Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Herkese selam  (Okunma Sayısı 9958 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Seko92
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 10, 2009, 11:24:15 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar,

Eski bir Amiga'cı ve öncesinde de C-128 kullanıcısı olarak 20 yıl sonra aranıza yeniden katıldım  . C-128'i çoğunlukla C64 modunda kullanmış olsam da şöyle Dolphin Dos uygulanmış gerçek bir C64 sahibi olamamak içimde hep ukte olarak kalmıştır. Bu yüzden ani bir kararla dünden beri önce bir adet sıfır C64DTV bu sabah da az kullanılmış bir C64 + teyp + kaset siparişleriyle olaya balıklama dalmış bulundum. Şu anda çok mutluyum fakat evdeki yer darlığı sebebiyle C64'ü hanıma hala söyleyemedim, artık gelince ne der bilmiyorum ama kaderime razıyım.

Hepinize tekrar selamlar.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2009, 11:57:17 ÖÖ »

Aramıza hoşgeldin dostum. 

Bende demin Sega Saturn aldım. Aldığım kişi, LW3D adlı arkadaştır. Kendisine buradan birkez daha teşekkürlerimi sunarım. 

Ne zamandır bi Sega Saturn istiyordum ama bugüne kısmet oldu. Senin sevincin ile aynı duygular içerisindeyim. 

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2009, 13:51:22 ÖS »

Hoşgeldiniz arkadaşlar...

@Seko92, şimdilik tehlike yok sanırım. Ama dur bir Amiga 500, bir Atari800XL falan alayım diye başlarsan, evli olan arkadaşların hepsinde tecrübeyle sabittir - Sorun yaşarsın

@KoalaX: Bende tanıştığıma memnun oldum. Diğer aradıklarınıda umarım kısa zamanda bulursun...

Seko92
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2009, 13:59:18 ÖS »

Valla şimdilik çözümü buldum, ev sinemasının arka hoparlörleri kalabalık yapıyor diye onlara dekoratif ayak istiyordu, onları alacağım.
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2009, 18:56:22 ÖS »

Aramıza Hoşgeldin,

Bu da benim ilk hoşgeldin mesajım oldu buraya bir alıştın mı sonra hergün baktığın takip ettiğin yerlerin başında geliyor ve günlük hayatın koşuşturmasından sıyrılıp eskileri düşünüp kafa dağıtıyorsun hemde o zamanlar kaçırdıgın yapamadıgın şeyleri tekrar yapabilme şansın oluyor.

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2009, 19:06:16 ÖS »

Valla şimdilik çözümü buldum, ev sinemasının arka hoparlörleri kalabalık yapıyor diye onlara dekoratif ayak istiyordu, onları alacağım.
Haha! İyi numara. Ama yine kendi zevkine hitap eden bişeymiş gibi geldi bana. Bence böyle çok istediği bi kıyafet, mücevher filan alsan etkisi daha uzun sürer... Kahkaha

Bu arada aramıza hoşgeldin...

Alper
Seko92
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 11, 2009, 10:41:12 ÖÖ »

Teşekkürler.

Ayakları uzun zamandır istiyordu siparişi verdik bile. Yarın C64 gelince ona göstereceğim, bakalım ne diyecek ? Bu arada burası yeri değil belki ama ben bu C64'te nasıl oyun oynayacağım ? Datasette geliyor ama sanırım başka şeyler de almak gerekecek. Kaset bulmak zor, disket de öyle. Herkes nasıl oynuyor oyunları ? Bana en kestirme çözüm bir arkadaşın sattığı C64'ü PC'ye bağlayan cihaz gibi geldi. Onu da kullanabilmek için PC'ye TV kartı almam lazım. Masraf üstüne masraf...
kuzgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 11, 2009, 14:52:33 ÖS »

@seko92
Kartuş ya da kısa yoldan aeymur akadaşımızdan C64TPC (C64'ü PC'ye Bağlar) en son önerim ise MMC64. Tek oyunlu kartuşlar pahalıya gelebilir. Fakat en ekonomik olan ise C64TPC. Karar senin. Kolay gelsin.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2009, 09:23:38 ÖÖ »

Hoşgeldiniz arkadaşlar.
Eski günleri tekrar yaşamak çok güzel bir duygudur.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2009, 10:34:17 ÖÖ »

bir arkadaşın sattığı C64'ü PC'ye bağlayan cihaz gibi geldi. Onu da kullanabilmek için PC'ye TV kartı almam lazım. Masraf üstüne masraf...

bende c64tp yok ama rahatça söyleyebilirim ki tv kartına ihtiyacın yok.

Yine de bir TV kartı işini kolaylaştırabilir elbette. Tv kartı dediğin şey bir tv tuner zaten. yani tv kartı gerektiren her iş için sıradan bir tv kullanabilirsin.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2009, 11:46:18 ÖÖ »

C64 teybi için kasete, PC'den kayıt yapmak mümkün... Bence bir süre bu şekilde idare edilebilir, tez zamanda bir 1541 ya da 1541-II bularak, sıkıntılarından kurtulabilirsin.

Öte yandan Tolga Abacının, Floppy Emulator projesini bitirip, 1541 Ultimate gibi bir ürün tasarlaması için dualarımıza katılmanda fena olmaz hani

Seko92
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2009, 19:45:39 ÖS »

PC ile TV farklı odalarda, o yüzden TV kartı gerekecek sanırım. Tolga arkadaşın projesi C64'te çalışacak mı acaba ? Çalışırsa direk alırım. Buradan da kendisini tebrik ediyorum, nasıl yapabiliyorlar bu cihazları aklım almıyor. Ben en çok MMC replay'e taktım kafayı. Yanında bir de kartuş kabı alınırsa süper bir cihaz olur. Vesalia computer sitesine girince insanın gözünü karartıp ne varsa kaldırası geliyor içinden. Hele Minimig'e ayrı bir hasta oldum. Biraz ödeme durumunu düzeltirsem MMC Replay'i alırım gibime geliyor. Öncesinde de C64TP.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: