Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriTanışma ForumuMeet The Max (Kronolojik ,resimli)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Meet The Max (Kronolojik ,resimli)  (Okunma Sayısı 6641 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 11, 2009, 22:24:51 ÖS »

Herkese merhaba,

Size Soner (max.damage) isimli adami tanitmak istiyorum. 316 mesajdan sonra tanisma fasli biraz garip kacmis ama mazur gorun ,basligi yeni fark etti

1.Ronesans

Max'in bilgisayar ile tanismasi , 800xl ve 1050 ikilisinin buyulu bir bicimde salonun ortasinda bitmesiyle baslar.Bu olay sumuklerini koluna sildigi donemlere denk geldigi icin pek bir sey anlamamistir o aletten.Akilda kalan sinirsiz ve tasasiz eglencedir sadece.

Karanlik Cag

Sonra Amiga ile tanismistir,bir a500'dur hatta.Ne yalan soyliyeyim yine cok eglenmistir o makina ile.Ayrica bir bilgisayar nedir ,ne degildir gibi temel konulari Amiga ile irdeleme serefine nail olmustur.Sansli sayar kendini.Deliler gibi video   oyular ile oynasir durur.Hatta okulda ki basarisi oynadigi oyun sayisiyla asiri ters orantilidir.Uzun bir ambargoya maruz kalir.Biz bunu karanlik cag olarak hatirlamak.

2.Ronesans

Sonra bir devrim oldugu haberi gelmistir.Adi A1200'dur.Sehirde ki en yuksek binanin tepesine cikarak yaptigi pazarlik ile ambargoyu deler max.Aslinda dergilerden takip ettigi ,resimlerini duvara astigi,gonlunun tek sahibi A3000'dir.Ama sansini zorlamak istemez.Sonunda babasinin sundugu "bi gomerim ,ikiseksen uzarsin" isimli antlasma ile binikiyuz'lu gunleri baslar. Fakat bu donem kisa surecektir.

WTF

Max bir video game junkie'dir.Kici kirik bir oyun icin bile platformunu satar ,hic acimaz.Zira oyle olmustur , vlb bir 486 bas koseye yerlesmistir.Diger taraftan hormonlarinin kopegi olmus max zivanadan cikar ,sallamaz computer momputer falan.180 derece donmustur.Buyuk bir hata yaptiginin farkinda degildir ,pusuya yatmis olan Amiga intikam icin geri donecektir.Max artik lanetlenmistir (Ayni zamanda valhalla biletinide yakmistir ,umrunda degildir.)

Boku Cikan Ronesans

Max pismandir.Hic bir bilgisayar ,hic bir platform kalbinde ki boslugu dolduramaz. Konsollar alir ,pc'ler degistirir,mac'ler ile oynasir.Ama o buyuk aclik tukenmemektedir.Bu Amiganin lanetidir ,tatminsizlik laneti.Max gercegi kabul eder ,Amiga ile barisir.Bu safhadan sonra isin boku cikmistir.

Bu Gun

Max buyur.Bir oyun yapimcisi olamamistir.(Istemismidir ki ? Belki.)Artik icinde bilgisayarlarin olmadigi vakitler yaratmak icin ugrasir hale gelmistir.Fakat Amiga yine de ozeldir ,pek gocunmaz yaninda olmasindan.Bir de video oyun toplar.Icinde ukte   kalmis butun oyunlarin ve fazlasinin pesindedir.Max ciddidir bu konuda ,sakasi yoktur. Video oyun toplayanlar icin community tarzi bir olusum yaratma arzusu vardir ki ,evlere senlik ,dahiyane bir fikirdir ,ampuldur.

Artik video oyun oynarken zevk alabilmek icin kendini zorlar ,yapilmasi gereken bir istir bu.Max gorev bilincine sahip , ironik durumunu benimsemis ,hafif catlak bir max'tir artik.Diger catlaklara selam ola.

« Son Düzenleme: Ağustos 07, 2009, 00:16:11 ÖÖ Gönderen: max.damage » Logged

Bu kadar mi ?
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 11, 2009, 22:45:02 ÖS »

Çok duygulanarak okudum...

Alper
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 11, 2009, 23:56:54 ÖS »

Herşey aslına rücû eder. Duygularını bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz sevgili max_damage.

Şimdi diğer retro bağımlısı arkadaşlarımızdan da aynı içtenlikle duygularını paylaşmalarını bekliyoruz. Evet sevgili arda, ozkano, lw3d....hanginiz başlamak ister

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 12, 2009, 00:13:53 ÖÖ »

benim kalabalık karşısında konuşma sorunum var, beceremem. ozkano yapsın.

bu arada Max'in evrimi elbetteki sağlıksız olmuş, ona biri yardımcı olmalı, bir konsolu sahiplenip yeni retro hayatına başlamasına ön ayak olmalı. Boşta Oric var, ST var, bbc var... Sinclair, komoder ve amstrad dolu.
« Son Düzenleme: Mart 12, 2009, 00:16:23 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mart 12, 2009, 00:20:47 ÖÖ »

Bi dakka ,bi dakka...benim aklima bir sey geldi.El ele tutusup ucgen olusturup oyle anlatalim.Herkes kaldirsin antidepresanlarini havaya ,hazirlayin mendilleri.

I luv komoder.Ruhumu karanlik tarafa satmayacagim.

Bu kadar mi ?
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 12, 2009, 12:07:42 ÖS »

Dostum hissettiklerini güzel bir şekilde tanımlamışsın.
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 12, 2009, 12:14:29 ÖS »

bugunku seansta ben söz almak istiyorum; evet kabul ediyorum bağımlıyım ve bundan kurtulmak için buraya geldim

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: