Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetCompact Disk'in 30. yaşı kutlu olsun
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Compact Disk'in 30. yaşı kutlu olsun  (Okunma Sayısı 56974 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #75 : Mart 18, 2009, 19:56:14 ÖS »

@yucelbilik

Kaynak için teşekkürler. Ama devamını da merak ettim. Yıllar geçtikçe iki firma arasındaki rekabet nasıl sonuçlandı. Bilim ve Tekniğin ilerki sayılarında var mıdır acaba? girdim sitesine abone olmam gerekiyor 1967 yılına kadar arşiv yapmışlar aslında

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #76 : Mart 18, 2009, 20:06:44 ÖS »

İlker, Bilim Teknik dergisinin 1967-2005 arası sayıları pdf olarak bir sayı ile beraber verilmişti. Bizim forumdan ibeser arkadaşımız da bunu satıyordu GG de. Ama kendisi şu an için geçici olarak kapsama alanı dışında. Gelince ondan açılmamış ambalaj ile DVDyi alabilirsin.

Ya da acelen varsa GG de şu an bir tane var. Sadece DVD.

O da olmadı, Google a "TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Arşiv DVD" yazarsan bir takım fikir verici linkler gelir.

yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #77 : Mart 18, 2009, 23:17:49 ÖS »

Betamax ile VHS arasındaki savaş gibi demiştim mesajımda,  aynen öyle oluyor, teknolojik alandaki gelişmeler
İşin ucunda büyük pazar payı olunca  menfaatlerini birleştirebilenler gruplaşıyor ve rakiplerini yok ediyorlar. Amerikan RCA firmasının karşısında Philips, Sony gibi bir devi yanına çekerek ve  Hoolywood da binlerce film için şirketlerle çoktan sözleşme imzalayarak fersah fersah öne geçmiştir, zaten RCA nın sisteminin de önemli dezavantajları vardır:
  -Sürtünme mevcut olup dolayısı ile cd ler ömürlüdür.
  -Yıpranan iğne 200-300 plakta değişmelidir. Zaten  destek alamayan RCA pazardan çekilmiştir.
Gelelim DVD, Blue ray ve HD-DVD olayına:
Sony ve Philips, CD üretimini 15 yıl kadar yaptıktan sonra DVD nin ilk sinyallerini veriyor Multimedia Cd üzerinde çalışıyor, bu seferki rakipleri Toshiba, hitachi,Pioneer,Panasonic  gibi devler, onlarda SD (Super Density Disk) e yatırım yapıyorlar, bakıyorlar piyasada gene savaş var, IBM, Sd ye daha yakın özellikler taşıyan bugünkü DVD yi  üretip orta yolu buluyor, tabii kazanan Toshiba grubu.
DVD olayında darbe yiyen Sony tam hız Blue ray  (daha fazla kapasiteli disk) üzerinde çalışmaya başlıyor ( Tek katmanda 25 GB), rakibinden kopmak istemeyen Toshiba ve Nec aynı amaçla HD-DVD alanına dalıyor (Tek katmanda 15 GB), rakiplerini harcamakta uzman olan Sony yaptığı film, müzik, belgesel vs.ve telif hakları anlaşmaları ile Toshiba nın  önünü kesiyor, Microsoft’un Xbox360 oyun konsolunda HD-DVD kullanacağını açklamasına rağmen, geçen kış Toshiba, HD-DVD üretiminden vazgeçtiğini açıkladı, yani pes etti, piyasa blue-ray in.
Yani yanılıp da HD-DVD player almayın.
« Son Düzenleme: Mart 18, 2009, 23:25:47 ÖS Gönderen: yucelbilik » Logged

yb
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #78 : Mart 18, 2009, 23:27:09 ÖS »

halen piyasada düşük fiyata HD-DVD player satılmaktadır, yanılıp almayalım, işte haber linkleri:
http://www.chip.com.tr/konu/Toshiba-HD-DVD-uretimini-birakiyor_5605.html
http://www.chip.com.tr/konu/Toshiba-HD-DVD-ye-mutlak-bir-son-veriyor_5632.html

yb
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #79 : Mart 18, 2009, 23:42:04 ÖS »

VHS ve Beta savaşı diyince belirtmeden geçemeyeceğim, bizde de Video2000 vardı. Hayır, düşündüğünüz gibi biz bunu atölyede kendimiz yapmadık. Kime söylesem böyle diyor ama cidden vardı Kasetleri önlü arkalı kullanılıyordu ve 4*2=8 saatlik bir kasete doldur istediğini. Pause yaptığında ekran ortasına çizgi atmaz betalar gibi ve kaseti ileri geri sararken kafadan ayırırdı. Bunlar da medyası kolay bulunmayan sistem alan kullanıcıların, sistemin üstün tarafları ile avunmasını sağlayan argümanlardı. Bunu da gazete ilanı ile bir almancıdan Siemens renkli TV+ Siemens Video2000 şeklinde almıştı bizimkiler. Bu gazete ilanı işini her hatırladığımda da aklıma Zeki-Metinin "Video almaya giden aile ile Kız istemeye görücü bekleyen aile" bölümü geliyor. Neyse kasetlerini bir müddet bulamadık ama daha sonra Türkiye'de Grundig tarafından da üretildi ve mahalle videocusunda olmasa bile kasetlerini temin edebilmeye başladık. Sene 1982 falan olması lazım.

Bizimki bozuldu ama şu an elimde bu var:

Bu da 3 tür kasetin karşılaştırması:

Nazmiye
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #80 : Mart 19, 2009, 10:38:06 ÖÖ »

Grunding Video 2000 bir Almancı arkadaşımda var.
Grundimg Televizyon ve video  set olarak Almanya dönüşünde getirmişlerdi.( Bayağı da bir Almanca film kasetleri getirmişti.)
Bir kasette saatlerce film olmasına hayret etmiştim.
Bildiğim kadarı ile hala çalışıyor. Çoukları Almanca film seyretmekde kullanıyorlar.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #81 : Mart 19, 2009, 11:17:14 ÖÖ »

halen piyasada düşük fiyata HD-DVD player satılmaktadır, yanılıp almayalım, işte haber linkleri:
http://www.chip.com.tr/konu/Toshiba-HD-DVD-uretimini-birakiyor_5605.html
http://www.chip.com.tr/konu/Toshiba-HD-DVD-ye-mutlak-bir-son-veriyor_5632.html

Aksine, piyasadaki 100TL civarına satılan Toshiba HDDVD Player kampanyalarından (beraberinde genelde 3-4 HDDVD film de veriliyor) rahatlıkla satın alabilirsiniz. Bu cihaz HDMI üzerinden oldukça iyi bir 720p/1080p upscale performansına sahip ve elinizdeki DVD arşivinizi kaliteli bir şekilde izlemek için bile verdiğiniz tek kuruşa üzülmeden kullanabileceğiniz kaliteli bir alet. Piyasada ikinci el azımsanmayacak miktarda HDDVD de bulunabiliyor bu arada.
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #82 : Mart 19, 2009, 15:25:34 ÖS »

VHS ve Beta savaşı diyince belirtmeden geçemeyeceğim, bizde de Video2000 vardı.

Videolar ve farklı sistemlerle epeyce içli dışlı olmuş biri olarak Video2000'i ilk kez duydum. Ellemek, okşamak, kurcalamak, diğerleriyle karşılaştırmak istedim bi an. Şu saatten sonra böyle bir video bulmak pek mümkün olmasa gerek...

Alıntı
Bu gazete ilanı işini her hatırladığımda da aklıma Zeki-Metinin "Video almaya giden aile ile Kız istemeye görücü bekleyen aile" bölümü geliyor.

Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=9A1ze3zm8vI

Favorilerimdendir.
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #83 : Mart 20, 2009, 00:23:21 ÖÖ »

Videolar ve farklı sistemlerle epeyce içli dışlı olmuş biri olarak Video2000'i ilk kez duydum. Ellemek, okşamak, kurcalamak, diğerleriyle karşılaştırmak istedim bi an. Şu saatten sonra böyle bir video bulmak pek mümkün olmasa gerek...

Ben birkaç kez gördüm bitte. Çok para da isteyeceklerini sanmıyorum. Senin için alıp yollarım diyeceğim ama cihaz o kadar ağır ki kargo parasını düşünemiyorum. Ama seneye 7DX veya başka parti için arabayla gelmeye karar verirsen birkaç hafta önceden haberdar et. Belki denk gelir, alırız, parti mekanında da teslimat yaparız.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #84 : Mart 20, 2009, 21:18:51 ÖS »

Bu arada Maxipaket.com'da TDK DVD-R / DVD+R 50'li cakebox'lar 21.26TL'ye satılıyor, fena fırsat değil. Ben bir sürü şey sipariş ettim, İstanbul içine Aras kargoya 3TL'nin altında kargo bedeli verdiler.

Bunun dışında Electroworld'de LG BD-Writer 299TL'ye (World Play kartınız varsa fiyatı 224TL'ye düşüyor) satılıyor. Bu ürünü alanlara Verbatim BD-R 4X 25GB diskleri de 9.9TL'den satıyorlar (19.9TL yerine).
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #85 : Mart 20, 2009, 21:58:17 ÖS »

Tek katmanli bos BD disklerinin fiyatini 2 yil sonra kac TL seviyesinde tahmin ediyorsunuz?
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #86 : Mart 20, 2009, 22:09:13 ÖS »

Tek katmanli bos BD disklerinin fiyatini 2 yil sonra kac TL seviyesinde tahmin ediyorsunuz?

3-5 TL
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #87 : Mart 22, 2009, 04:10:02 ÖÖ »

Umarim 3 TL seviyesine iner, ve daha onemlisi umarim uzun omurlu ve guvenilir bir format olur. Cift katman'a gelince.. BD icin cift katmanli bos disklerin fiyati umarim DVD'lerdeki gibi orantisiz olmaz. Bir cift katman bos DVD icin bu gun bana 3.5 lira fiyat cekti bir Ankara bilgisayarcisi!
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #88 : Mart 23, 2009, 10:30:37 ÖÖ »

Gerçekten de çift katmanlı DVD ler çok pahalı .
Almaya değmiyor.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #89 : Mart 24, 2009, 22:02:23 ÖS »

Benim merak ettigim bu telif haklari korumaya yonelik suni bir fiyatlandirma mi, yoksa gercekten uretim maliyeti perakende fiyatindaki ile orantili derecede yuksek mi. Bu gun piyasadaki orijinal film ve DVD oyunlarin buyuk bolumu Dual Layer disklerde oldugu icin sanki korsana caydirici bir tarafi da var gibi geliyor bu orantisiz fiyatin. Belki de yaniliyorumdur.
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: