsa edinmek ilginc olabilirdi belki ama bir cogunuza sasiyorum nasil yer bulabiliyorsunuz onca cihaza. Bende sadece Sinclair'ler var. Bir de bu mesaji yazdigim artik yasli ve demode sayilan bir Pentium4 2.26Mhz var asil bilgisayarim olarak... aslinda bir de A1200'um var ama deponun derinliklerinde. Evde yer bulamadim ve hic kullanmadigim icin oraya kaldirdim. Hayatim boyu kullandigim tum bilgisayarlar da budur zaten.  Sinclair (80lerde) --> Amiga (90larda) --> PC (2000lerde)
Anladigim kadariyla SymbifaceII 6128 icin ("ultimate accessory" dedikleri gibi) her yonden 6128'i gunumuz standartlarinda arabirimlere baglamaya yarayan bir nevi isvicre cakisi. Spectrum icin DivIDE gibi ama fazlasi da var, ornegin bahsettigin PS2 mouse/klavye gibi bir giris DivIDE 'de yok. Aslinda yeni ilgimi ceken arabirim ZX-Matrix. Sinclair icin USB arabirimi. USB bellekten, USB printer'a, scanner'e akla gelen her turlu sey yazilim halledilirse teoride baglanabiliyor. Eminim Amstrad icin de bu tur USB cozumleri su anda yoksa bile tasarlama ve gerceklestirme asamasindadir. USB standardinin yayginligi ve basarisi dusunulurse daha uzun yillar kullanilacak gibi. Bu durumda bence retro meraklilarinin hedefi USB arabirim donanimlari olmali. Evet baglanacak olan her donanimi yazilim olarak desteklemek mumkun olmayacaktir ama olanlar bile 25 yillik makinelerimize zamaninda tasarlayanlarin aklinin ucundan gecmeyen ufuklar acabilir. Spectrum veya Amstrad'da webcam veya 16 bit USB ses karti kullanildigini gorurseniz sasirmayin Bence olmazsa olmaz temel ozellikler 2 USB portu, extra RAM, extra ROM (NMI) olsa yeter. Ondan sonra gelsin keyboardlar, mouse'lar, printer'lar.
« Son Düzenleme: Mart 18, 2009, 22:11:15 ÖS Gönderen: memrah » Logged
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #70 : Mart 18, 2009, 22:54:05 ÖS »

memrah, sen her an bir tane cpc alabilecek durumdasın gibi geliyor bana Aksini iddia etme, bak bir sene önce illa da +128 diyordun Aklında olsun bu retro işlerinde herkes "benim cihazım-cihazlarım bana yeter, şundan başka birşey istemem" diye başlıyor ama sonra yer sorunu olsa da kopup gidiyor. Mesela Arda'yı hatırlıyorum Aman yok olmaz olsun, yerim dar oynayamam diyen adam geçenlerde, tertemiz atari xl buldum diye sevinç nidaları atıyordu. Sonuçta bu meretleri kurcalamak zevkli bir olay.

Sanırım resmi olarak açıklanmadı ama SymbifaceII için Mp3-Ethernet ve USB içeren bir expansion yapmışlar. Henüz satışı yok ama yakındır. Hatta bunun bir de stand-alone versiyonunu yapmış adam. Minimig gibi birşey. Bunu kendi tasarladığı için akıllı bir iş yapıp external 3.5" hdd kutusuna sığacak gibi yapmış ve bunun içine de monte etmiş. Süper olmuş yani. Çok ilgimi çekmiyor ama yine de güzel bir çalışma. Tabii nereden baksan 200EU isterler gibi geliyor.

Ben açıkcası birtakım kolaylıklardan yararlanmayı seviyorum ama webcam gibi birşeyi de istemem mesela. Ya da ne bileyim turbo kart falan. Amigayı da hormonsuz hali ile seviyorum. Ama hdd, ram, floppy emu gibi orjinal halinden taviz vermeyen ve cihazı kanat takıp da uçuracağını iddia etmeyen modlara açığım. Eğer klasik araba hobim olsaydı da 50-60 model arabama LPG veya ne bileyim otomatik cam takmazdım. Hatta teybini bile değiştirmezdim belki.

Tabii bu noktada şu da var, misal 50li yılları yaşamamış birisi de klasik araba meraklısı olabilir. Ama onun o araca bakışı ile o yılları yaşamış ve o araca o günlerde dokunmuş insanın algısı da farklı olabilir gibi geliyor.

Yaa sonuçta ben arasıra kasetten yükleme yapıp onu yüklerken seyreden bir adamım. Hem emude hem de gerçek donanımda gerisini var sen düşün yani

ZX-Matrix alacağız beraber yeter ki sen adamla bağlantıyı kur.

« Son Düzenleme: Mart 19, 2009, 08:02:31 ÖÖ Gönderen: Alcofribas » Logged

solitude
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #71 : Mart 18, 2009, 23:53:41 ÖS »

bodruma inmek kolay, ama çıkmak zor.

Esaslı bir talan olmadan amstrad dergilerinin çıkma olasılığı çok az. Yanlış hatırlamıyorsam 3 sayı var... (Çıkar çıkmaz pdf için gerekli mercilere gönderilecektir, sürenin ucu maalesef açık.)

Bu arada 6128'ime internal, external hepsini yapmışlığım var.
Ancak 464'üm de denememiştim, bir sorayım dedim.
(Açıkçası denemek için üşendim, foruma sordum.)

464 için line in ekleyip mp3 player ile yükleme yapmıştım.
Böylece kaset derdinden kurtulmak mümkün. İlgisini çekenler için tarif edebilirim.

saygılar.

CPC-C64-AMIGA
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #72 : Mart 19, 2009, 00:13:41 ÖÖ »

bodruma inmek kolay, ama çıkmak zor.

Esaslı bir talan olmadan amstrad dergilerinin çıkma olasılığı çok az. Yanlış hatırlamıyorsam 3 sayı var... (Çıkar çıkmaz pdf için gerekli mercilere gönderilecektir, sürenin ucu maalesef açık.)

2 sene bekledim. Acelemiz yok sonuçta, bekleriz
Ama CPC ile ilgili birşey çıkarsa bodrumdan bizi de haberdar et. Bak kutulu mp3ü kaçırdık mesela

Alıntı
464 için line in ekleyip mp3 player ile yükleme yapmıştım.
Böylece kaset derdinden kurtulmak mümkün. İlgisini çekenler için tarif edebilirim.

Anlat tabii yaa... Bunun iyi yanı K7ZX'de kaset adaptörü faktörünü ortadan kaldırırız. Hem zaten forumdaki "Hormonlu Amiga Birliği" ve "Speccy Membrane Muzdaripleri" direncini kırmamız lazım

« Son Düzenleme: Mart 19, 2009, 08:03:01 ÖÖ Gönderen: Alcofribas » Logged

solitude
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #73 : Mart 19, 2009, 00:33:38 ÖÖ »

mp3 modülatörün hikayesi enteresan, sene 2002 filandı sanırım satiyorum.com daki bir ilan ile perpadaki bir dükkandan almıştım.

Aldığım adamda en az 1000 tane kadar vardı...
(Şimdi kimbilir nerdedir bunlar; nerden bulduysa???)
ben 4 tane almıştım, şu anda 1 tane kaldı.

464 için line in resmi aşağıda, sanırım yardımcı olur...

bu da amstrad için hazırladığım external sürücünün resimleri...

saygılar.
« Son Düzenleme: Mart 19, 2009, 00:44:30 ÖÖ Gönderen: solitude » Logged

CPC-C64-AMIGA
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #74 : Mart 19, 2009, 00:49:04 ÖÖ »

Bu resim çok iyi oldu. Mutlaka yapacağım bunu da. Sağolasın.

1000 tane mp3 ne demek yaa...Herhalde Ekakompdan falan almıştır. Eka bu işleri 93-95 gibi bıraktıysa 8-10 sene sonra da deposunu bir hurdacıya vermiştir toptan işte. Ama bunlar hala bir hurdacıda duruyor olabilir. Binlerce metrekare deposu olan ve her tür malı ölü fiyatına alıp gün olur alıcısı çıkar mantığıyla kenarda tutan hurdacılar var. Hatta LW3D ile bir tanesi ziyaret etmiştik. Aslında dükkanın adını veya adamın adını falan hatırlıyor olsan ben bulurum onu En azından akıbetini öğreniriz...

Neyse, son bir tane kalanı herhalde satmazsın ama bodrumdan başka bir tane çıkarsa ben buradayım

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: